perjantai 9. elokuuta 2013

Seiskaluokan terveystarkastus

Käytiin Ekan kanssa aamuseltaan seiskan terveystarkastuksessa näin muutamaa päivää ennen koulun alkua. Haahuiltiin kumpikin ihan hukassa että mistä pitää mennä ja mihin, pakko myöntää että ei käy kyllä kateeksi uuden koulun alottavia. Kamalan väsyttävää jo se että oppii paikat.

Sain myös aamuseltaan pienehkön slaagin kun muistin alkukesästä käyneeni keskustelua kouluterkkarin kanssa siitä, että se lähettää papereita täytettäväksi. Mitään papereita en muista nähneeni mutta sehän ei suinkaan tarkoita sitä ettäkö niitä ei olisi meille kotiin tullut. Olin ihan varma että sujuvasti olen silmiäni niitä pyöritellyt ja miettinyt että täytämpä sitten myöhemmin, lähempänä ajankohtana. Ja työntänyt ne johonkin. No selvisi kuitenkin että fiba oli (kerrankin) tapahtunut terkkarilla, paperit oli unohtuneet lähettää.

Sinänsä mitään ihmeempää käynti ei sisältänyt. Kasvanut on kivasti kesän aikana ja kaikki hyvin. Yläasteella ei tule rokotuksista kuin jäykkäkouristuksen tehostus ja se ajankohta katsotaan sitten myöhemmin. Tytöt saavat HPV-rokotteen yläasteella, mikä on musta ihan mahtava juttu! Jossain vaiheessa, mahdollisesti ehkä, homma laajenee myös pojille mutta tytöt nyt ensin.

Olin vähän yllättynyt että mutkin sinne mukaan otettiin istumaan ja hölisemään. Toki joo terveystottumuksista ja muista mä osaan ehkä paremmin vastata. Mutta hieman mietitytti että mitähän terkkari odottaa pojan suusta kuulevansa kun kysyy "no mitenkäs noi tupakka ja alkoholi, oletko kokeillut?" mun istuessa vieressä. Ei varmaan ihan joka teini lähde avoimesti kertomaan, vanhemman istuessa vieressä. Tuskimpa sen avoimempaa keskustelua olisi, vaikka teini siinä yksikseen olisikin mutta laskisin nyt äkkiseltään tuon niihin keskustelualueisiin, johon huudellaan jyrkkää eitä jos huoltaja pönöttää vieressä.

Sinänsä tuntui että nyt hypättiin ihan valtava askel johonkin eteenpäin. Terkkarin seiniä kun koristivat julisteet jossa puhuttiin ehkäisystä ja murrosiästä. Aika iso hyppy alakoulun piirroshahmoista.
Ylipäätänsä yläasteen kouluterkkari ei ole ehkä niitä hommia mihin itse ensimmäisenä haluaisin. Omakin lapsi lähinnä mutisi jotain epämääräistä vastaukseksi kaikkeen, mitä terkkari kysyi.
Ja muutenkin nyt omien poikien myötä on silmät avautuneet poikienkin teini-iän suhteen. Miten niilläkin pelkkä ruumiinkieli välillä kirkuu sitä että toivoisi olevansa näkymätön ja miten maailmassa eniten pelottaa se että jotenkin erottuisi massasta ja olisi erilainen kuin muut. Juttuja mitä ei vain silloin nähnyt kun itse oli teini. Oi voi, vaikea vaikea kehitysvaihe.

Koulu oli vielä rauhallinen ja hiljainen, pieniä elonmerkkejä kyllä näkyi. Vaksi istui jo kopissaan ja siivooja vahasi lattioita. Jännityksen lisäksi alkaa olemaan vähän sellainen alkais jo-olo. Saisi näihin omiinkin teksteihin jotain muuta täytettä kuin alkupaniikinjännityksen.

7 kommenttia:

 1. Juu, ei ehkä ne rehdeimmät vastaukset tulis ainakaan kaikilta äidin istuessa vieressä :)

  VastaaPoista
 2. Onpa haikeaa tuo kasvaminen. Taas joku hormonitippa linssissä sun puolesta. Peukku HPV-rokotteelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahdistavaa puuhaa :D tekis mieli sanoa et enempi mulle kuin lapselle :P

   Poista
 3. Hih, tulin sun vanhaan tekstiisi. Meillä on huomenna aamulla esikoisen 7-luokan terveystarkastus ja aloin googlata, pitääkö siellä olla vanhemman paikalla vai onko se lapsen oma käynti. Meilläkin esikoista nyt jo illalla jännitti, miten hän löytää terkkarin huoneen huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hauskaa että heitti tänne :D No mitenkä teillä meni tarkastus? Aattele että se seiska, jonka terveystarkastuksesta tämän postauksen tein, on jo oppivelvollisuutensa hoitanut :o mä en vieläkään voi uskoa sitä..

   Poista
 4. Oon kuullut huhuja että terkkari mittaa peniksen pituuden erektiossa
  ... Googlasin ja onneksi en löytänyt mitään tähän liittyvää :D

  VastaaPoista

Mitä sullon syrämmellä?