tiistai 16. heinäkuuta 2013

Mökille... uhka ja mahdottomuus

Me oltiin viime vuonna viikko vuokramökillä Ikaalisissa. Kelit ei suosineet juurikaan mutta meillä oli ihan kivaa. Siippa halusi väenväkisinkin vähän askeettisemmat olot eli mökiltä puuttui lämmin vesi ja sauna oli puulämmitteinen. Mä olin raskaana ja vaadin että sisävessa on löydyttävä tai mä en lähde mukaan.

Perheen miesväki rakasti koko viikkoa ja oli mullakin ihan kivaa. Mä luulen että kun olet raskaana niin se on loppupeleissä ihan sama mitkä ne fasiliteetit on, sä olet kuitenkin raskaana. Ulkona tehty ruoka maistui kuitenkin ihan järjettömän hyvälle ja olihan se ihanaa että päivä alkoi ja päättyi puusaunomiseen. Toka oli elementissään koko viikon kalastellessaan ja puuhaillessaan ja Eka rakasti sitä että sai hoitaa saunan lämmityksen. Pakko myöntää että silloinen 11-vuotias Eka oli ainoa joka sai ihan joka kerta ne puut syttymään jos se meiltä muilta ei tahtonut onnistua. Kerkesi se siitä lyhyestä partiolaisen urastaan jotain oppimaan....
Viikon jälkeen oli kyllä ihana palata kotiin. Itikoita ei jääny ikävä, savun hajua vähän.

Muutama kuukausi sitten meidän miesväki ilmoitti että ne on vuokranneet taas täksi kesäksi mökin. Mun ekat sanat taisi olla voi vittu. Nytkun perhevahvuudessa on myös vauva niin mökkiolosuhteet ei nyt vaan ole mun käsitys lomasta. En jaksanut intoutua asiasta, musta olisi ollut tänä kesänä kiva tehdä jotain muuta. Matkustaa vaikka Legolandiaan. Mitä enemmän lapset kasvaa niin sen hankalampi meidän on keksiä kohteita joissa olisi kaikille jotain. Teinin ja taaperon välillä on iso kuilu kun tulee kyseeseen lomakohteet. Tämä kesänä olisi vielä ollut helppo mennä koska vauvan tarpeet on helppo täyttää tien päälläkin, olisi voitu matkustaa enempi Kaksikon ehdoilla. Työnsin homman kuitenkin jonnekkin aivojen perukoille ja päätin ajatella hommaa joskus myöhemmin.
Kesälomien alkaessa ja Tokan kiihtyvien koska sinne mökille mennään-tenttaamisen saattelemana oli pakko pikkuhiljaa alkaa aktivoitumaan sen ajatuksen suhteen että sinne ollaan menossa.
Aloin surffailemaan mökin sivuilla ja pikkuhiljaa mäkin aloin innostumaan. Mä en ole mikään mökki-ihminen ja viikko mökkiolosuhteissa on mulle ihan oikeasti aika tuskaa. Mutta näitä myönnytyksiä on pakko joskus tehdä. Tällä kertaa olivat vuokranneet vähän nykypäiväisemmän mökin. On lämmin vesi, on astianpesukone. Oma ranta ja kota. Aitta. Puulämmitteinen sauna. Telkkari ja dvd. Visioin itseni jo riippumatossa rötkymässä, kirjan kanssa ja tyyntä järvimaisemaa katsellessa. Sielu lepää tai jotain sinnepäin.

Aloin olla ihan tosissani innoissani että kyllä meillä tuolla kiva viikko tulee. Kunnes kurkkasin sääennusteet. Sitten pääsi taas se voi vittu. On muuten viimeinen vuosi kun me vuokrataan mökki. Riippumatto vaihtui mielessä hyttysarmeijaan, villapaitaan ja kaatosateeseen. Tulee pikkasen turhan kalliiksi viettää viikko sisätiloissa. Sitä voi tehdä himassakin. Ja ennenkaikkea, tulee pikkasen kalliiksi mielenterveydelle että viisi päätä hakkautuu toisiinsa viikon. Vieraassa paikassa. Niihin sisätekemisiin kun leipiintyy parissa päivässä. Mökkioloihin kun kuuluu aika oleellisestikin se että voi olla ulkona. Ja ei, se ei todellakaan ole nyt mikään varustelu- tai pukeutumiskysymys.
Tehkööt muutkin niitä myönnytyksiä tästä lähtien, mulle riitti! Ihan tosissaan saa nyt hillitä itsensä ettei ihan itkupotkuraivaroi. Onks pakko jos ei haluu?? Tekisi mieli pistää koko lauma sinne mökille keskenään ja jäädä itse himaan. En mä sinne alunperinkään halunnut.  Ei edes olla vielä lähdössä moneen päivään mutta mä toivon että pääsispä jo kotiin.

Ps. Ja jotta se sisällähajoilu olisi maksimoitu niin toki vauva lähti viimein ryömimään ja seisomaan nouseminen on ihan vain hetkien kysymys.

8 kommenttia:

 1. Hyvää mökkilomaa :D!! Toivottavasti kuitenkin menee ennusteet pieleen ja pääsette ulos. Voin vaan kuvitella. Äläkä anna vauvan ryömiä/kontata terassilla ;)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei tänks :D Mä vähän luulen että täälläkin läjähtää äitillä pää :P Ja joo, ei terassille! Tosin kun se vauva joutuu varmaan olemaan jossain vitun villapuvussa koko viikon niin ehkä se ei saisi tikkuja mahaan ja polviin.

   Poista
 2. Ai saatana :/

  Mäkään en ole tippaakaan mökki-ihmisiä, enkä oo vielä suostunut edes mieheni vanhempien mökille vaippoja käyttävän alle 2v lapsen kanssa (ei sillä että ilman lastakaan menisin). Viime aikoina on kuitenkin ollut ilmassa painostuksen ilmapiiriä, joten kai sinne sisävessattomiin ja vesijohdottomiin olosuhteisiin on pakko mennä. Oon kuitenkin vielä elätellyt toivoa, että mun viivytystaistelu tuottaisi sen verran hedelmää että mökkireissu siirtyisi ensi kesään ;)

  Mä en yksinkertaisesti ymmärrä ihmisiä, jotka haluaa ihan huvikseen olla sisävessattomissa ja vesijohtovedettömissä olosuhteissa. Mitä kivaa siinä muka on? Sehän vain vaikeuttaa elämää o_O

  Niin että ymmärrän postauksesi alusta asti, ja toivon että sääennusteet olisi menneet pieleen ja olisikin hyvät ulkoiluilmat ja tulisi kaiken kaikkiaan mukava reissu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keleillehän ei kukaan voi mitään. Jos ne on paskat niin ne on paskat. Mut mua ehkä ärsiikin just se että mennään buukkaamaan kohde joka on niin riippuvainen siitä että on hyvä ilma. Oisin sille summalle, mitä mökistä maksetaan (plus bensat ja muut) keksinyt kyllä useammankin sellaisen kohteen jotka ei ole niin kelisidonnaisia. Missä olisi tekemistä ja kivaa vaikka olisi pakkasta. Ja vituttaa mua sekin että jos ne kelit on paskat niin se on musta kiinni että mitä aktiviteettia keksitään, mä kun olen se perheen ajokortillinen ja tuolta ei pois pääse liikkumaan kuin tasan autolla. Buuuu, mökit on tyhmiä.

   Sain mä sen kiukuteltua läpi että sinne lähdetään sitten kun musta siltä tuntuu ja sieltä tullaan sitten vaikka kesken pois jos kelit on ihan perseestä. Törkeä rahanhukka kyllä mutta josko tästä nyt tosiaan opittaisiin se jatkoa ajatellen että ennenkuin mitään varataan tai lapsille mitään luvataan niin vähän mietitäänkin ensin.
   En jaksaisi tästä nyt käydä enempää mitään älytöntä sotaa Siipan kanssa mutta en kyllä tasan jaksa sitäkään että jälkikasvu vinkuu kun ei ole tekemistä ja on kylmä ja on hyttysiä ja ei voi sitä ja ei voi tätä ja valivalivali. Kuuntelen sen ulinan mielummin himassa. Mä ehkä kestäisin sen sisävessattomuuden ja vesijohdottomuudenkin (nuo kyllä molemmat onneksi tuosta kohteesta löytyy) mutta sitä viikon ulinaa mä en jaksa. Ja kun en jaksaisi koko viikkoa marttyroida niinkään että viihdytysvastuu olisi Siipalla. Todellakin nyt voisi jostain takavasemmalta tulla joku elämäni Juha Föhr ja hoitaa ensi viikoksi kivat kelit. Todennäköisempää kuitenkin on että muualla Suomessa kelit pelittää paitsi siellä mökillä. En ehkä kestä.

   Poista
 3. meillä on ihan oma mökki, jossa ei ole sähköjä, ei minkäänlaista juoksevaa vettä eikä sisävessaa - eikä rantaa :D ollaan oltu siellä kahtena kesänä yhden kestovaippailevan kanssa ja nyt käyty myös yhden vaippa- ja yhden pottaikäisen kanssa. ei se musta mitenkään erityisen hankalaa ole :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut sä nyt oletkin ihan superihminen ja se poikkeus joka vahvistaa säännön :P

   Eikä muakaan välttämättä ne fasiliteetit eniten ärsytä mut se ärsyttää jos sataa koko ajan ja keli on ihan tyhmä.

   Olipa kiva saada susta elonmerkkejä pitkästä aikaa :) Ooksä jo töissä takasin? Kansa vaatii kuulumisia! Ja sirkushuveja!

   Poista
 4. Toivottavasti ne nyt ois menneet ennusteineen mahdollisimman pieleen... Tai sitten pitkiä hermoja!!

  VastaaPoista

Mitä sullon syrämmellä?