torstai 27. kesäkuuta 2013

Kesäruokia

Kesällä ruokailu on aina jotenkin tosi hankalaa. Okei on puistoruokailu jota meilläkin käytetään mutta ensinnäkin teinit posottaa meillä unta vähintään kymmeneen ja ollaan muutenkin hitaita liikkumaan, se on puistosta ruoka loppu ennenkuin me siellä ollaan. Ja toisekseen sitä ruokaa ei saa aikuiset.
Keittiössä ei huvita olla yhtään ylimääräistä eikä oikeastaan ole oikein nälkäkään. Muutenkin on kuuma ja ei huvita yhtään huhkia hellan äärellä. Helpolla haluaisi päästä ja nopeasti ja vaivattomasti.

Kuvien laatu on, kuten aina, ihan paska.

Toka teki kauppalistaa

Uuniperunaa

Grillailut säästetään mökille tai erikoisjuttuihin. Niistä tulee niin äkkiä yliannostus vaikkakin grillatuilla lohinyyteillä voisi osan kesästä elää. Harvase päivä sitä herää joskus iltapäivä-viideltä ihmettelemään kun on paha olo ja väsyttää ja sitten sitä älyää että on liikkeellä pelkästään aamupalan ja iltapäiväkahvin voimalla. Jäätelöä tulee ahmittua enemmän kuin vyötärö sallisi ja hintojen laskettua mansikoilla voisi elää. Vaan ei niillä oikein pidemmän päälle pärjää. Lapset ainakaan.


Chorizopiirakkaa ja salaattia
Mä myönnän ihan rehellisesti että meillä on kesällä syömiset totaalisen retuperällä. Rytminä toimii rytmittömyys. Aamupalasta muistuttelen mutta muuten syövät mitä syövät jos syövät. Ja kun syödään kunnolla niin vasta hyvin myöhään. Meillä saatetaan olla iltamyöhään asti ulkona eli siksikin venyy mutta koska Kaksikko valvoo yhtä myöhään kuin mekin lomalla niin hyvin voidaan syödä myöhään. Ja koska illastakin on vielä paahtavan kuuma, ei hellan ääressä hyörintä nappaa. Ainakaan joka päivä. Kesällä ei oikein maistu mikään raskas mutta pelkällä salaatillakaan ei montaa päivää jaksa. Vaikka siitä tekisi vähän tuhdimpaakin. Salaatti on kesälläkin lisuke. Suolainen himottaa.Tonnikalapasteijoita


Sahramilohipastaa johon ohje täällä

Meillä panostetaankin kesäisin enempi iltapalaan. Tai oikeastaan kesällä meillä ei syödä laisinkaan iltapalaa, vaan pieniä välipaloja pitkin päivää ja sitten iltapala onkin se päivän ateria. Joka sekin nyt kesäaikaan on useimmiten aika kevyttä tavaraa. Ja ennenkaikkea nopeaa ja vaivatonta. Viileämpinä päiviä panostetaan tuhdimpiin ruokiinkin mutta helteellä ruoasta menee esimerkiksi pasteijat tai lämpimät leivät, salaattia vielä vähän kaveriksi. Ylipäätänsä uunissa valmistattavat jutut on näppäriä kun ei itse tarvitse olla siinä vieressä mutta jos kämpässä on uuni päällä tunninkin, niin sen huomaa. Entistä kuumempaa! Nopeus on uuniruoissakin kesällä se juttu.
Ylipäätänsä jotenkin tosi hankalaa keksiä apetta jota jaksaisi tehdä ja joka myös maistuisi.


Lämpimiä leipiä

Erilaiset keitot on kesällä ihania mutta lämpimät keitot on parhaimman makuisia kuumina joten nekään ei tahdo upota kun hellerajat paukkuu vaikka kevyitä ovatkin. Kylmät keitot uppoaa meillä kuin häkä. Ja ne maistuu ihan järjettömän hyvältä kesällä kun tulet sisälle hikisenä ja väsyneenä.Gazpacho


Ps. Se on melko rattoisa homma yrittää saada tuommoinen esiteini heräämään lomalla aamukasilta ja liikkumaan hammaslääkäriin. Ihme ettei purrut multa päätä irti kun kävin herättämässä.

4 kommenttia:

 1. nams nams herkkujahan siellä on :P nauttikaa kesä-aamuista , ei kiirettä minnekään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei onneksi kiirettä mutta ihan loppuun asti ei ajateltu kun varattiin ysin aika hammaslääkäriin :D

   Poista
 2. Ihan sama juttu ruokailujen suhteen, hellan ääreen vain pakosta. Me ollaan esim. tänään syöty täytettyä patonkia, esipaistettu patonki, mozzarellaa, rucolaa ja tomaattia väliin.

  Pienemmälle joutuu tekeen allergiat ruoat, mut onneksi sillekin käy kaurajäätelö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin. Kauppalistalle täytettyjä paprikoita. Ja patonkia.

   Poista

Mitä sullon syrämmellä?