tiistai 5. maaliskuuta 2013

Aarrearkku eli Jääkaappi

Kun meillä käydään kaupassa niin saa ihan tosi tarkkaan miettiä miten kaikki mahtuu jääkaappiin. Homma on paikoin melkoista tetristä.

Lapsettomana aikana jääkaapin sisällöllä ei niin ollut väliä. Oliko siellä jotain vaiko ei mitään. Nykyään meille on näköjään muotoutunut muutama juttu joita kaapista löytyy aina.

 • Aurinkokuivattuja tomaatteja. Kukaan ei näitä koskaan syö mutta näköjään niitä meillä 3 purkkia on. Ihan pientä silppua ja sitten vähän isompina paloina. Muistelen taikoneeni näistä ainakin ihan mahdottoman hyvää salaattia perunan, peston ja oliivien kanssa. Miesväki ei tykännyt.
 • Oliiveja. No nämä on oletettavasti peruja tuosta yllä mainitusta salaatista. Toka välillä oliiveista puhuu mutta ei se niitä koskaan muista syödä. Mä syön himoissani ehkä kerran vuoteen yhden. Onneksi on hankittu koko purkki!
 • Kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia. No tää menee jo tosi marttalinjalle mutta tämä on vaan niin hyvää. Keitän aina useamman purkin kerralla koska keittoaika on pitkä (3h) niin ompahan sitten valmiina kun tarvii. Digestive-keksejä, kermavaahtoa, puolukoita ja tuota kinuskia. On kuulkaa hyvää!! Ainoa keino millä meidän kekarat syö puolukoita... leivontahommista senverran että mulla on lähes aina myös pakkasessa valmiina yksi makea piirakkataikina ja yksi suolainen piirakkataikina. Joskus pitää vähän oikoa.
 • Olutta. Yksi Sol. Mama needs medicin! Viini tuppaa jäädä pyörimään (amatööri), olut on helpompi kun saa hankittua kerta-annoksina
 • Mansikkahillo. Äkillisiin nytpaistetaanlettuja!!!-hetkiin.
 • Glögi. Meiltä jää aina joulun jäljiltä yksi avaamaton kaappiin pyörimään. Ja jos ei jää niin sellainen hankitaan. Se on kuulkaa vakava homma kun glögin himo iskee juhannuksena ja sitä et saa mistään!
 • Sitruuna- ja limemehu. Koska Sol vaatii tujauksen jompaa kumpaa.
 • Helevetinmoinen otanta erilaisia soosseja. Soija, chili, tabasco ja mitälie muita. Tilaa vie mutta ootappa vaan jos pois heität niin varmana olis justiinsa tarvetta.
 • Suklaa. Koska väsy. Piilotettuna jotta lapset ei löydä.
 • HeVi-osastolla erinäinen otanta juureksia. Joskus ne kasvattaa itselleen turkin. 
 • Kostuttavia Silmätippoja. Koska vauva.

En lähtisi näillä yrittämään TopChefiin mutta eiköhän näillä yksi äitiysloma pärjätä.

2 kommenttia:

 1. mua ärsyttää toi limemehu. mies haluu sitä mut mä tykkään sitruunasta. kai ne molemmat jääkaappiin mahtuu, mut ärsyttää silti, periaatteen vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä taas mun mies ihoaa mun limemehua. Mä tykkään molemmista mutta tiettyihin juttuihin sopii vain lime. Kuten nyt esimerkiks Solin sekaan. Jos nyt on ihan pakko ni menee se sitruunallakin. En mä ihan niin konvehtiperse ole. Joisin varmaan ilmankin sitruksia.

   Poista

Mitä sullon syrämmellä?