lauantai 23. helmikuuta 2013

Sinkkusilmäilyä

Me ollaan Siipan kanssa heitetty hynttyyt yhteen kun kumpikin on ollut jo yli 30. Kumpikin oli ehtinyt asumaan omillaan melkoisen pitkän ajan eli kumpikin oli ehtinyt haalia materiaa jos jonkin verran.
Jatkuvasti tulee vastaan tavaroita, jotka huomaa hankkineensa ns. sinkkusilmällä. Eli sellaisella ajatuksella, että hankin tämän itselleni, perheen ainoana aikuisena. Sen isommin ajattelematta että tämä ei palvele kuin yhden ihmisen tarpeita. Miksipä ajatellakkaan muutoin kun asuu sinkkuna? Vaan nyt kun hynttyyt on yhdessä niin ei toimi.

Yhtenä isona tällaisena tavarana meillä toimii vedenkeitin. Mä olen sen ostanut joskus kun aloin teetä juomaan enemmän. Se on pieni ja kompakti, mahtui vanhan kodin pieneen keittiöön missä tilaa ei ollut. Mutta sillä keittää teetä vain 2 kuppia. Ei toimi neljän suun kanssa. Teenkeitin laulaa jatkuvasti iltaisin ja kupin ja keittimen väliä juostaan ahkerasti.

Leivänpaahdin imee sisäänsä vain 2 leipää. Tiedättekö te kuinka paljon teinit syö? Ne 2 paahdettua leipää on ehditty jo syömään ennenkuin paahdin sylkee 2 seuraavaa voideltavaksi. Varsinainen oravanpyörä!
Tähän sopinee myös nurista siitä että me tarvittaisiin tähän talouteen lehmä. Muukin kuin minä! Ei näillä pulkannaruilla saa kannettua maitoa tähän talouteen niitä määriä mitä tarvisi. Joku pari litraa menee täällä ihan hujauksessa.

Keittiön kalusteet on Siipan sinkkuajoilta. Mahdutaan neljällä hengellä just ja just pöydän ääreen. Viimeistään kesällä pöydän ääreen pitäisi mahtua myös Kolmas. Keittiön tuoleja saa myös parin viikon välein olla kiristämässä, laatukamaa...

Meillä kummallakin on aika messevä määrä cd-lecyjä joiden säilytys on ihan ongelmallista. Siipalla on iso cd-hylly mutta molempien levyt ei sinne mahdu. Mä olenkin karsinut omistani kellariin aika ison läjän mutta vieläkin on säilytysongelmia. Hylly on iso mutta kuitenkin sellainen että siihen menee vain yhden ihmisen levyt, jos niitä nyt olet sattunut haalimaan vähän enemmän. Ja koska hylly on tutun puusepän tekemä niin siihen ei jatkoakaan saa...
Miehiseen tapaanhan sitten esimerkiksi tv on kooltaan riittävä koko kaupunginosalle ja se vie tilaa puoli seinää...

Kirjahylly räjähtää pian liitoksistaan. Se on aikanaan mitoitettu mun viidelle kirjalle ja se määrä on kasvanut jo mun sinkkuaikoina melkolailla. Saatika sitten Siipan tultua remmiin. Kun muutettiin niin kirjahyllyn kanssa pelattiin melkomoista tetristä että sinne saatiin kirjat mahtumaan. Jokainen on sinne tarkkaan sijoiteltu ja kun poistat yhden niin tilalle on laitettava välittömästi toinen tai dominoefekti on varma.

Tehtiin myös jo jokunen tovi sitten hassu huomio; meillä jää pariskuntana paljon vähemmän rahaa kaikkien laskujen jälkeen kuin sinkkuna. Tämä huomio siis aikana kun kumpikin oli töissä, nyt äitiyslomalla on ihan turha kellotella mitään tilejä. Voisi kuvitella että homma olisi toisinpäin ja olisi enemmän millä mällätä mutta ehei.. ei sillä, ei tämä nyt mikään ongelma ole ollut. Meidän tuloilla ei tulla koskaan paukuttelemaan henkseleitä tai näkemään isoja setelitukkoja. Oltiin yhdessä tai erikseen. Mutta noin niinkuin ajateltuna voisi kuvitella että 1 + 1 = 2. Mutta se onkin -15.

2 kommenttia:

  1. Mä olen miettinyt vähän samaa tuosta rahan säästöstä pariskuntana. Aina sanotaan, että kaksin asuessa rahaa säästyy selvästi yksin asumiseen verrattuna, kun laskut voidaan puolittaa. On se varmaan osittain totta, mutta kyllä musta ainakin aikoinaan tuntui, että yhteen muutettua tuli kaikenlaisia uusia kulutustarpeita ja ruokakaupasta ruvettiin kantamaan hirveästi kaikkea mitä en aiemmin ostanut, kun söin vain maitoa ja leipää. En ole tehnyt mitään laskelmia, mutta tuskinpa suuria säästöjä on tullut. Ja nyt tietysti lapsen myötä menot ovat entisestään paisuneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillähän lapset oli jo valmiina kuviota paisuttamassa mutta sujuvasti mä kyllä oman suuni lisäksi sain ne kaksi ruokittua omani lisäksi. Mä en ehkä edes halua sen ihmeemmin alkaa kiinnittämään huomiota miten ne kahdet tulos tuntuu vähemmältä kuin yhdet mutta huomiona se musta oli vaan hassu.

      Poista

Mitä sullon syrämmellä?