lauantai 31. elokuuta 2013

Epäkohtia maailmassa

Nyt ollaan taas sen tason ongelmien äärellä että harkitsin hetken aikaa kontaktin ottoa Hannu Karpolle. Mutta koska pakastusasiat on tätä nykyä Hannulla lähempänä sydäntä niin pistetään sitten tulemaan tänne.

Meillä, kuten varmaan lähes kaikissa talonyhtiöissä, on pesutupa. Koska asutaan suht uuden rouheassa talossa niin se varaus-systeemi on sellainen sähköinen. Sellaisella lätkällä varataan aika kosketusnäytöllisestä taulusta. Oikeasti tosi näppärää. Ainoa järjetön murinan aihe on se että et voi varata kuin yhden ajan kerrallaan. Ja uutta et voi varata ennenkin olet aikasi käyttänyt. Siis niin että olet siellä sillä varaamallasi ajalla, sanotaan vaikka klo 18-20 ja koneet siinä myllää, niin uutta aikaa et saa varattua itsellesi ennenkuin kello on lyönyt sen 20. Ei luulisi olevan kamalan hankalaa tehdä siihen ohjelmaan jotain sellaista systeemiä että jokaiselle lätkänomistajalle (pyykkitupaa ei siis automaattisesti pääse käyttämään kaikki asukkaat vaan sun pitää ensin hankkia se lätkä) olisi jyvitetty kuukauteen vaikkapa kaksi pesutupakertaa, äkkiseltään laskettuna yksi kerta joka toinen viikko. No, tämän asian kanssa nyt pystyn kuitenkin elämään, se ei ollut se mikä vituttaa niin että naama irtoo.

Vaan se varsinainen seikka on kuivaushuone. Meidän kuivaushuoneet on nimittäin yllättävän pienet ottaen huomioon asukasmäärän. Se on pikemminkin koppi kuin huone. Ja kuivaushuoneisiin pääsee toki kaikki asukkaat, emännän avaimella.
Mä pesen pyykkituvassa kuukaudessa 12-18 koneellista. Lakanoita, pyyhkeitä, ym. "isoa" pyykkiä. Sitä kertyy yllättävän paljon tämän kokoisessa perheessä ja koska me joudutaan maksamaan vedestä erikseen niin käytän siksi noiden isojen kohdalla pesutupaa vaikka meiltä omakin kone löytyy. Ja nimenomaan pesen sellaisia mitä on vaikea kuivattaa kotona.
Pyykkituvasta löytyy kyllä kaksi kuivausrumpua mutta sen kahden tunnin aikana et mitenkään ehdi myllyttää kuivaksi kaikkea mitä peset. Varsinkaan isoja lakanoita. Käytän siis lakanoiden kuivaamiseen kuivaushuonetta. Ja _ihan joka vitun kerta_ sieltä saa ensin korjata tieltä pois ihmisten sukkia, kalsareita, t-paitoja ym. vaatteita. Siis sellaista tavaraa mitkä mä ainakin kuivatan himassa ihan kuivaustelineessä. Pikkupyykkiä.
En tiedä miten kukakin kuivaushuoneen funktion ymmärtää mutta mä ainakin olen mieltänyt ja käsittänyt homman niin että sinne kannattaisi kärrätä justiinsa noita tollasia isoja, joita ei voi telineillä kuivattaa vaan tarvitsee ihan ehdasti pyykkinaruja että ne saa fiksusti kuivumaan. Kuka vitun älykääpiö oikeasti vie kuivaushuoneeseen kuivumaan sukkia??!! Sinne narulle roikkumaan. Ja tämä seikka nyt ihan oikeasti ärsyttää mua niin älyttömästi että sieltä ei kenenkään tarvitse nyt tulla kommentoimaan että minä käytän kuivaushuonetta juuri siihen tarkoitukseen asukkaan oikeudellani. Lopeta se, heti!

Mä olen niin ärtynyt että ihan tosissani olen miettinyt jo johonkin yhtiökokoukseen menemistä ja että siellä alan motkottamaan asiasta. Tai ostan näille sukankuivaajille pyykkitelineen. Tai kirjoitan ilmoitustaululle jonkun terveisin naapuri-oksennuksen. En kuitenkaan haluaisi olla mikään PeNan naapuri joten toistaiseksi vaan nielen kiukkuni. Ja valitan blogiin. Mutta oikeasti. Eikö tämä nyt ihan ole sellainen maalaisjärki-homma?? Bongasin itseasiassa yhdestä kuivumassa olleesta hameesta että kenen perheen kledjut siellä on (olen säälittävä) mutta mä en oikein tiedä että miten mä tän asian kanssa lähestyisin. Mä voisin ehkä, EHKÄ vielä ymmärtää sen että sinne kuivaushuoneeseen kantaisi sen pyykkitelineen missä ne pikkupyykit on. Mutta sitä mä en tajua että sitä muutenkin vähissä olevaa narutilaa viedään jollain helvetin sukilla.
Mua ei ärsytä ollenkaan se että vaikka unohtaa pariksi päiväksi lakanansa sinne roikkumaan. Tai että joskus joku vahingossa ottaakin meidän pyykkiä (näinkin on käynyt). Mutta hei oikeesti. SUKKIA?!?!?!?!?
Mulla räjähtää kohta pää.

Ps. Lähden nyt hakee niitä lakanoita. Mistä vetoa että ne vitun sukat on siellä vieläkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?