torstai 25. huhtikuuta 2013

Ding dong!

Liityn siihen porukkaan kellä alkaa kiristymään aina tässä vaiheessa vuotta.

Alkaa taas se mömmöily. Puhun siis jääkiekosta.

Siippa ei kovin ihmeellinen penkkiurheilija ole mutta jääkiekkoa sekin katsoo jonkun verran. Mua ei itseasiassa ehkä se edes niin kovin ärsytä koska sillä ei ole mikään pakkomielle vaan sekin melkeimpä urheilee itse ensisijaisesti ja penkkiurheilee sitten jos ja kun on mahdollisuus. Ja Siipan penkkiurheilu on pitkälti sitä että se tarkistelee teksti-tv:stä tuloksia.

Mutta mua ärsyttää se jääkiekon tuonti esimerkiksi facebookiin. Kaikki kisakatsomo-päivitykset, kisaeväs-päivitykset, ihan kaikki! Mainokset, kisabiisit, uutisointi. Viime vuonna kisojen aikaan muutama kaveri teki jonkun eventin siitä että missä milloinkin kisoja katsottaisiin?!! Nyt vittu oikeesti.
Isot ihmiset ketkä ei ole urheilua oman kropan kautta nähneetkään, istuu kalja kourassa ja vahtaa kun isot miehet urheilee.  Ja sitten ne itkee. En vaan tajua.

Sain jo esimakua ja verenpaineelle alkulämmittelyä kun SM-liiga loppui. Facebookin etusivu täynnä "onnea Poriin"-päivityksiä. En tajua. Isot ihmiset. Tosin kaverin "ai se kaljaliiga on saatu loppuun"-päivitys sai kyllä multakin tykkäyksen.
En tajua profiilikuvien vaihtoa lätkäjoukkueiden logoiksi, en tajua fanikrääsää, en tajua. En tajua että mitenkä se nyt kasvattaa meidän kansallista yhteenkuuluvuuden tunnetta että monensiako me ollaan jääkiekossa. Enkä tajua sitä että voittaminen oikeuttaa perseilyyn ja sikailuun.
Oikeesti ihmiset urheilkaa itse, SE on oikeasti kivaa. Paljon kivempaa kuin se että katsellaan kun toiset urheilee. Mä ymmärrän ihan täysin esimerkiksi lajin harrastajilta sen että katsotaan ja kohkataan. Ja lajin harrastajat loppupeleissä on niitä ketkä kohkaa vähiten. Mutta sitä kaljamakkara-osastoa ja möykkäilyä en vaan tajua. Mun mielestä jotain on pahasti vialla jos ainoat itkut elämässä tulee penkkiurheilun kautta.

Päätinkin tänä vuonna alkaa vastaiskuun. Nimittäin kisojen kanssa päällekkäinhän on Euroviisut! Aion kouhkata jokaiseen ärsyttävään lätkäpäivitykseen jotain Euroviisuista. Linkata kisakappaleita ja ylipäätään faktaa (ja fiktiota) sekä hekumoida. En varmasti tule tyytymään pelkästään Kristan hääjoikhuun vaan kehiin kaivetaan myös yammayammat ja pyllyt vasten pyllyjä. Tänä vuonna en alistu! Normaalisti mä en edes välttämättä muista Euroviisuja seurata mutta tänä vuonna askartelen fanikrääsät vaikka itse!
Ja ei huolta, en näitä tänne blogin puolelle tuo mutta facebookissa annan palaa! Vittu joku roti. Tuskimpa kukaan niistä lätkäkouhkaajista edes tajuaa mutta ihan sama, ompahan itsellä aikaansaava olo että kapinoi.  O-ou, o-o-o Ding Dong!!!
Katsellaan sitä kaverimäärää kuukauden päästä sitten uudestaan.

Ps. Kolmas oli tuossa sitterissä ja kamala öhinä kuului. Kysyin että tuleeko sulla kakka ja se vastasi ihan selvästi että ei. On se nero!

Pps. Okei myönnetään, fudista mäkin tykkään katsoa. Mutta mä tykkään sitä kyllä pelatakkin ja oon kuulkaa pelannutkin! Jo kauan kauan ennen lapsiakin. Se on sitäpaitsi paljon yleisöystävällisempi lajikin kuin lätkä. Paljon paremmin näkyy reidet.

2 kommenttia:

  1. Oi ei, tässä olen niin eri mieltä ;D t: kaapissa Kärppä-krääsää ja MM-kisojen aikaan mua ei paljoa näy ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Nunju :D no mä luotan siihen että sä et ole ärsyttävä kaljamakkara.

      Poista

Mitä sullon syrämmellä?