lauantai 7. syyskuuta 2013

Tahdikas

Mulla on juostessa aina ipod mukana musiikin takia. Mä en osaa liikkua ilman musiikkia. Uimaankin jos menen niin koitan tähdätä itseni samaan aikaan kun viereisessä altaassa vesijumpataan, kulkee uintikin paremmin musiikin tahdissa. Joogaamaan oon oppinut hiljaisuudessa mutta jos vähänkin pitäisi nostattaa pulssia niin tarvii tahditusta taustalle.

Nyt olisikinkin perään huudellut ja kysellyt teidän voimabiisejä. Mitkä laulut liikuttaa? Mitkä pistää verta liikkeelle ja lanteita lötkymään?  Mistä tulee sellainen olo että tää vaan on niiiiiin hyvä! Mulla on itsellä oikein toimiva soittolista mutta joskus olisi kiva saada sinne vähän uutta verta.
Tiedän että aika moni liikkuu äänikirjojen säestyksellä mutta mä en ole siihen ehkä vielä ihan valmis. Pitää joskus kokeilla mutta pieni epäilys on sen suhteen että pystyykö siihen aivot vapaalle-oloon yhtä vahvasti jos pitää keskittyä siihen mitä kuulee. Aion kyllä opetella äänikirjoihinkin, jos ei muuten niin vaikka bussimatkoilla koska tätä menoa mun aivoihin iskee joku jännetupintulehdus. Nimimerkillä 15 kirjastonkirjaa odottaa lukijaansa, oman hyllyn eepoksia en ala edes laskemaan...

Mutta hei, mikä teillä soi liikutellessa? Vinkatkaa! Mä vinkkaan takaisin.

1. Ehdottomasti yksi maailman parhaista livebändeistä. Gogol Bordello - Mala vida. Mustalaispunkkia, gogoleilla on keikalla lavalla varmaan kaikki maailman soittimet ja meno on sen mukaista. Tästä tulee vaan aina niiiiiiiin hyvälle tuulelle. Ja ikävä festareille...
2. 30 seconds to Mars - Closer to the edge. Tästä tulee kyllä eniten mieleen erään Body Pumpin kyykkäykset mutta kyllä tämä vaan potkii menemään eteenpäin. Tosin tämä pistää aina laulattamaan mikä ei välttämättä ole hyvä kesken liikkaamisen. Menee hengitys vituiksi.
3. Sick Puppies - You're going down. Yksi parhaista bändien nimistä ikinä. Kuten olen lätissyt niin liikunta on mulle paljolti angstien purkamista ja tämä jos mikä saa juoksemaan vielä vähän kovempaa.
4. Sweatmaster - Animal. Tämä kun pärähtää soimaan niin tekisi mieli alkaa jytäämään keskellä Vanhankaupunginlahtea. Hikimestari tarjoaa liikettä vähän kevyemmällä temmolla. Itseään voi samalla viihdyttää laskemalla kuinka monta kertaa Animal lauletaan biisin aikana.

5. Lady Gaga - The edge of Glory. Yksikään liikuntasuoritus ei ole mitään ilman Lady Gagaa. Niin se vaan on.
6. Michael Monroe - Superpowered Superfly. Tämäkin on sellainen että tekisi vaan mieli alkaa tanssimaan. Hyvän mielen biisi. Vaikka yhdistänkin tän aina siihen kun muutama päivä keskenmenon jälkeen uutena vuotena oltiin Maken keikalla tätä jammailemassa. Silti ihana!
7. Sparzanza - Temple of the red eyed pigs. Tässä vaan on ihan täydellinen juoksubiitti.
8. Hardcore Superstar - Hello Goodbye. Lempparibändit juoksuttaa aina. Huononakin päivänä.
9. The Sounds - Dance with the devil. Vähän hidastempoisampaa, täydellistä rytmin palauttelua spurttien jälkeen. Ja onhan Maja Ivarsson ihana.
10. Usher - More. Omasta laitteesta loppui puhti erään kerran juuri ennen lenkkeilyä ja nappasinkin Ekan vehkeen matkaani josta tarttui mukaan tämä ralli.Nämä nyt tuli ensimmäisenä mieleen. Aika äkkiä saisi kasaan varmaan toisetkin kymmenen.

6 kommenttia:

 1. Hei jee, kiiitos urheilumusavinkeistä!
  Toi on aika paha kun käy paljon pumpissa (tai oikeastaan millä tahansa ryhmäliikuntatunnilla) ja alkaa assosioida tiettyjä musiikkeja tiettyjen liikesarjojen kanssa.
  Se "Don't You Worry Child"-biisi saa mussa aikaan spontaanin askelkyykkyreaktion :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nää soveltuu musta ensisijaisesti juoksemiseen mutta kai niitä saa sovellettua muuhunkin :D
   Pinkin Try on muuten ihan Body balancen jalkojen voimabiisi. Soturia alkaa puskemaan välittömästi kun sen kuulee. Ehkä me tunnistettais toisemme kaikista parhaiten jossain missä soi musiikki. "Ai kato PeNa se siellä kyykkää".

   Poista
 2. Kuullostaa hyvälle sun lista !!!

  VastaaPoista
 3. 30 seconds to mars It´s a beutiful lie. Pink Try ja Pink True Love. Sum 41 Subject to change. Nää tuli ekana mieleen :) Mulla on mielessä myös pari muuta mut himputti kun en vaan nyt muista nimiä.. sitä nää kolmio lääkkeet tekee :/ kivasti kun nostin annosta niin siki "dementia", tuntuu etten muista oikein mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkin Try on kyllä varsinainen korvamato. Aergh :D Kiitos vinkeistä. Koitahan pärjätä sen muistamattomuuden kanssa :)

   Poista

Mitä sullon syrämmellä?