torstai 20. kesäkuuta 2013

Kesäkoti ja cityjussi

Kaksikolla on kaksi kotia. Toinen täällä meillä ja toinen Isilässä. Ja näihin lomapätkiin kuuluu aina se että osan ajasta Kaksikko on Isilässä.

Tässä on puolensa ja puolensa. Ikävä on järjetön ja jatkuvasti miettii että mitähän ne tekee. Ja että onko niillä ikävä. Ja kun eivät vastaa puhelimeen niin sen ottaa lähestulkoon henkilökohtaisesti, vaikka kotona ollessa jaksan niille lomalla jatkuvasti naputtaa että sitä kännykkää ei tarvitse kantaa joka paikkaan mukana koska sä olet nyt lomalla. Enkä mä niitä päivittäin pommita koska en halua olla sellainen. Mutta kerran pari viikossa.

Lähinnä sitä yrittää ladata akkuja ja olla, kun ovat poissa. Mulle yhden lapsen kanssa oleminen vuorokaudet ympäri on lähestulkoon lomaa. Paitsi ne hiien yöt nyt kyllä verottaa aika lailla...
Sinkkuaikoina nämä pätkät tarkoitti festareita, krebailua ja milloin mitäkin. Mitä nyt ihmiset sinkkuna tekee. Ja ennen Kolmostakin, jo pariutuneena elo oli näiden pätkien aikana myös meille irtiottoa vaikka olisi ollut töissäkin. Illat sai kuitenkin olla omilla ehdoillaan.
En kuitenkaan koe että ompa mukavaa kun ovat poissa ja ompa mukavaa kun on tälläisiä lapsettomia pätkiä. Ei se noin mene tai noin ole. Tollaisia kommentteja saa oikeasti kuulla aika paljon kun perhe ei ole enää ydinperhe. Ja vaikka kaksi osoitetta olisi kuinka hyvä juttu niin noi tuntuu oikeasti aika ikäviltä ja loukkaavilta heitoilta. Pohjanoteerauksena tällä hetkellä ystävälle heitetty "vitsi mäkin toivoisin että jos jonain päivänä saan lapsia niin niistä olisi aina joka toinen viikko lomaa". Oikeesti, ei näin!

Mä osaan kyllä kuitenkin nauttia tästä että Kaksikko on poissa. Koen sen jopa mun mielenterveydelle ja jaksamiselle aika isona asiana. Me tarvitaan joskus vähän erossaoloa toisistamme. Ja kuuluu se siihen kiertokulkuunkin kun aletaan pikkuhiljaa kasvamaan eroon toisistamme. Mutta on täällä vähän autiota.
On myös outoa kun pyykkiä ei tarvitse pestä koko ajan. Ruoanlaitto vain kahdelle tuntuu mahdottomalta. Karkkipussin voi jättää esille. Ei tarvitse kinastella mitä katsotaan. Tai mihin asti valvotaan. Ja aikuiset elelee suurinpiirtein sipseillä ja voileivillä. Voi tätä anarkiaa ja vapautta!

Joka vuosi niiden lähtiessä me mietitään Siipan kanssa kuorossa että hei nyt ei mene kauppaan niin paljoa rahaa. Eipä! Nythän sieltä kannetaan juurikin selkä vääränä herkkuja ja muuta sellaista mitä meille ei voi tuoda Kaksikon ollessa kotona koska ne syö kaiken. Juhannus ei meillä tunnu missään koska arki sen ympärillä on nyt vajaata lapsista ja aikuiset elelee kuin ellun kanat. Toki meilläkin on nyt  muiden kansalaisten tavoin täytetty kaapit armageddonia juhannusta varten.

Suunnitelmat on myös aina kovin suureelliset sille ajalle kun Kaksikko on poissa. Sitte sitä ja tätä ja sinne ja tänne ja sieltä ja täältä. Joopa. Voin kertoa että viikossa ei ole saatu aikaiseksi mitään. Ei mitään. Siippa on hurahtanut Sports Trackeriin ja sutii Kolmonen rattaissa milloin missäkin kaatosateessa. Mä yritän nukkua aina jahka saan käteni irti sipsipussista. Naama näyttää turvonneen kaksinkertaisiin mittoihin.

Josko juhannuksena päästäisiin vähän liikkeelle. Seurasaareen tai Tokoinrantaan tai Kumpulaan tai Kivinokkaan. Johonkin viettämään cityjussia ja vastailemaan turistien kysymyksiin että miksi me poltetaan nuotioita. Mä en oikein juhannusta osaa viettää koska se on yksi niistä juhlista mitkä olen viettänyt ihan mielellään töissä.
Meillä olisi kummallakin itseasiassa mahdollisuus vähän aikuisempaakin jussia viettää mutta yksinkertaisesti ei jaksa. Haluja olisi, mulla ainakin, mutta kroppa piiputtaa nyt niissä lukemissa että ei ole mitään järkeä kasata lisää univelkaa. Tapailen kavereiden sijaan Samcroa.

Tulkaa jo lapset kotiin vielä kun mä mahdun ovesta ulos. Hyvää juhannusta!

2 kommenttia:

  1. Kamalaa, on sitä tullut itsekin mukahyvänävitsinä heitettyä, että olispa munkin lapset joka toinen viikonloppu poissa. Mutta ei, ei se varmasti mitään herkkua ole ja omalta osaltani voin luvata, etten enää leikilläni sellaista toivo. Ärsyttää tämmöinen ajattelemattomuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen tiedätkö että kaikki päästelee suusta joskus sammakoita joita ei tajua että ne on semmosia että toisen elämäntilanteessa niitä ei koe samoin kuin omassa elämäntilanteessa. Ja mä luulen että ihan jokaisella vanhemmalla onkin joskus olo että voikun saisi viikonlopun vapaata muksuista. Mutta se on musta eri kuin sillon kun ihan oikeasti ne on sen joka toinen viikonloppu poissa :)

      Poista

Mitä sullon syrämmellä?