keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Lettupäivä

Mä muistan omasta lapsuudesta kuinka yhden mun kaverin kotona oli sunnuntaisin aina lettupäivä. Niiden isä paistoi aivan hillittömän läjän lettuja joita sitten syötiin niiden ruokasalissa.
Jostain syystä mä muistan nämä lettuhetket tosi elävästi ja olen halunnut tuoda ne meillekin. Meillä ei mitään säännöllistä päivää ole vaan homma menee yleensä niin että joku huutaa että syötäiskö lettuja ja muut huutaa että JOOOO.
Mä teen taikinan ja Siippa paistaa. Jätskin hakee kuka ehtii. Täydellinen lettu vaatii paistajaltaan vähän taitoa mutta toistoilla se ote pikkuhiljaa löytyy. Lettua ei saa missään nimessä kääntää pannulla ennenkuin se taikina on siinä paistamattomalla puolella hyytynyt.
Täydellinen mansikkahillo on vielä hakusessa.


Täydellinen lettu


Meinasinkin nyt jakaa teille maailman parhaimpien lettujen ohjeen. Meillä muuten syödään aina vain maailman parhaimpia ruokia. Tästä ei kuunnella vastaväitteitä.
Tämä on monen kokeilun kautta toimivaksi hiottu kombo ja lapsuudessa mua on aivopesty Pelle Hermannilla ja Rasmus Nallella, jotka kumpikin tunnetaan lettujen ystävinä!

Parhaat letut:

Tällä annoksella tulee n. 18-20 suht isoa lettua. Sellainen määrä että meidän väki ahtaa itsensä ihan ähkyyn ja pari saattaa jäädä yli. Eli kannattaa ehkä vähän pienentää mittasuhteita mutta näin ne meillä tehdään. Mikään terveysruokahan tämä ei ole.

4 munaa
1 litra maitoa
5 dl jauhoja (meillä laitetaan 3dl ohrajauhoja ja 2 dl vehnäjauhoja. Ohrajauhot on ihan oleellinen homma jos haluaa hyviä lettuja!)
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl voisulaa

paistamiseen voita

Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää maito. Lisää kaikki muu. Voisula viimeisenä. Anna taikinan turvota hetken aikaa. Paista jokainen lettu rapeareunaiseksi ja kullanruskeaksi reilussa voinokareessa (huom!! Jos tekee taikinan noilla mittasuhteilla niin paistamiseen menee helposti kaikenkaikkiaan reilu tunti, hosumalla ei tule kuin paskoja lettuja). Tarjoa lisukkeiden kera. Jätski, hillot, vaahterasiirappi tai kermavaahto on aika hyviä.
Varo ähkyä! Nää on tosin niin hyviä että tuon varoituksen unohdat samantien!

Ps. Karkasin eilen taas syömään kaverin kanssa. Jotenkin kaikista kivointa nähdä niitä kavereita ketkä muistaa tässä elämäntilanteessa huikata sulle että hei vitsi sä näytät freesiltä vaikka sun silmäpusseillakin on silmäpussit ja unohtaisi vaihtaa himaverkkarit johonkin vähän siistimpään vaatetukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?