lauantai 5. tammikuuta 2013

1st world problems

Nyt on tiedossa taas  niin ilmanaikasta nillitystä että kannattaa siirtyä suosiolla eteenpäin! Voisiko omasta perheestä saada jotain Kelan korvaamaa lomaa???

Kolmosella on nyt taas jotenkin ihan tuhannen mahdottoman hankalaa nukkua. Se ei nukahda ja jos nukahtaa niin ei varmasti kyllä nuku. Ei siinä, Eka oli aikanaan ihan samanlainen ja alkoi se sitten jossain vaiheessa nukkumaan. Jotenkin. Ainakin nyt 12-vuotiaana nukkuu.
Tiedän että tämmöstä se on mutta joskus vaan ottaa henkeen ja hermoon ja LUJAA!!

Kävin eilen kaupoilla koko Kolmikon kanssa (ei mennyt kertaakaan edes hermo, jeij) että sitten saadaan loppuilta vaan olla. Kaksikko jopa lähti pihalle että sain "nukutettua" Kolmosen ja alettua ruoanlaittoon.  Mulle ei ole ongelma tehdä se ruoka Kolmas jossain kantohärvelissä mutta nyt paistoin kanaa nepalilaista varten ja koska se pitää paistaa voissa niin pelkäsin että roiskin sen muksun sillä kuumalla rasvalla. No "nukahtihan" se ja sain ruoan tehtyä, muu miesväki valui kotiin, myös Siippa. Ei ne kovaa meteliä pitäneet muttakun ton vauvan "nukkuminen" nyt on mitä on niin heräsihän se. Suoraa huutoa välittömästi. Olin justiinsa päässyt sanomasta että jos mä teen nyt ruokaa niin joku muu hoitaa vauvan ja että sen ois nyt _pakko_ oikeesti vähän nukkua. Vauvan huutaessa Siippa toteaa Tokalle että "katotko tota hetken ni käyn vessassa". Tässä vaiheessa mä sain jonkun halvauksen, voin tasan kuvitella miltä mä oon näyttänyt. Voi jumaLAUta (korostetaan nyt tässä vaiheessa että kyllä, tunnistan itsekin oman  ylireagointini)!!!! Ei nyt mennä sittenkään sen isommin yksityiskohtiin mutta kerrottakoon että mm. lauseet "jos mulla on pidätyskykyä kolmen lapsen synnyttämisen jälkeen niin luulis että sullakin on sen verran että sitä karjuvaa vauvaa ei sysätä 10-vuotiaan kontolle ja ite karata vessaan" ja "en se minäkään vessaan pääse silloin kun tarvis käydä" kuultiin. Klassikoita molemmat.. Jokatapauksessa täysin hereillehän se kerkesi itsensä huutamaan sen vessareissun aikana..

Luovutin sitten sen nukkumisen kanssa siinä vaiheessa, kun ei nuku niin ei nuku. Olkoon, valvo, huuda, aivan sama! Syötiin ja paistettiin lettujakin ja vauva "nukkui" pitkin iltaa sen mitä "nukkui".

Ajattelin että kyllä sen yöunille saa. Varmaan on hankalaa taas "nukahtaa" ja saa tissitellä ja paljon mutta kyllä se jossain välissä taintuu.
Olen varmaan synnyttänyt jonkun tason mentalistin koska tyyppi osaa ilmeisesti lukea ajatuksia. Eihän se nukkunut. Mä "nukutin" sitä 3 tuntia. "Nukahti" monesti. "Nukahti" jopa omaan sänkyyn! "Nukkui" joka kerran. Heräsi kahden minuutin sisällä jos poistuin. Tätä samaa hemmetin oravanpyörää aamukahteen asti! Välillä naureskelun ja välillä hysteerisen huudon sekotuksella.
Ei siinä, kyllä mä valvon. Se menee sitten aikanaan ohi, _mä tiedän_ sen. Muttakun se valvominen on helkerin paljon "helpompaa" kun sille on joku syy. En mä toivo että vauvaan koskee tai mitään muutakaan mutta mä en olisi niin tuhannen hermoärtynyt kun tietäisin mikä mättää. Olen ihan tasan varma että maha sitä ei nyt valvottanut. Nälkä ei ollut, ei kuuma, ei kylmä, ei mitään minkä mä nyt oisin bongannut syyksi. ÄRSYTTÄVÄÄÄÄÄ!!!!!!!! Kun tietäisi että mikä niin tietäisi millä silmänkääntötempulla sen tainnutat. Tai saisi edes itseä psyykattua kun olisi se syy siellä miksi nyt ei nukuta. Miten tonne vauvan sielunmaisemaan näkisi?
Ja koska olin tosta vessa-episodista vieläkin niin tuhannen halvauksessa niin marttyyrihan nukuttaa silloin koska "en nyt vaan jaksa tätä huutoa muuten kuin että itse sen yritän saada rauhoittumaan". Just näin!!!! Mihin suuntaan voi kumartaa yleisölle?

No yö meni jotenkin, suihkuun astihan en missään vaiheessa illalla päässyt kun meni ton naperon kanssa niin myöhään ja sitten en enää jaksanut. Lilluin siis pitkälti omissa marinadeissani. Heräilin pitkin yötä huomaamaan että kurkku on aika kipee ja nieleminen tuntuu oudolta ja hengittäminen on hankalaa.
Kolmonen heräsi jossain vaiheessa aamua kitinöshöytä pitämään, siinä vaiheessa kyllä Siippa ei enää sanonut mitään vaan koppasi muksun kainaloon ja tuolla ne nyt tuhisee. Kaksikko nukkuu myös (kello on nyt tasan 11). Minä vaan en saa unta. Hyörin ja pyörin reilu puoli tuntia ja ei vaan tule uni vaikka väsyttää. Alan sitten vääntämään sämpylöitä ja pullia koska kyllähän tosi-marttyyri nyt hyödyntää moiseen sen valvomisensa. Ja tekee mun kyllä mieli molempia. Se nyt varmaan on sivuseikka pystynkö itse niitä edes syömään.... Koska joku tautihan tuolta nyt saletisti tulee koska Kaksikolla alkaa koulu taas maanantaina ja mun loputkin kotiavut poistuu päiviksi kuvioista. En mä näe mitään muuta vaihtoehtoa kuin sen että nyt iskee joku kuolemantauti. Johon ei sairastu kukaan muu kuin mä, vauva vaan ei sitten muuten vaan nuku.

Ja tää viikonloppu on vasta alussa... aaeerrgghh!

Ps. Jos ei voi saada lomaa omasta perheestä niin voisiko saada edes jonkun rauhoittavan lääkityksen?

Pps. Hyvä ilma sisään, paha ilma ulos...... ooooooommmmmmm!!!! ........vittuperkele

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?