keskiviikko 18. syyskuuta 2013

SSDD

Ja vielä se jaksaa tästä samasta, and the story goes on and on and...

Jos minä olen väsynyt syksystä ja meinaan jäädä vuodenajan jyräämäksi niin näkyy se syysväsymys näköjään muussakin perheessä. Vauva on alkanut öisin jopa nukkumaan, enkat taitaa olla seitsemän tuntia putkeen katkeamatonta unta. Ennenkuulumatonta! Tokan kouluterkkari infosi että poika valittelee päivittäistä väsymystä, että pitäisiköhän ottaa verikokeita. Ja Siippa taasen on ihan silmiinpistävän ja huolestuttavan väsyneen näköinen. Ihan tosi uupunut tapaus. Ainoa poikkeus taitaa olla Eka joka pyyhältää ja posottaa ja jaksaa. Ei valita aamuisin eikä ole koskaan oikein kunnolla väsynytkään. Jos ei oltaisi niin samannäköisiä niin olisin melko varma että nyt on laitoksella tarttunut väärä kaveri mukaan.

Tokan kohdalla väsymys ei yllätyksenä ole tullut, tyyppi on syksyisin ja talvisin ihan yhtä jumissa kuin minäkin. Eka fiilistelee jo lumipallokelejä ja muuta talvipuhdetta kun me vaan lähinnä murahdellaan sille ajatukselle että kohta taas pimeässä palellaan.

Ihan kaikista eniten olen kuitenkin huolissani Siipasta. En ole koskaan nähnyt sitä noin väsyneenä. Ja kun se pöljä ei älyä levätä. Jos sillä on monta tuntia aikaa ja saa olla vaikka yksin kotona niin sen sijaan että se nukkuisi tai edes olisi vaakatasossa niin se vaikka siivoaa koko kämpän. Jos sitä koittaa patistaa illalla lepäämään niin että mä hoitaisin iltahommat mitä on niin ei suostu. Tyyppiä ei pian enää valkoisen miehen lapseksi tunnista koska silmäpussit valtaa kohta koko naaman. Ja kaveri ei ole ollut vielä kuukauttakaan töissä kesäloman jälkeen. Ei hyvä!
Mulla leikkasi jo yhtenä iltana kiinni kun ei vaan älyä vähän hellittää. Onko se niin saatanan vaikeaa tajuta että jos sillä kroppa sanoo yhteistyön irti ihan kokonaan väsymyksen takia niin siitä kärsii ihan kaikki muutkin. Että ne perkeleen pyykit kyllä ihan oikeasti joutaa roikkumaan siinä narulla vähän aikaa vielä. Tai että ne tiskit ei juokse karkuun sieltä altaasta vaikka niitä ei ihan just tasan heti hoida. Saa olla väsynyt ja saa levätä jos väsyttää.

Mä harrastan itse rekkamiehen torkkuja. Eli levytän vartin verran vaakatasossa, jossain valveen ja unen rajamailla. Ne oikeasti virkistää vaikka joskus tuntuukin aika vesikidutukselta repiä itsensä takaisin hereille. Mutta vähän aikaa jalkeilla niin sen eron huomaa. Ja kuitenkaan se ei häiritse yöunia.

Mä en jaksa holhota aikuisia ihmisiä. Mulla on kolme lasta ja olen niille vanhempi. En sille toiselle perheen aikuiselle. Mutta kieltämättä pikkasen vituttaa kun se toinen aikuinen ei tajua omaa parastaan ja sitä että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Myös se jos hän on yliväsynyt.

Musta on hienoa että tässä perheessä on kaksi aikuista. Että kaikki ei ole mun vastuulla tai mun hoidettavana. En todellakaan valita siitä että täällä toinen tekee liikaa kotitöitä vaan musta on ihanaa että mulla on niin aktiivinen mies. Mutta voisi se joskus ymmärtää sen omankin etunsa. Tuntuu että väsymys on hiipinyt jo Siipan luonteeseen. Se ei enää naura samalla tavalla ja on pääsääntöisesti hiljaa. Ei juttele lapsillekaan samalla tavalla pulputtaen kuin ennen. Kun ei jaksa. Ja se ei ole yhtään hyvä juttu. Tajuaisit nyt pahvi!

Ps. Glögikausi avattu. Ja ekat kaura-omena paistokset tehty. Ja eka oksennustauti ja/tai ruokamyrkytys tälle syksylle podettu. Ei siitä sen enempää. Hyi saatana.

2 kommenttia:

  1. Mun mies ei myöskään lepää. Mutta ei kyllä myöskään tee mitään hyödyllistä!! Istuu netissä tai juoksee kakkostöissään, jotka siis on aivan vapaaehtoisia ja niiden ajankäyttöä voi hallita itse... Ja nukkuu aivan liian vähän ja se näkyy!! ARGH.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No musta on ihan tyhmää että edes valitan koska toinen väsyy osittain siksi että höösää tässä himassa niin paljon ja helpottaa mun hommia. Nytkin tuli töistä himaan kun mä olin kipeänä ja hoiti vauvan. Mutta harmittaa silti että toinen laittaa itsensä toiseksi sellaisissakin tilanteissa missä voisi olla vähän itsekäs. Ja aikaisemmin nukkumaan pitäisi kyllä mennä täälläkin..

      Poista

Mitä sullon syrämmellä?