torstai 11. heinäkuuta 2013

Viikon verran plaaplaaplaata

Mitään niin ihmeitä ei ole ollut että saisi kasaan yksittäisiä juttuja joten oksennetaan kaikki kerralla. Päivät ja viikot vierii vaan.

Sunnuntaina tuli käytyä Skidit festarit, kuten taisi kaikki muutkin käydä. Kaksikko hilluu taas muiden nurkissa joten me tähdättiin lähinnä kirpparin puolelle, Kolmonen kun ei vielä oikein ollut kohderyhmää. Käveltiin kyllä koko alue läpi ja meillä oli mukana Kolmosen lapseton ja sinkku kummisetä ihmettelemässä meininkiä. Hatunnosto kyllä että lähti edes mukaan. Darraisena sillä ehkä olisi ollut toinen ääni kellossa ja mä en ehkä olisi lapsettomana moiseen lähtenyt. Tykättiin kyllä oikeasti vaikka pikaisesti käytiinkin mutta olihan siellä sikana jengiä. Kivalta näytti ja ensi vuonna uudestaan!
Bongasin sekä Paavo Arhinmäen ETTÄ Anu Silfverbergin. En mennyt ottamaan Anua hartioista kiinni. Ihmeteltiin myös vähän laatikkopyöriä, olivatpa muuten valtavan kokoisia. En mä noin isoa haluaisi. Skideiltä suunnattiin Hietsuun kirpparille, Siippa osti jonkun hyvin epämääräisen piikkipampun (kämpän rumimmat esineet-skaba sai juurikin vahvan osanottajan) jonka se nyt sitten haluaa seinälle Macheten kaveriksi. Syvä huokaus.
Päädyttiin vielä Villin Väinön terassille. Mä nyt astun julkisesti kivitettäväksi ja tunnustan että olemme käyneet kahdesti terassilla vauvan kanssa. Kummallakin kerralla on valittu paikka tarkkaan, ei liikaa ihmisiä, ei humalaisia, varjoa. Käyty ensin sisällä kysymässä että olisiko ok jos yhdet otetaan vaikka meillä on tuo vauva tuossa. Sen ihmeemmin katseita ei ole kerätty, mitä nyt turistit sekosivat kun mulla oli Kolmas kantorepussa ja sen pellavapää ja siniset silmät sieltä kurkki. On istuttu ihan rauhassa ja juotu juomat hiljaksiin eikä ykkösellä kiskoen ennenkuin vauva hermostuu. Toki jos vauva ei olisi jaksanut niin olisi poistuttu mutta niin me tehdään muutenkin aina jos se hullu kirkuminen alkaa. Ei meillä mikään pakottava tarve ole lasta raahata moisiin mutta ei myöskään syytä että miksi ei mentäisi.

Illalla käytiin pieni nyrkkirysy kissojen kanssa. Toinen kun raahasi sisälle ampiaisen. Sinänsä voisi luulla että hurjilla metsästäjänvaistoilla varusteltu eläin omaisi jonkun sisäisen varoitusjärjestelmän joka hälyttäisi että piikillisiä ei kannata metsästää. Mutta ei. Meidän kissat pelkää muurahaisia mutta ampiaisten kimpussa kyllä ollaan. Oli se katin vihulainen saanut sen ampiaisen jo senverran puoliraadoittuneeksi että se ei lentänyt mutta en silti lähtenyt ottamaan sitä riskiä että saa piikistä. Taistelin kissan hittoon siitä ja hoidin ampiaisen pois. Meillähän nämä tämmöiset lankeaa aina mun niskoille. Siippa pelkää hulluna ampiaisia. Ei tosin niin rajusti kuin eräät kaverimme. Kolme äijänkörilästä juoksi erään kerran kiljuen vessaan piiloon ampiaisen tultua sisään. Pistivät perässä vielä ovenkin lukkoon, ihan kaiken varalta!

Maanantaina oli pakko alkaa jo vähän hommiinkin. Kaksikko kotiutuu tällä viikolla miltei parin viikon reissuturneen jälkeen eli Ellun kanankin oli pakko alkaa aktivoitumaan. Ei olla pariin viikkoon pyykätty juuri muuta kuin vauvan kestoja eli vaatteita myllytettiin koneessa aamusta iltaan. Kaupasta kaappien täydennystä ja himan huoltoa.

Tiistaina oli tarkoitus lähteä Hankoon päiväksi. Ei olla koskaan käyty ja teki mieli tehdä päiväretki johonkin. Tietenkin vauva herätti edellisenä yönä kerran tunnissa joten unohdettiin Hanko. Sensijaan mentiin Lammassaareen. Eihän noille valvojaisille mitään voi mutta harmittaa vaan kun sitten muidenkin kiva peruuntuu. Kyse ei ole niinkään siitä että ei jaksaisi lähteä mutta mä en välttelen auton rattia valvomisten jälkeen jos ei ole ihan pakko liikkua. Ajaminen on ongelma liian väsyneenä.

Illalla suunnattiin vielä Kallioon puistokirppikselle. Ja taas mä törmäsin Anu Silfverbergiin. Vainoaako se mua?? (vai mä sitä..). Kolmoselle löytyi kaikkea pientä. Tykkään ihan mahdottomasti näistä pihakirppareista ja olen tainnut ennenkin niitä hehkuttaa. Nyt oltiin aika myöhään liikkeellä ja kamalan moni jakeli tavaroitaan jo ilmaiseksi. Ei sillä että nyt niin pihi olisin että tähtäisin tarkoituksella vasta silloin paikalle kun tosiaan kaikki on polkuhintaan mutta musta on mahtavaa että jengi nimenomaan haluaa tavaroistaan eroon ja se raha on toissijainen juttu. Mitään en nyt itselleni kuitenkaan haalinut koska imetyksen takia vaatteet on helvetin hankalia valita ja ensi kesästä taas ei tiedä mitä kokoluokkaa edustetaan eikä meillä ole säilytystilaa ehkä-vaatteille.

Keskiviikkona meillä olikin treffipäivä! Ensin allekirjoittanut puhelintreffasi palkanlaskijaa ja verohallinnon tätiä koska joku neiti pidän nyt kesälomani oli unohtanut toimittaa verokortin palkanlaskentaan. Siinä pikkasen piti vähän aikaa sormi suussa katsella tilinauhaa että mitenkäs tämä nyt tältä näyttää ennenkuin kello raksutteli. Hyvitys onneksi onnistuu ja kantapää opetti jälleen.

Iltapäivästä päästiin treffailemaan Siipan kanssa toisiamme pitkästä aikaa. Edellisen kerran on oltu jossain kahdestaan joskus maaliskuun alussa. Että jopas oli aikakin. Koska mun äiti ei ole kondiksessa niin ajateltiin että ollaan poissa vaan pari-kolme tuntia, suunnitelmissa että mennään syömään ja terassille. Eli tietysti satoi.
Suunnattiin testaamaan Bar Loosister Kurvissa. Eihän se enää ihan uusi paikka ole mutta meille tuntematon joten sinne. Menu ei kovin monipuolinen ollut mutta tulipahan käytyä. Ruoka oli hyvää ja halpaa. Ja vaikka ruokalista on pieni niin se on kekseliäs. Paikka kiva, ihan meidänoloinen. Toiveissa päästä pyörähtämään joskus muulloinkin kuin lounasaikaan. Terassille ei päästy koska sade mutta suunnattiin vanhaan kantikseemme eli Kurvin William.K:n. Hitto soikoon että ei tarvitse muuten kovin usein mietiskellä mitään äidin baari-iltoja. Jumankauta että on kallista puuhaa!! Kaksi guinnessia 15 euroa!!! Pitäisi varmaan opetella juomaan jotain räkä-kaljaa. Mä olen kamalan huono olemaan humalassa mutta olen viime vuodet tykännyt hifistellä vähän paremman viskin, siiderin ja oluen kanssa. Hinnat on kyllä hypänneet tässä vauvailun aikana ihan jonnekin stratosfääreihin. Mutta koska nyt kerrankin päästiin hetkeksi lapsitta irti niin otettiin vielä toisetkin. Armas suosikkini Thatchers Oak on poistunut valikoimista ja sitä ei enää valmisteta mikä oli aika kurja yllätys. Mutta Thatchers Old Rascal olikin mahtava uusi tuttavuus joka oli aivan superhyvä siideri! Vielä kun rantautuisi Alkon hyllylle. Oli muuten hauska huomata että vanhassa olohuoneessamme on edelleen sama baarimikko töissä. Ja taustalla soiva Hayceed Dixie herätti melkein toiveita että lapsetonta aikaa löytyisi hetki enemmän.
Höpsöteltiin ja hihiteltiin. Siippa suunnitteli oman baarin perustamista. Saan kuulemma päättää että tuleeko sen nimeksi Beelse Pub vai Bar Mitsva. Toivon että Kolmas perii huumorinlahjansa minulta.

Illasta pääsin vielä treffaamaan nukkumattia kun Siippa ampaisi Kolmosen kanssa lenkille ja mä otin pienet päiväunet. Vauva ei ollut mun äidin kanssa oikein nukkunut ja väsyneenä alkoi vähän vierastamaankin. Äiskä esittikin toiveen että josko hoitelisi vauvaa vähän useammin kuin kerran puolessa vuodessa. Meidän äiti ei tosiaan ole nyt puolen vuoden aikana ollut ihan kunnossa niin siksi on vältelty lapsenvahti-nakkeja siihen suuntaan että ei väsytetä sitä entisestään. Mutta kun kerta haluaa niin eiköhän me jotain menoja keksitä.

Tänään torstaina sitten kotiutuukin Kaksikko. Jeejee! Kakkua pääsee taas vääntämään. Ensi viikolla startataan reissuun perheen kanssa ja tiedossa on vähän mökkiä ja Särkänniemeä ja Puuhamaata ja mitä nyt keksitään. Vauvalle pitäisi tänään keksiä ja kehittää joku nukkumispiste (tää houkuttelisi). Suurella mielenkiinnolla odotan miten nukkuminen mökillä sujuu. Kotonahan se taas ei suju vaikka tuossa pari parempaa vuorokautta olikin. Rakas maitopunkki tankkaa yöt. Ja potkii niin perkeleesti.

Ps. No ei tästä ihan viikkoa tullutkaan täyteen. Mä en muista mitä me tehtiin viime viikon pe ja la

Pps. Vauvalle on laitettu kuumina päivinä partsille amme puljuamista varten. Kuumuus selvästi ahdistaa vauvaa ja vedessä muljuaminen virkistää. Perinteisen räiskimisen lisäksi vanha vauvauimari myös dyykkailee ammeessa vatsalteen ja pötköttää selällään vedessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?