sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Isopäivä

Jo ennen vauvaa meillä oli tapana pitää Kaksikon kanssa päiviä jolloin lapset päättävät mitä tehdään. Nyt Kolmosen syntymän myötä nämä päivät ovat muotoutuneet Isopäiviksi, joita vietetään aina aika ajoin vuorotellen Ekan ja Tokan kanssa. Kumpi nyt vuorossa onkaan saa päättää mitä tehdään ja ehdoton kriteeri on että vauva ei ole mukana. Pojat ei varmaan edes älyä miten kivoja nämä reissut munkin mielestä on. Saa olla vain yhden lapsen kanssa ja ennenkaikkea niin ison lapsen, jonka kanssa voi jo höpsiä vaikka ja mitä ja tehdä niin paljon enemmän kuin pienen kanssa. On käyty milloin leffassa ja milloin Heurekassa ja milloin missäkin. Tyypit jaksavat jo pysähtyä miettimään ja pohtimaan ja tutkimaan. Tänään oli Tokan vuoro.

Tokan suurimmat suosikit on SeaLife ja Tropicario. Ensimmäisessä käydään aina näyttelyn vaihtuessa ja jälkimmäisessä kerran, pari vuodessa. Tiukaksi kolmoseksi kiilaa sushiravintolat. Joissa poju maistelee ennakkoluulottomasti vähän kaikkea. Entisenä lapsinirsoilijana nostan hattua!

Sealife mun mielestä vain paranee vuosi vuodelta. Vaikka ne perusjutut siellä säilyy samana niin paikka on panostanut nykyään tosi paljon mm. siihen että nykyään siellä hyörii aina muutama tyyppi kertomassa altaiden asukeista. Saa kysellä mitä mieleen juolahtaa ja tyypit osaavat hyvin huomioida esimerkiksi sen mitä ikäluokkaa siinä vastassa sattuu olemaan. 
Vauva-altaassa on monesti pieniä (tällä kertaa rauskuja) ja merisiiliä pääsee halutessaan kokeilemaan. Meidän perheen suurin suosikki on kuitenkin Erkki Erakkorapu! Mulla on Erkistä hyvä kuvakin vaan enhän mä sitä tietenkään tähän hätään mistään löydä. Erkki käydään etsimässä joka kerta kun tuolla käydään. Tällä kertaa satuttiin myös paikalle kun valtamerialtaan asukit ruokittiin.
Vaihtelevat näyttelyt on aina olleet tosi mielenkiintoisia, nyt meneillään on Kilpparikolo. Bongattiin yhdestä altaasta myös Hipon ja Tepon vauva joka oli kyllä oikeasti tosi suloinen. Tyyppi näyttää ihan possulta!
Edellinen meduusanäyttely (meidän aikuisväkeä naurattanut Jellydisco) oli myös hieno!
Liikaa en voi myöskään kehua Sealifen synttäreitä. Ekaa juhlittiin siellä muutama vuosi sitten ja mulla olisi kyllä mielenterveys mennyt jos vastaava lapsimäärä olisi ollut meillä himassa! Silloinen synttärikierros paikassa oli ainakin tosi kiva!
Pienet muksuthan juoksee paikan aika äkkiä läpi mutta siitä huolimatta tuolla on musta jotenkin tosi rentouttavaa. Jaksaisin tuijotella niitä altaita vaikka kuinka kauan. Tänään käveltiin paikka läpi vain kolmesti.

Raukkaparka on selvästi kolauttanut päänsä

Tosiaan toinen kiva on Tropicario. Paikkahan on aika pieni mutta en ole Suomessa muualla nähnyt vastaavia käärmeitä. Ihan valtavankokoisia, hyvin näkyvillä olevia (toki mullakin on kantani eläinten vangitsemisesta mutta ei siitä pääse yli eikä ympäri että lapsille nämä on elämyksiä) ja ennenkaikkea liikkuvia eläimiä! Meinattiin erään kerran Tokan kanssa saada slaagi kun kalkkarokäärme hyökkäsi lasia päin. Aika monessa terraariossa onkin maininta että ei kannata mennä ihan lähelle.
Jostain syystä Tropicariota ei juurikaan mainostella mutta mä olen sitä jaksanut aina hehkutella vähän joka suuntaan koska toisessa vastaavassa paikassa en ole käynyt. Että jos yhtään eläimet kiinnostaa niin tämä on musta oikeesti kiva! Täällä ei kai samanlaista kiertoajelua ole kuin Sealifessa mutta infotaulut on oikein informatiivisia! 

Vinkkinä muuten molempiin, ei kannata mennä rattaiden kanssa!

7 kommenttia:

 1. Ihania tuommoiset omat päivät :). Mekin yritetään välillä järkkäillä kaksinkeskistä aikaa kaikilla kokoonpanoilla. Kaikki tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä muuten tahtoo välillä olla vähän haaste että saa järkättyä. Ja ihan tosissaan pitää pitää huoli että tulee järkättyä, aika hurisee ohi niin vauhdilla.

   Poista
  2. Totta, välillä ihan hätkähtää siihen, että on unohtanut. Pitäisi ihan kirjoittaa kalenteriin jotain sovittua joka kuulle, vähintään.

   Poista
 2. Tekninen kommentti - musta olisi kiva lukea blogia (nuo bloglovinin tiiserit aina näyttää kiinnostavilta), mutta en pysty tältä mustalta taustalta, välkkyy silmissä niin että tuntuu heti migreeni olevan tulossa. En tiedä, onko vain mun silmissä vikaa, mutta vaalealla taustalla olisi siis yksi lukija enemmän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan höh, mä taas itse tykkään enempi tästä mustan taustan ja valkoisen tekstin liitosta :/ Mulla löytyy täältä yksi migreenilapsi joten sympatiat lähtee sinne suuntaan, mä katson josko saisin jonkun kompromissin taiottua tai löydettyä mutta en lupaa että muuttuu. Kun tämä on näin mun näköinen mutta yritetään!

   Poista
 3. Kuulostavatpa kivoilta tämmöiset päivät! Tuli heti hinku sekä Tropicarioon että Sea Lifeen: molemmissa on tullut käytyä ja olin myös vaikuttunut paikoista. Tropicariossa olen tainnut käydä kahdesti ja molemmilla kerroilla pelotti ihan yhtä paljon (mulla on joku ihme juttu hämähäkkien kanssa ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se muuten ON pelottava paikka mutta ehkä juuri siinä on se oma viehätys. Ja meillä tosiaan lapset ainakin on kaikista näistä eläinpaikoista olleet kaikista eniten vaikuttuneita Tropicariosta.

   Poista

Mitä sullon syrämmellä?