sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Häähumua

Aiemmin marmattamani hääjuhla on nyt takana ja oli mukavaa. Lapsia olikin loppupeleissä mukana paljon ja vauvojakin kahdelle kädelle laskettavaksi. En tehnyt inventaariota kenen lapset oli sukua ja kenen kavereiden jälkikasvua :P

Meidän perheen edustajusto (minä, Siippa ja Kolkki, isot ei halunneet mukaan) jaksoi geimeissä mukana 5 tuntia mikä oli musta vajaa nelikuisen kanssa todella hyvin! Paria päivää ennen häitä saimme viestiä että tulkaa vaan kirkkoonkin..

Jos nyt siis mietit liikkumista pienen vauvan kanssa juhlahumussa niin go for it mutta kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan juttuun!

 • hanki itsellesi puoliso joka kykenee pukemaan itse itsensä ja esim. silittämään paitansa. Kravattisolmun voitte tehdä yhdessä, se on itseasiassa ihan hauskaakin yhteisräpellettävää. Muista myös että plussana puolisossa on se jos häneltä onnistuu myös vauvan laitto valmiiksi häitä varten. Näin sulle jää enempi aikaa tupsutella itseäsi hääkuntoon.
 • varaa itsesi laittoon kolminkertainen aika, mitä sulla normaalisti menee kun valmistautuisit häihin.  Viime aikoina kuitenkin todennäköisesti et ole itseäsi juurikaan laitellut joten kädentaidot on vähän ruosteessa. Saatat jopa mahdollisesti olla ensimmäistä kertaa liikkeellä laitettuna vauvan syntymän jälkeen. Muista siis että tämä on myös sinun päiväsi prinsessana ;) huomioi ajankäytössä myös muun perheen jatkuvat keskeyttämiset niinkin tärkeillä kysymyksillä kuten äiti mitä pallit tekee?
 • fiksu tutkii meikkipussia jo etukäteen! Mitä siellä on ja mikä on vielä käyttökelpoista. Itsehän en luonnollisesti tätä tehnyt mutta siitä aiheutui vain se että päästiin viettämään joulua helmikuussakin. Ai kato mullon tämmöstäkin! Meikinpoistoainetta olisi myös hyvä omistaa mutta lähtee se saippuallakin...
 • Jos sulla on pitkä tukka niin se kannattaa laittaa kiinni!! Vauva repii ne kiharat suoriksi kuitenkin.
 • Vaatetuksessa kannattaa suosia helposti pestäviä materiaaleja. Ainakin äidillä ja vauvalla. Isän puku todennäköisesti vaatii pesulan mutta siksi ei välttämättä kannatakkaan laittaa sitä ihan tuliterintä HugoBossia vaan joku siisti, mutta ei ihan se paras. Vauva kuolaa ja puklaa kaikki läpikotaisin kuitenkin. Ja mikä tärkeintä, pukekaa ne juhlavaatteet päälle kaikille vasta muutamaa minuuttia ennen lähtöä!!! Syy edellisessä lauseessa. Kannattaa myös miettiä kuinka  ihmeitä juhlavaatteita sille vauvalle kannattaa hankkia vai olisiko joku söpö potkari riittävä.
 • tuuppaa vauva niin täyteen maitoa kuin saat ennen lähtöä. Näin on todennäköistä että nälkää se ei siellä kirkossa karju ainakaan. Vaikka oisit kuinka tapauskovainen vaan niin onhan se kivointa ennenkaikkea sulle itsellesi että ei tarvitse heittää tissejä esille siellä kirkossa.
 • pakkaa hoitolaukkuun mukaan kaikki mitä keksit lähtien mahdollisesta vedenpaisumuksesta Nipoihin. Todennäköisesti huomaat kuitenkin illan aikana että jotain unohtui. Harsoja ei voi olla mukana liikaa!!!
 • jos vauva on kovin pieni ja häiden ajaksi ajoittuu yksikin uniaika niin kannattaa ottaa jokin kantohärveli mukaan. Rattaat vie ihan rutosti tilaa eikä ole mitään takuita että saat niitä mihinkään fiksusti. Lisäksi vauva tuskin nukahtaa syliin kaiken hälinän keskellä. Kantohärveli sulkee vähän ulkopuolista maailmaa ulkopuolelle vaikka todennäköisesti vauvan nukkuminen juhlissa on vain lyhkäisiä pätkiä.
 • vaikka juhlavaatteiden kanssa on kiva laittaa korkkarit niin valkkaa nyt herranjestas sellaiset mitkä on mukavat jaloissa! Todennäköisesti et ihan hetkeen moisilla ole kipsutellut ja sitä bebeä on melkosen paljon kivampi kannella kun omat jalat ei vedä itkupotkuraivaria. Ja muista että pienistäkin koroista tulee pohkeet kipeiksi eli neuvottele itsellesi miehen antama jalkahieronta seuraavana päivänä.
 • pakkaa itsellesi mukaan ainakin dödö ja jotain varameikkejä. Vauvan kanssa tulee hiki ja sulla itselläsi on kivempaa kun fasiliteetit on siltä osin kunnossa että sulla on raikas olo. Pelkkä hajuvesi ei peitä hien hajua! Ja koska sä et pääse nyt kovin usein enää juhlatälläytymään niin se on vaan kiva pitää se juhlameikki aisoissa kun se siinä nassulla nyt on.
 • pyri ennakoimaan vauvan tarpeita. Ruoki vähän ennen kuin on nälkä, laita nukkumaan ennenkuin väsymys on liian kova. Vieraassa paikassa ja hälinän keskellä vauva on hankalampi saada rauhoittumaan kuin kotona. Vaikka kuinka juhlisit vauvan ehdoilla niin kyllä se jossain välissä iltaa käy vituttamaan jos teistä jompi kumpi viettää suurimman osan ajasta vauvan kanssa narikassa yrittäen saada sitä itkua loppumaan.
 • juttele ihmisten kanssa muustakin kuin vauvasta. Se piristää ennenkaikkea sua itseäsi. Ja vaikka se vauva on ihana niin muista kehua hääparia ja eritoten morsianta! 
 • nauti jokaisesta hetkestä! Jo seuraava hetki saattaa olla se kamelin selän katkaiseva jolloin on parempi todeta että lähdetään kotiin.

Me oltiin yhtämielisiä siitä että sulhanen ja morsian oli ihania ja kauniita ja komeita ja rohkeita ja muita adjektiiveja mutta mekin oltiin tosi hyvännäköisinä liikkeellä ja meillä oli koko kemujen söpöin bebe. Vauva ei puklannut morsiamen päälle ja vaan hymyili valtaosan ajasta. Vanhemmat sai hyvää ruokaa (enkä tällä kertaa edes tiputtanut mitään ruokaa sen päälle vaikka se oli manducassa nukkumassa mun syömisen ajan) ja kippisteltyä hääparille ja vietettyä muutaman mukavan hetken ystävien kanssa.
Loppu hyvin, kaikki hyvin.

2 kommenttia:

 1. Paras saavutus on ehdottomasti se, ettei Manducassa olevan vauvan päälle pudonnut ruokaa :D

  Hyvän kuuloiset häähippalot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin munkin mielestä! Ja hei söin sentään joku 4 annosta punajuurta että mahikset sotkemiselle todellakin oli enempi kuin mahdolliset :P

   Poista

Mitä sullon syrämmellä?