lauantai 8. kesäkuuta 2013

Hunnutettu samba

Ja taas hemmotellaan helsinkiläisiä!

Helsinki-viikkoa vietetään 7-15.6 ja on vaikka ja mitä! Mä olen muuten aikanaan ollut elämäni ekalla keikalla vuonna -94, Helsinki-päivän konsertissa. Silloin ko. tapahtuma oli vähän erilainen kuin tätä nykyä. Ikää 13v ja paikkana oli vielä pystyssä olleet VR:n makasiinit. CMX soitti ainakin ja marssin heti seuraavana päivänä levykauppaan ostamaan kyseisen pumpun levyjä. Muistan vieläkin kun Nainen tanssii tangoa alkoi soimaan ja musta tuntui että nyt ollaan jonkun isomman voiman äärellä. Siitä alkoi mun into ja rakkaus livemusiikkia kohtaan. Tässä kahdenkymmenen vuoden aikana on tullut käytyä sekä festareilla että keikoilla paljon, voidaan laskea yhden käden sormilla ne kesät johon ei ole mahtunut yhtäkään keikkaa tai festaria. Mutta jokatapauksessa siis, Helsinki-viikko on käynnissä!

Meidän alkukesän must see-juttuja ja Helsinki-viikon päätapahtumia on Sambakarnevaalit. Ihan orjallisesti tätä ei olla noudatettu, jos keli on ollut ihan perseestä niin on suosiolla skipattu. Mutta kauniilla ilmalla on käyty ihastelemassa Brasilian rytmejä. Mä olen kerran pari kokeillut sambaa omilla tanssitunneilla mutta en ole sillä lailla siihen hurahtanut kuten moneen muuhun afrokaribialaiseen rytmiin. Mutta selvästi Sambakoulut näkyvät olevan kuin pieni perhe ja hommasta saisi vaikka koko perheen harrastuksen, tanssimassa kun näkyy olevan väkeä aina vauvasta vaariin.
Ihan koko kulkuetta ei tänä vuonna nähty koska vauvalla meni kuppi nurin mutta tässä muutama kuva Papagaion ja Samba Cariocan esityksistä.


Tänä vuonna Karnevaalikuninkaalliset olivat Helsinki-aktiivi Timo Santala ja tankotanssija Henriikka Roo


Helsinkiläinen Império do Papagaio on niittänyt mainetta niin Suomessa kuin maailmallakin, aina Rio de Janeiroa myöten


Samba Cariocan tarina pohjustui tänä vuonna Grimmin satuihin.  Koulujen enredot täällä

Loppuilta fiilistellään häitä länsinaapurissa. Voih ja oih! Suora vihkiminen tuli missattua mutta nyt imen irti intterin netistä kaiken minkä löydän. Ja loput lähetyksestä. Kisaeväinä fresita ja raparperipiirakka. Chris on edelleen musta hieman lipevähkön oloinen mutta jo paljon miellyttävämpi ja inhimillinen. Madde sensijaan oli yllättävän snobihko... Kippis kuitenkin!
Sanokaa mitä sanotte mutta kuninkaalliset häät on ihania.Kuva röyhkeästi napattu kaverilta joka Tukholmassa häitä oli katsomassa. Kiitos ja anteeksi J.

2 kommenttia:

  1. Mahtavan värikäs karnevaali :) Ja täysin samaa mieltä kuninkaallisista häistä ;D Jotain glamouria niihin vaan liittyy. Ja sit se Chris, epäilen edelleen, jotenkin limanuljaska :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on musta tosi epäsopivan näköinen pari :D ihan eri muotista. Josko se sitten sentakia kestäisi?

      Poista

Mitä sullon syrämmellä?