torstai 20. joulukuuta 2012

Kestovaippailua

Kolmonen alkaa olla 7 viikkoa vanha eli nyt pieni yhteenveto kestoista.

Tosiaan Eka ja Toka on myös kestovauvoja mutta kestoilu on aloitettu melkoisesti vanhemmalla iällä, ikää kummallakin ollut muutama kuukausi. Kolmonen on siis eka mun vauvoista jolle on yritetty kestoja alusta pitäen.

Mitään stressiä ei suostuttu asiasta ottamaan, mulle iso juttu oli että sain edes Siipan innostumaan kestoista. Kyllä se kovasti kierrättää mutta jotenkin asenteet kestovaippoja kohtaan on edelleen aika ennakkoluuloisia joten aika varovasti koko hommaa lähdin edes ehdottelemaan. Mutta lämpesi!
Käytiin omista varastoista kaivelemassa aarteita ja sieltähän löytyi kaikki isojen vanhat kestot. Lähinnä siis isommalle vauvalle mutta löytyi sieltä jokunen vastasyntyneelle sovellettavakin. Lisäksi saatiin kälyltä yhdet kuoret, ImseVimsen jotain valmiita muotoon ommeltuja vaippoja sekä BumGenious AIO-vaippoja.
Varastoon haalittiin vielä nauhavaippoja, harsoja sekä parit villavaippahousut.
AIO vaipat ovat lähinnä Siippaa varten, itse tykkään nauhavaipoista erilaisilla imuilla. Lupasin myös ottaa päävastuun vaippahuollosta ja niin se on toiminutkin. Siippakin kyllä sujuvasti vaippoja huuhtoo ja kuivina taittelee takaisin kaappiin.

Kun Kolmonen oli vajaa viikon niin kokeilin ensimmäisen kerran ImseVimsen muotoonommeltua kuorilla. Sitä oli jotenkin tosi vaikea saada istumaan (flanellia) vaikka olikin hyvän kokoinen. Kolmonen on lisäksi alustapitäen ollut tosi kova poika pissaamaan ja tuntuikin että vaippa oli märkä heti. Tosin mulla ei ole tietoa oliko näitä käytetty kuinka paljon koska tosiaan saatiin nämä. Käly ei kestoilusta koskaan innostunutkaan. Meillä näiden kokeilu jäi tähän yhteen kertaan.
Seuraavaksi kokeilin harsoa ja nauhavaippaa villavaippahousuilla. Tykkäsin nauhavaipoista isoilla pojilla tosi paljon mutta vastasyntyneelle ne on kyllä jotenkin tosi isoja... sain ihan näppärän paketin tehtyä mutta se oli ihan valtava. Tuntui että vauva on selällään ihan luonnottomassa asennossa niin ison paketin kanssa. Ei kuitenkaan ohivuotoja! Todettiinkin Siipan kanssa että näiden kanssa odotetaan että vauva vähän kasvaa.
Vauva taisi olla kolmisen viikkoa kun otettiin BumGeniousit käyttöön. Vaikka niiden pitäisi mennä ihan vastasyntyneestä lähtien niin tuota aiemmin meillä ainakin vaipat oli reisistä liian isoja. Mutta tosiaan kun vauva sai vähän makkaroita niin alkoivat istumaan. Imuina olleet BG:n omat froteet ja välillä satunnaisesti hamppua. Nämä ovat toimineet ihan jees.
AIO-vaipoista tällä hetkellä omat suosikit ovat äitiyspakkauksesta tulleet ImseVimsen AIO sekä Myllymuksut taskuvaippa. Istuvat Kolkille kaikista parhaiten ja ovat tosi laadukkaita, varsinkin tuo Myllymuksut. Olen bongannut noita mm. Prismasta myytävänä ja olen hingunnutkin niitä mutta en ole ostanut (vielä) koska tällä hetkellä sopivia on senverran paljon että tarvetta ei ole ollut. Jos kuitenkin tarvetta jollekkin tulee niin noita hankin, ehdottomasti. Mukana tullut taittoimu (olikohan se bambua?) on ollut myös todella hyvä mutta vaati monta pesukertaa ennenkuin toimi kunnolla. Moni tuntuu äiiyspakkauksen saatuaan antavan nuo pakkauksen kestot heti eteenpäin mutta jos kestoilu yhtään kiinnostaa niin mä ainakin suosittelisin kyllä kokeilemaan noilla ennenkuin lähtee hankkimaan ihmeempiä. Noilla on kuitenkin tosi helppo kokeilla onko se kestoilu yhtään sellaista mikä hotsittaisi ja siinä vähän näkisi että mikä on omalla kohdalla se juttu, kuitenkin siinä on tarjolla heti AIO, taskuvaippa sekä harsoja. Mutta tosiaan se bambuinen(??) taittoimu tarvii sen 4-5 pesukertaa, sitä ennen imee huonosti.

Tällä viikolla käyttöön on otettu uudestaan nauhavaipat. Imuina ollut hamppua ja froteeta. En jotenkin nyt vain ole jaksanut taitella harsoja tai flanelleja ja kun hamput ja froteet on valmiina niin ne on ollut jotenkin helppo sinne sujauttaa. Lisäksi mua epäilyttää että riittääkö harsoissa ja flanelleissa enää imuteho. Mutta testaan kyllä vielä varmasti! Ne kuivuisi pesun jälkeen niin äkkiä... Nyt nauhavaipat ovat kuitenkin olleet sopivampia kuin vielä muutama viikko sitten ja paketista ei tule enää liian iso. Kolmonen tosin pistää lantion keinumaan ja jalat sätkimään heti kun saa olla nakuna joten nauhavaippojen laitto on hieman haasteellista että saa napakasti reisistä. Kuitenkin toistaiseksi ohivuotoja ei ole tullut. Ja villavaippahousut on nyt talvella jotenkin tosi kivat.
Hamppuja ja froteita meillä on edelliseltä kierrokselta paljon ja kaiken kokoisia joten on ollut helppo taiteilla imuista vaikka millaisia yhdistelmiä.
Pintakuivana materiaalina on toistaiseksi käytetty riisipaperia niissä vaipoissa missä ei kosteussuojaa ole valmiina omasta takaa. Fleeceä on valmiina odottamassa että tyyppi linkoaa takamuksestaan muutakin kuin sinappia...

Öisin ollaan edelleen menty kertavaipoilla ja joskus päivisinkin. Liikenteeseen jos on lähdetty niin on laitettu kertavaippa, kurjaa pakkasella jos ohivuotoja tulee tuolla kylmässä. Tosin kokonaisuutena meillä on kyllä ohivuotoja tullut yhtälailla myös kertavaipoilla! Kunhan vauva kasvaa niin yritän löytää sopivan keston myös yöksi.
Kertavaippojen kanssa on saatu myös muutamat totaalisäikähdykset koska on näyttänyt että vaipassa on verta. Ilmeisesti se imuosa värjääntyy tuollaiseksi vähän ruosteiseksi kastuessaan? Näin ei kyllä joka kerta ole ollut eli ilmeisesti riippuu suoloista ym mitä pissassa milläkin kertaa on että miten ne kemikaalit vaipassa käyttäytyy. Isompaa huolestumista ei olla vielä suostuttu aloittamaan koska kestoissa taas ei ole ollut mitään ja tulee niitä huuhtoessa senverran kateltua että jos värjäymiä olisi niin kyllä ne huomaisi.

Kestoilu noin pienen kanssa ei ole ollut työlästä mutta oma kokemus on että kyllä se isomman vauvan kanssa on helpompaa. Varmasti kyllä sekä vanhemmasta että vauvasta kiinni tämä :)
Uutta raportointia aiheesta kun on raportoitavaa :) Lopetan lapseni takamuksen tuotosten analysoinnin tähän.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?