maanantai 10. kesäkuuta 2013

Hyvää yötä piltit

Kuten olen muutamaan otteeseen kitissyt, Kaksikon sänky hajosi. Tai tarkemmin sanottuna siis Tokan. Pojillahan oli kerrossänky joka oli kuitenkin niin että kumpikin sänky oli erillään. Koska aikanaan muutossa ne pultit, jolla sängyt olisi päällekkäin saanut, hävisivät ja ikinä niitä ei enää löytynyt. Yritettiin myös etsiä kokonaan uusia  mutta vastaavia ei sattunut mistään vastaan ja ei sitten uskallettu kasata sänkyä suhtsamanlaisilla. Oletettavasti alkuperäiset pultit putkahtaa esille tässä ihan lähipäivinä, nyt kun niitä ei enää tarvita.

Rikki mennyt yksilö. Tämä siis sängynpohja

Aika pian päädyttiin siihen että uusikin sänky tulee olemaan kerrossänky. Vaikkakin parin vuoden sisään olisi tarkoitus muuttaa kotiin, jossa Kaksikolla olisi omat huoneet. Se olisi sitten sen ajan murhe miten nukkumapolitiikka sitten ratkaistaan.
Jokatapauksessa, pikaisella googlauksella todettiin että kerrossänkyjen tarjonta on perinteisissä mööpelikaupoissa aika onneton. Joko puhtaasti eioota tai sitten jotain sellaista mitä me ei haluta. Katseltiin kerrossänkyjen tarjontaa itseasiassa jo tuossa vuodenvaihteessa kun metsästettiin sohvaa ja tosiaan aika huonolta näytti...

Päädyttiinkin sitten pian surffaamaan vain netissä olevaan huonekalukauppaan, josta löytyikin todella laaja valikoima kerrossänkyjä. Ja vaikka löytyi todella tyyriitä vaihtoehtoja niin vastaan tuli myös useampi meidän budjettiin mahtuva vaihtoehto. Vähän aikaa emmittiin mutta kokeiltiin sitten kuitenkin.
Sekä minä että Siippa haluttaisiin kyllä näitä isompia juttuja päästä ihan kopeloimaan mutta nyt oli tosiaan vaihtoehdot aika vähissä.

Mä rakastuin oikeastaan välittömästi yhteen. Monta kivaa löytyi mutta vain yksi sellainen se on toi. Kerrossänkyjen kanssa on aina vähän se että miten ne saa huoneessa mahtumaan fiksusti. Onhan se hemmetin kömpelö huonekalu! Ja tietysti tämä vaihtoehto nyt olisi vielä normaalia kerrossänkyä hankalampi sijoiteltava mutta hei, se oli rakkautta ensi surffauksella. Pikaisten mittausten jälkeen todettiin että sänky mahtuisi ainakin kahdella eri tavalla Kaksikon huoneeseen ilman että tällä hetkellä tarvisi muuten huonekalujen järjestystä huoneessa muuttaa. Ja pojat itse liputtivat että tuo olisi hyvä.
Uusi sänky siis ostettiin ja jäätiin odottelemaan sen saapumista.


Tadaa! Yläsänky 90 x 200 ja alasänky valtaisat 140 x 200. Kyllä nyt kelpaa kölliä!

Sängyn alaosa on siis leveä eli jouduttiin ostamaan myös uusi patja mutta tykästyttiin tähän nyt vaan niin mahdottomasti. Ja Eka olisi jokatapauksessa tarvinnut uuden patjan koska vanha alkoi olla todella rupu eli se tuli nyt sitten uusittua myös.
Poikien edellinenkin sänky oli tuollainen metallihökkeli ja se pelasi tosi hyvin. Se oli ehkä tukevin kerrossänky johon olen törmännyt. Puiset on toki miljoonasti kivemman näköisiä mutta mua arveluttaa niiden kesto näiden isojen kanssa. Eihän se tämäkään tietenkään mikään liaani tai painimatto ole mutta silti kestävämpi.
Nytkun tuo alapuoli on noin iso niin ainakin kavereiden yökyläilyt on tällä ratkottu, sinne vaan! Mahtuu parikin kaveria kerralla. Aikanaan tämä voidaan sijoittaa jommankumman huoneeseen ja tuosta alapuolesta saa löhönurkan. Tai vierassängyn. Tai sitten siinä voi halutessaan nukkua ja yläsänkyä käyttää miten tahtoo. Vaan olipahan kuulkaa vittumainen koota! Koko päivä siinä meni ja naapureiden iloksi paukuteltiin sunnuntaina kumivasaralla ja iltakymmeneltä vielä imuroitiin. Sorpat vaan! Kokoamisohjeet oli vain englanniksi, mikä ei sinänsä ollut ongelma mutta voi helvetti miten onnettomat kuvat. Muutamaa palikkaa joutui veivaamaan edestakaisin muutamaankin otteeseen koska kuvasta ei vain saanut irti sitä ideaa että kumminka päin ja millä puolella juuri se nimenomainen pitäisi olla. Vauva myös toki päätti olla avuksi ja haluta olla vain sylissä. Kyllä se jonkunaikaa töllötteli tyytyväisenä joku pölyinen pakkausmateriaali puoliksi suusta roikkuen. Kiva!
Ihan heti toivonmukaan ei tarvi kokoilla yhtään mitään! Ainakaan selvinpäin.

Kuva napattu röyhkeästi Ekan facebookista. Kiitti ja anteeksi!

Ensimmäisen yön jälkeen kumpikin nuoriukko oli oikein tyytyväinen. Mua itseäni jännittelee että tuleeko Toka koska alas tuolta ylhäältä, sielläkun on aika korkea tuo joustinpatja. Eka meillä kyllä on aina ollut se Levoton Tuhkimo öisin mutta eihän sitä koskaan tiedä. Tokan patja on vajaa vuosi sitten ostettu eli olisi enempi kuin kiva että sitä ei nyt tarvisi heti uusia mutta eikai se enää tässä konkurssissa olisi mikään ihme vaikka tarvisi. On siinä vähän sitä sängynreunaa kyllä että aika voimalla saa pyöriä että yli tulee ja onhan sänky toiselta laidalta että päädystä seinässä kiinni. Juurikin tuossa kyllä mietittiin että hyvänen aika, ei olla puoleen vuoteen käyty Lastenklinikalla kenenkään kanssa eli tuosta kyllä saataisiin hyvä indikaatio!
Mitä itse tuota punkkaa (vilkutuksia vaan Turkuun, punkka on sänky eikä mikään amme) mallailin niin sänky on aika tukevanoloinen. En nyt ehkä mitään edesmennyttä Tony Halmetta sinne kippaisi mutta menee se meidän nuorisolla. Ja kuitenkin se on kevyt siirrellä irti seinästä esimerkiksi lakanoiden vaihdon ajaksi. Joka on muuten ehkä maailman ensteks persein homma kerrossänkyjen kanssa!

Se joka tuon sängyn nyt rikkoo kyllä maksaa ja ennenkaikkea kokoaa seuraavan!!!

ja ompahan taas aika maailmanlopun meininki, rankan päivän jälkeen tehtiin illalla hitto yhdet Jameson&Gingerit palkinnoksi ja rentoutukseksi niin eikö puskenut päälle jonkun tuskanhiki-rytmihäiriökrapulan. Voi vittu!

4 kommenttia:

 1. Hyvännäköinen sänky. Meillä on myös pojilla kerrossänky, löydettiin tosin omamme sikahalvalla FB:n paikalliselta osta-ja myypalstalta.

  Punkka on amme mulle ja sänky miehelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tihrusteltiin myös tori.fi ja huutonet mutta kummassakaan ei ollut mitään siihen suuntaankaan. Paljon olisi ollut pienille lapsille suunnattuja mutta niitä meille on ihan turha edes harkita. Suht edullinen tuokin nyt uutena oli, toivottavasti on kestävä!

   Poista
 2. Moikka, mistä sänky on ostettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heippa!

   Sellaisesta verkkokaupasta kuin on24.fi. Nykyäänhän tuo kompleksi on meiltä myyty jo eteenpäin, koska se ei mahtunut tähän nykyiseen kotiin. Eli vie tilaa! Mutta Ekan nykyinenkin sänky, joka kulkee vaatimattomalla "maailman paras sänky" tittelillä kaikkien suussa jotka siinä on nukkuneet, on myös tuolta.

   Poista

Mitä sullon syrämmellä?