maanantai 21. tammikuuta 2013

Hääpäivä

Maanantai on ollut jo vuosia hääpäivä. Ei sentään oma, mutta näin neiti-ihmisenä nautin maanantaisin lasin viiniä ja Satuhäitä.
En varmaan ihan suuresti valehtele jos sanon että olen nähnyt joka tuotantokauden jokaisen jakson. Nyt alkanut kausi on ollut vähän tylsä, en mä välttämättä mitään kännisistä häistä heränneitä myötähäpeilyjä kaipaa (no empä!!) mutta jotain erikoisempaa. Sitä Poni ja Aasi-kamaa.

Ja tästäpä päästiinkin kivasti asiasta kukkalaatikkoon.

Saatiin tänään hääkutsu. Sitä oli jo jonkun aikaa odotettukkin. Sulhasen polttarit on tällä viikolla ja häihin enää pieni hetki.
Pientä hämmennystä aiheutti kirjekuori jossa oli vain mun ja Siipan nimet. Hetkinen. Eli tarkoittaako tämä että lapset eivät ole tervetulleita vai onko tässä nyt sattunut vain moka? Kutsussa ei mainita sivulauseessakaan että lapset voisi järkätä hoitoon ja itse häätkin alkavat niin aikaisin iltapäivällä että kellonajastakaan ei voi päätellä mitään. Sulholta kysyttäessä saimme vastauksen "kysyn morsiamelta" ja muuta reittiä pitkin selvisi että ainakin sukulaislapsia on tulossa juhlaan. Ööööö....?

Mulle lapsettomat häät on vieras käsite. En ole koskaan ollut moisissa. Jos hääpäivänsä jouhevuuden haluaa maksimoida niin mä en näe lapsia potentiaalisina häänpilaajina vaan pikemminkin liian känniset aikuiset. Ei siinä, allekirjoittanut osaa itsekkin olla vähän jäissä ja pienissä häissä. Ja tykkäänkin jopa moisesta! Mutta ne kekkerit on silloin aikuisten kekkerit. Mulle häät on perhejuhla. Vähän voi tumutella mutta niin että lapsetkin mahtuu mukaan.

Jokainen hääpari on toki oikeutettu tekemään juhlistaan itsensä näköiset. Mutta näin vieraan näkökulmasta tuntuu vähän ikävältä jos toisten lapset ovat tervetulleita mutta sitten toisten ei. Toki nykypäivänä jo ihan budjettikin saattaa sanella mutta silloin voisi olla kivempi ratkaisu jättää koko perhe kutsumatta, kuin kutsua vain osa perheestä. Ja en ole kyllä aikaisemmin kuullut osalapsettomista häistä. Joko tai.

Mä miellän lapsettomat häät niin että todennäköisesti on kyse kosteista juhlista missä tosissaan juhlitaan. No entäs mites vanhukset, ovatko he tervetulleita? En ihan äkkiä näe ainakaan joka mummoa joraavan pipo vinossa ja tenat tirskuen.
Tokihan lähes kaikissa häissä alkoholia näkyy ja suomalaiseen tapaan se näkyy myös vieraissa. Mutta virtaako se viina jo alkuillasta? Vai vasta myöhemmin kun ne lapsiperheet on todennäköisesti jo lähtökuopissa. Jos mä olisin menemässä naimisiin niin mielummin liittäisin kutsuun että josko sitten meidän häissä vetäisit sitä viinaa niin että oot vielä mukava kuin viethän lapsesi hoitoon.

Senverran mua tämä asia mietitytti ja ihmetyttikin että lueskelin muutamalta keskustelupalstalta morsianten mielipiteitä asiasta. Juttuja löytyikin vähän joka lähtöön. "Luulen että ystäväni joilla on lapsia lähtevät joskus ihan mielellään vain aikuisten kesken juhlimaan". No minäpä luulen että ystäväsi osaavat kyllä tarpeen tullen järjestää lapset hoitoon, ihan ilman että sinun tarvitsee sen vuoksi pitää lapsettomat häät. "Vieraiden ei tarvitse keskittyä sitten muuhun kuin juhlimiseen". Siis ihanko oikeasti lasten kanssa ei voi juhlia? :D

Moni myös perusteli että lapset metelöivät kirkossa ja eivät osaa käyttäytyä. No siinä mäkin olen samaa mieltä että olisi kiva jos vanhemmat vähän katsoisivat perään ja veisivät ehkä sen huutavan ulos rauhoittumaan. Ihan sama mistä tilaisuudesta tai tapahtumasta on kyse. Ja jos nyt on ihan pahin uhma ja itkupotkuraivari-vaihe päällä niin ehkä voi harkita lapsikohtaisesti että josko vaikka jättäisi kirkon väliin? Tai mikä nyt onkaan se missä se oma piltti todennäköisimmin ranttaliksi pistää. Tokihan se papin aamen olisi kiva kuulla sen huutavan lapsen sijaan mutta ihan yhtälaillahan joku saattaa aivastaa samaan aikaan. Tai saada hillittömän yskänpuuskan.

Tekstistä voisi nyt ehkä päätellä että mulle lapsettomat häät olisi ongelma. No näin ei kuitenkaan ole :D Toki jokainen ihan oikeasti tekee juhlapäivästään oman näköisensä mutta aina voi miettiä että onko ne ihan oikeasti ne _lapset_ ketkä niitä häitä pilaa? Ja onko siinä isketty koko päivälle ylipäätään pikkasen liikaa painetta jos mukaan ei ääntä mahdu ja lähtökohta on "en halua että mikään pilaa päivän".

Nyt meen korkkaa sen punkun. Ja askartelemaan vessapaperista hunnun.

9 kommenttia:

 1. En mäkään ihan tajua. Itse saattaisin mielelläni jättää mugsun hoitoon, mutta toisaalta, jos kehotettaisiin jättämään, ottaisin kiusallakin mukaan. Olen sillä tavalla tosi ärsyttävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Mä nyt hoen väsymiseen asti että toki jokainen tekee juhlistaan oman näköiset mut mä en _tajua_ et miten ne lapset ei mahdu mukaan? Saatiin nyt sellainen vastaus että josko kirkosta lapset pois mutta sitten itse juhlaan. Tosin hyvin epäselvästi oli vastattu ja oltu kuitenkin vähän niin että "no viekää se vauva johonki hoitoon". Siis kolmikuinen?? Oikeesti?? :D Mun tuli vähän olo et vittu pitäköön häänsä mut Siippa meinas et ihan pokkana vaan ilmotetaan et meitä tulee 5. Kun kerran ei selkeästi voida sanoa. Sillä tavalla mekin ollaan tosi ärsyttäviä. Ja sitä mä en kanssa nyt tajua alunperinkään että jos on jotain erikoistoiveita saapujien suhteen niin miksei siitä voi selkeästi sanoa siinä kutsussa? Luulis että käy jossain vaiheessa vähän kiristämään hääpariakin jos jokainen perheellinen erikseen kysyy. Me kun ei todellakaan olla ainoat lapselliset vieraat :D

   Poista
 2. "Jos mä olisin menemässä naimisiin niin mielummin liittäisin kutsuun että josko sitten meidän häissä vetäisit sitä viinaa niin että oot vielä mukava kuin viethän lapsesi hoitoon."
  Kyllä, juuri näin! Muakin ärsyttää enemmän känniset aikuiset, joiden perään ei katso kukaan, kuin lapset joiden perään yleensä vielä katsookin joku.

  Mä vähän ihmettelen häitä, joissa juodaan ja juhlitaan oikein reippaasti ja joissa kuitenkin on vieraina muitakin kuin kavereita. Luulisi että ihmiset eivät tykkäisi kännätä ja jorata esim. vanhempien sukulaistensa (saati puolison sukulaisten) nähden. Sitä varten kai on polttarit, että voi juhlia vähemmän siististi ja ihan vain kaverien kesken?

  Käsittääkseni on niin, että kutsussa/kuoressa olevat nimet ovat ne, ketkä on kutsuttu. Eli jos perhettä ei mainita, lapsia ei toivota mukaan. Mutta kuka kutsujen lähettäjä on selvillä tästä ohjeesta ja kuka ei... Hyvä että yrititte varmistaa hääparilta. Ja todellakin, jos ei voida suoraan kysymykseen antaa suoraa vastausta, niin lapset mukaan vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun te hellitte mun sielua tämmösillä :) mulla meinaa on tosi nuiva olo, mä en hääparia tunne kovin hyvin vaan ne on Siipan puolen kavereita. En halua antaa itsestäni sellaista kuvaa että vetäisin tästä nyt hirveästi hernettä nenään mut mua ihan oikeasti vituttaa :D vanhemmathan sen päättää minkä ikäinen on valmis hoitoon ja musta on vähän kohtuutonta vaatia että vietäisiin kolmikuinen hoitoon, varsinkin kun meillä ei ihan oikeasti ole paikkoja johon viedä noin pieni vauva hoidettavaksi. Isommille pojille kyllä järjestyy mut ne on sitten taas jo senverran isoja että pettyvät jos eivät pääse mukaan.

   Ja munkin mielestä polttarit on se paikka missä voi sitten vetää ne örmyt. Toki häissäkin voidaan kippistellä ym. mut en oo koskaan tajunnu esim sitä että hääpari vetää törkeät pleksit. Toki jokainen saa juhlia miten haluaa mutta musta ihan kaikkiin tilaisuuksiin ei se törkyhumala kuulu. Ja jos kuitenkin sukulaisten lapset ovat tervetulleita niin olettaisin että ihan hillittömät juomingit ei ole edessä.

   Kuoressa tosiaan oli vain meidän nimet mutta siksi me lähdettiin koko hommaa kysymäänkin kun tosiaan on toi perheen pienin tässä että tosiaanko sitä ei voi ottaa mukaan vai mitä ihmettä... ja ihan täyttä suoraa vastausta ei ole saatu :D

   Poista
  2. Onko hääparilla omia lapsia? Jos ne ei vain käsitä, että 3kk ikäinen vauva on tissitakiainen (ja muutenkin tarvii paljon vanhempiensa tuomaa läheisyyttä ja turvaa)? Tai vaikka vauvaa ei imetettäisikään, niin aika rajua on vaatia pikkuvauvan laittamista hoitoon joidenkin häiden takia. Varsinkin sellaisten joihin ilmeisesti on tulossa muiden vieraiden lapsia.

   Niin ja mähän ensin kirjoitin tohon aiempaan kommenttiini jotain spekulointeja enemmänkin, mut oli pakko pyyhkiä pois kun en tunne hääparia enkä teitäkään. Mä vain tykkään spekuloida vaikka ei olis asioista mitään tietoja - mutta anyway oon ihan täysin sun puolella :D

   Poista
  3. Ei ole omia lapsia :D En nyt sitä tuonu ilmi aikasemmin koska musta se paistoi aika räikeästi läpi :D Mutta sekä morsiolla että sulhasella on paljon kavereita joilla on pieniä lapsia sekä kummankin sisaruksilla on pieniä lapsia eli kummallakin on lähellä paljon pieniä niin siksikin musta toi on jotenki tosi outoa :D ymmärtäisin ehkä paremmin jos kyseessä pari ketkä ei ole pienten kanssa tekemisissä.
   Sitä Siippakin meinas et ehkä ne ei vaan oikeasti tajua miten vauvojen kanssa jutut on.

   Ja antaa tulla vaan spekuja :D en mäkään sitä hääparia kovin hyvin tunne....

   Poista
 3. En tajua. Kirjoitin tähän jonkun neljä sivua pitkän syväanalyysin vastineeksi ja se on vittu kadonnut. Juon kohta yhden siiderin (ei kysytty papereita, ei. T. PeNa 27v) ja tuun sit uudestaan avautuu,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh :/ No otat hei vaikka 2 siideriä ja sit pistät ainakin joku 8 sivua? Oon kyllä huomannu itekkin että oon joskus kommentoinu johonkin jotain ja sit niitä ei oo myöhemmin enää näkynytkään. Ja sä oot hei vielä alta 30 ni se ei oo niin paha mut tälleen 32veenä sitä suorastaan vaatii että ne paperit on kysyttävä jotta vaikuttaisi alle 30veeltä. Kun ei voi henkkareilla sitä enää todistaa.

   Poista
  2. Ja äh, ei pitäisi väsyneenä ja silloin kun keskeytetään koko ajan niin kirjoittaa yhtään mitään Luin ton oman piristys-yritykseni nyt ja toi ei nyt tossa tekstinä ole yhtään niinkuin se oli mun päässä. Sori! Sun kohdalle sattui tyhmäja sokea myyjä.

   Poista

Mitä sullon syrämmellä?