sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Maailma kylässä

Pakko yhtyä samaan kuoroon, jossa moni muukin jo tekstien perusteella lallattaa. Sillä tottahan se vaan on että Helsinki on ihan tykki kesäkaupunki! Viikonlopuille riittää puuhaa niin paljon että kaikkialle ei mitenkään repeä ja joutuu vähän sormi suussa miettimäänkin että no mitäs ja mihin...
Tänä viikonloppuna ei tosin ollut mitään jakoa, koska Maailma oli kylässä. Tämä tapahtumahan on itseasiassa jo ihan sika vanha, ensimmäinen järkättiin jo vuonna -95. Aiemmin tosin vain joka toinen vuosi, vuodesta 2005 on fiilistelty joka vuosi. Muistelen itse liittyneeni kävijöihin vuonna 2007, kaverin houkuteltua mut mukaan sillä verukkeella että tuolla on hyvää ruokaa. Ja niinhän siellä onkin! Samainen kaveri muuten nykyään häärii Maailma kylässä-tapahtuman taustavoimissa joten kiitokset ja vilkutukset vaan sinne, hyvät festarit pistitte taas pystyyn!


Tapahtumahan on ihan muutaman viime vuoden aikana "räjähtänyt" nykyiseen kokoluokkaansa. Mutta edelleen mä käyn siellä ruoan takia. Musta on parasta kierrellä niitä ruokakojuja ja nuuhkia ja pohtia että mitä tällä kertaa.. Afrikkalainen keittiö on esimerkiksi yksi, jonka herkkuja ei tule muutoin oikein maisteltua. Ja ihan joka vuosi Kamerunilaiset on koko festarin hyväntuulisinta porukkaa. Vaikka keli olisi miten kurja, Kaisaniemi kuinka kuraisena ja ihmiset miten viluisina niin Kamerunilaiset on aina yhtä hymyä. Heidän ruokateltastaan raikaa aina menevä musa ja ihmiset on värikkäästi pukeutuneita. Ja  heidän ruokakojulle on aina ihan hillitön jono!


Lauantainen PMMP:n keikka vähän kutistui meidän kohdalla kun hokattiin kotona että Kolmoselle ei ole peltoreita. Käytiin sitten pikapikaa ne hakemassa ja katseltiin se vajaa puolet keikasta mikä ehdittiin paikalla olemaan. Sinänsähän Maailma kylässä on siitä kiva että siellä on desibelit aika inhimillistä luokkaa eli voi jutella ja lastenkin kanssa olla. Tämä tapahtuma jos mikä onkin viime vuosina mun mielestä profiloitunut koko perheen festariksi.
Sunnuntaina oltiin ajoissa paikalla ja fiilisteltiin Ismo Alankoa, keli tosin ei suosinut nyt samalla tavalla kuin lauantaina vaan koko keikan ripotteli enempi vähempi vettä.

Ismohan se siellä
Kotiin lähtiessä lauantaina kierreltiin myös vähän Siivouspäivää. Mä tykkään ihan mahdottomasti näistä pop-up hommista. Käveltiin Kaisaniemestä Hakaniemen kautta Karhupuistoon ja kerrankin löytyi vain meidän perheen aikuisille jotain. Mä ostin yhden mekon, joka todennäköisesti kulminoituu imetysmekoksi ja kesän jälkeen heitän sillä vesilintua. Sääli koska se on kiva mutta näillä mennään. Siippa taas nappasi pari paitaa itselleen. Oltiin laskettu sen varaan että kodin lähellä on samanlainen kirpparikommuuni kuin Kalliossa oli vaan mahtoiko viime viikonlopun katufestarit verottaa koska paikalla ei näkynyt myyjän myyjää.

Sunnuntaina olisi ollut mukava kurkkia vähän Naisten Kymppiä ja bongata Mutsien Kymppiläisiä mutta kummipojan synttärit kutsuivat.


Loppuun vielä sananen Kolmosesta. Nimittäin nyt on vauvan korvien välissä jotkut palikat kohdanneet. Muutaman päivän ajan tyyppi on ollut ihan pähkinöinä soseista. Suu napsuu auki ja tuntuu että sössöä menisi ihan loputtomia määriä. Yöt on myös alkaneet hulinoitumaan, jätkällä on aivan selvästi nälkä öisin! Tämä on näkynyt aivan infernaalisena väsynä ja sillä että pelkkä kahvinkeitto on ollut mulle aamuisin melko haasteellista, eilen unohdin sammuttaa myllyn ja laite alkoi sylkemään puruja kun painoin virtanappia ja tänään taas unohdin laittaa suodattimen takaisin paikoilleen ja keitin itselleni siis pannullisen lämmintä vettä. Mulla on myös aivan jatkuvasti nälkä ja vetelenkin suurinpiirtein jotain pullaa nälkääni ihan suvereenisti. Sillä seurauksella että on ihan pöhöttynyt olo.
Mutta, pikkuhiljaa siis kiinteän määriä nostellaan ja lisätään kertoja. Nyt se on ihan selvästi valmis siihen.


4 kommenttia:

 1. Ehkä reilu viikko sitten tää meidän bebe söi noin 6 dl korviketta yössä. Se on ihan järkky määrä. Nyt sit se ei muka haluakaan syödä? Ota näistä nyt selvää. Ehkä se halusi vaan kertoa, että nyt lisää niitä sössöjä tai teen sun elämästä helvettiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä määristä mutta ei todellakaan oo mitään muutaman minuutin ruokailuhetkiä enää noi meidän yölliset syömiset. Kelloa en edes oo viitsinyt katsoa mutta arvioisin että helvetin tiheästi syö :D Tänään pusken sille yötäkin vasten sosetta, saa nähdä jeesaako mitään vai auttaako sitten vasta kun on kolmaskin kiinteä päivässä mukana. Todellakin, henkimaailman hommia...

   Poista
 2. Munkin mielestä siellä on suht kohtuulliset desibelit, tuolla festareilla nääs.

  Tiedätkö on pitänyt kommentoida vaikka mitä vaikka mihin, mut nyt meen päiväunille ja illalla uus yritys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni eiku nukkumaan :D voisin tehdä saman peliliikkeen ennenkuin pitää alkaa vääntämään falafelia joukoille.

   Poista

Mitä sullon syrämmellä?