perjantai 15. helmikuuta 2013

Vaippahommailua kolmelta kuukaudelta

Nyt kun mukkelo on kolme kuukautta ja rapiat niin naputtelen itselle taas jotain kokoonpanoa siitä missä mennään nyt. Edellisen kerranhan näitä tuli mietittyä pojan ollessa 7 viikkoa.

Harsot on nyt myös vaippoina kokeiltu ja hyvinä havaittu. Tosin heräsin kuin heräsinkin hommaan ihan liian myöhään, pelkkä harso ei imuksi enää riitä. Vanhoista pyyhkeistä tehdyt froteiset lisäimut toimi kotvan ajan mutta nyt tuntuu että nekään ei riitä. Ostinkin Prismasta jotain luomupuuvillaisia lisäimuja jotka on pelittäneet kivasti. Ostoslistalla on paikka muutamalle lisäimulle mutta ajattelin tutkia rauhassa ja ostaa vähän erilaisia että näkee missä se imuteho on passelin.

Hamppuahan meiltä jo löytyy mutta jostain syystä mä sitä vielä pyrin vähän välttelemään. Ensinnäkin meidän hamput on pääsääntöisesti kokoa M ja L eli ihan valtavia vauvalle ja toisekseen jotenkin "säästelisin" niitä vasta myöhemmäksi kun imutehonkin tarvitsee olla tehokkaampi. Muutama M on jo vaippalaatikossa valmiina, josko niistä tässä kevään mittaan saisi jonkun kompaktin kokoonpanon. Ne pari S-hamppua mitä meillä on, niin on käytössä.

Löysin muuten neuvolan lastenvaate-pisteeltä 2 Fuzzi Bunzia. Ihan pientä kokoa. Innokkaana nappasin tietysti mukaan sen kummemmin tutkimatta ja kotona kun aloin niitä ihmettelemään niin huomasin että kummastakin on kosteussuoja lähes irti. Siis kuka tuo lastenvaatepisteelle rikkinäistä tavaraa??? Ja vähän epäilen olisiko niitä saanut edes kursittua kasaan koska se Fuzzin kosteussuoja on tosi haperoinen, vaikkakin kestävä ollessaan kunnossa.

Äitiyspakkauksen kestot on edelleen mun suosikkeja, joskin ImseVimset tarvitsevat jo lisäimua ja kaikki alkavat olla punkerollemme melko timmejä. Istuvat kuitenkin edelleen hyvin ja tarrat on pysyneet hyvässä kunnossa.

BumGenious edelleen myös hyväkiva. Istuvuus jo parempi mutta edelleen ne on meillä niitä vaippoja joita saa eniten asetella paikoilleen. BG:n omat imut riittäneet vielä hyvin kun siitä NB-imusta on sujauttanut lisäimun sen isomman lärpäkkeen kaveriksi.

Nauhavaippa&villavaippahousut on ihanat, joskin nyt tosiaan se varsinainen imu on taas hieman hakusessa. Vauvakin tuntuu niistä tykkäävän ja nauhavaipan laitto saa vauvan aina kikattamaan, reidet kun tuppaa kutiamaan herkästi. Flanellit on vieläkin kokeilematta, en tiedä miksi. Kai mulla on nyt niin pinttymys niihin harsoihin kun niihin tykästyin kovasti. Liian isoa pakettia en halua vaipasta tehdä. Mutta nyt taas itselle haasteeksi flanellien käyttö! Meillä on niitä ihan sairaasti joten haluan ne hyödyntää.

Myllymuksuja olen plaraillut uusia hankintoja silmällä pitäen mutta vielä en ole mitään tilannut. Meillä on jotenkin tosi paljon kaikkea sekä käytössä, että pyörimässä ja mistään en osaa oikein luopua kun jos sitten ehkä kuitenkin jossain välissä voisi tarvita... Kellarissa on vielä ainakin yksi laatikollinen vaippoja odottamassa vauvan kasvua. En haluaisi tehdä nyt virhehankintoja joten nyt ei hosuta. Ja koska 12 vuotta hoettu lause "kyllähän ne sitten voi myydä eteenpäin" on näköjään vain lause.

Siippakin on intoutunut kestoilusta entistä enemmän. AIO on edelleen se hänen käyttämänsä mutta on alkanut vaippoja pesemään sekä vaippaämpäriä desinfioimaan ja vaippoja käyttövalmiiksi taittelemaan. Hurraa!! Ja tämä kaikki siis täysin vapaaehtoisesti, ilman mitään epäsuoraa tai suoraa käskyttämistä. Niin se vaan näköjään hevaristakin kuoriutui vaippakriittinen :D Siippa tuntuu itseasiassa tätä nykyä arvostelevan ja tutkivan enemmän ainakin kertavaippojen ominaisuuksia kuin minä. Mikä haisee kamalalta, mikä saa vauvan ihon nihkeän kylmäksi jne. Täyskestoilijoita kun emme vielä ole.
Muutenkin nyt tuntuu että tämä homma maksattaa itseään takaisin koska käytössä on niin paljon vaippoja, jotka ovat kolmannella kierroksella käytössä. Edelleenkään kestoilu ei ole tuntunut missään välissä raskaalta, mutta se taloudellinen hyöty tuntuu mulla nyt. Jopa 10 vuotta vanha lanoliini on vielä pelittänyt (miten ihmeessä mä olen ton säästänyt??).

2 kommenttia:

 1. Mulla on just menossa 9 Bumgeniuksen AIO-vaippaa myyntiin kun joudun tunnustamaan tylsän, epäekologisen ja nolon tosiasian: me ollaan aivan paskoja kestoilijoita. Yritin, mutta ei. Hävettää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kaikista ei oo kaikkeen. Pakolla ei tuu ku paska mieli ja se on ihan perseestä. Mä olen taas ihan paska leikkimään lasten kanssa. Hiekkalaatikolla istuminen on mulle yhtä kidutusta. Onhan näitä :)
   Ja mä voin paljastaa että mun suurin syy kestoilulle ei ole ekologisuus vaan se että en jaksa kantaa niitä paketteja kaupasta. Meillä kun pelkkää maitoa saa kantaa selkä vääränä monta kertaa viikossa. Muusta puhumattakaan. Ei riitä rahat eikä kädet.

   Poista

Mitä sullon syrämmellä?