tiistai 18. joulukuuta 2012

Vauvan vatsavaivat

Mulla on nyt jotenkin niin hillitön ahaa-elämys tän asian suhteen että pakko kirjoittaa ylös! Josko mä vielä joskus voisinsaisinjoutuisin näiden asioiden kanssa pähkimään..

Mun kaikilla vauvoilla on ollut jotain pientä vatsavaivaa. Ekan kanssa kokeiltiin Cuplatonia mutta jotenkin en koskaan siitä ihmeemmin tykännyt. Musta se oli jotenkin tosi vaivalloinen. Ihan tarkkaan en muista mutta uskoisin että Ekan ongelmana ei edes ollut se että ilma ei tulisi pihalle.

Tokan kanssa käytettiin heti vatsavaivojen ilmaantuessa maitohappobakteereja. Ne tehosikin hyvin ja riitti ja vatsavaivat jäi sille tielle. Useasti kuitenkin vauvan vatsavaivat johtuu elimistön kypsymättömyydestä joten musta ihan loogista vahvistaa sitä oman kropan toimintaa maitohappobakuilla kuin varsinaisesti lääkkeillä. Ei nekään toki väärin ole mutta kun se pieni elimistö vielä on kypsymätön niin mä mielummin valitsen sen vaihtoehdon missä tuetaan ja autetaan sitä omaa elimistöä kypsymään.

Kolkillakaan ei mitään hurjia mahajuttuja ole ollut ja meillä ei ole öitä myöten huudettu, yhdellä kädellä voidaan laskea ne yöt kun on mahajuttujen takia huutanut monta tuntia aamuyöhön asti. Kuitenkin näistä mun vauvoista Kolmas on se mahavaivaisin. Nyt käytössä on ollut jälleen maitohappobakteerit mutta pelkästään ne ei nyt tehonneet.
D-vitamiinia myöhästettiin myös, nyt näyttäisi että on löytynyt sopiva valmiste ja elimistö on valmis. Ollaan kyllä aloitettu toooooooosi hitaasti. Vissiin viikon verran nyt syöty (vauva tulee tällä viikolla 7 viikkoa) ja kolmessa tipassa per päivä mennään vieläkin. Kuitenkin parempi kuin ei mitään.
Ihan kaikista eniten vauvalle aiheuttaa mahavaivoja mun syömiset. Ihan selvästi. Mun päivän ruokalistasta on tosi hyvin saanut bongattua ne ongelmatekijät jos vauva huutaa. Ja jos mulla on mahassa tuntunut niin ihan takuuvarmasti on tuntunut myös vauvallakin. Aika ihmeitä meillä on tehnyt kun on jättänyt väliin (tai ottanut minimaalisen vähän) esim. ruokia jossa on kananmunaa jota ei ole kuumennettu ihan hirveästi. Mitä enempi se on kypsennetty niin sitä todennäköisempää että ei aiheuta mahavaivaa. Kalaa en ole vielä uskaltanut uudestaan kokeilla mutta se aiheutti vatsanväänteitä sekä iho-oireita. En ole kokenut vaivalloiseksi että on vähän katsonut mitä syö. Ja mielummin karsin omaa ruokalistaa kuin alan pumppaamaan vauvaan vatsavaivoja helpottavia lääkkeitä, jos vaivat kerran on mun syömisistä ja ne saa sieltä kiinni.
Aloin nyt myös juomaan kamomilla-teetä joka on myös selvästi auttanut ja tuntuu omassakin mahassa tosi hyvältä. Saksassa kamomillaa annetaan vauvoille suoraan. Ja nyt tuntuu tosiaan että mitään isompia väänteitä ei vauvalla enää ole. Tietysti elimistö kypsyy tässä kaiken aikaa mutta pienihän vauva vielä on.

Yhteenvetona, mun vauvoilla ei edes ole ollut ongelmia sen kanssa että röyhy tai pieru ei kulkisi. Joskus ne vaan on olleet kipeempiä ja niitä on itketty. Mutta nyt kahden harjoituskappaleen jälkeen tän kolmannen kanssa tuntuisi sujuvan. Jeeeeeee!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?