maanantai 21. lokakuuta 2013

Teini-iän hokemia

Mä muistan että teini-iässä oli kaikenmaailman viljeltyjä hokemia. Osa oli tv-ohjelmista tai leffoista (äkkiseltään tulee mieleen ainakin Kummeli, Vintiöt ja Waynes World) ja osa sitten jostain tilanteesta tai sattumuksesta syntyneitä.

Sama homma on näillä nykyteineillä. En tiedä onko sitä itse vaan jo auttamattomasti liian vanha että ei ymmärrä mutta voi elämä miten rasittavia sloganeita noilla nykyään on. Kyllä tekis välillä mieli hakata päätä seinään ja kirkua että olkaa hiljaa tai puhukaa kunnolla!! Kehtaan väittää että ei meillä vaan noin rasittavia juttuja ollut...

Ärsykkeet top 3

Yolo SWAG!!! Tätä viljellään meillä koko ajan. Mulle ei ole missään vaiheessa saatu selvitettyä että mitä helvettiä nämä ihan konkreettisesti tarkoittavat mutta jotkut asiat ja jutut ovat siis swag ja sillä siis yritetään ilmentää kun joku on siistiä ja hienoa. Jaha. Eipä ole muuten laisinkaan typerän kuulosta kun teini kiekaisee YOLO SWAAAG jonkun jutun kohdalla. Ihan ensimmäisenä ei tule mieleen että no ompas muuten hieno juttu vaan kyllä sitä miettii lähinnä huolestuneena että saiko se nyt jonkun kohtauksen? Toivon todella että tämä villitys kuolee pian pois! Ja se todellakin pitää lausua venytettynä, swäääääg.
Siippa heittää yleensä vastapallona jotain molo-heittoa ja saa takaisin teineiltä voi elämä miten nolo tyyppi-mulkaisuja.

Rage. Mitä sä rageeet? Käytetään siis ilmaisemaan sanaa raivota, riehua. Ei tästä sen enempää. Tekisi mieli työntää tikkuja kynsien alle. Ei aina omien.

Läppä oli!! Tällä kuitataan kaikki. Siis aivan kaikki. Miksei mua kuitenkaan koskaan naurata?

Ja kun vauhtiin nyt päästiin niin heitetään kaupan päällisiksi vielä pari lisä-ärsykettä.

Bro. Kaikista miespuolisista, suht samanikäisistä henkilöistä käytetään nimikettä Bro. Komein bro, siistein bro, paras bro. Mikä helvetin bro??? Kiva on että tunnetaan yhtenäisyyttä ja on vahva me-henki mutta ihan oikeesti hei!! Bro??! Joskus vilahtaa suomenkielinen vastine helmiveli. Ei ole sen parempi.

OMG!! Ja tämä siis lausutaan ouämtziii. Olen löytänyt sisäisen silmienpyörittelijäni.
Ylipäätänsä nämä lyhenneheitot kuten LOL tai IHQ tuppaa nostamaan verenpainetta. Ainakin omien lasten suusta.

Ja lopuksi, jo omina teiniaikoina esiintynyt...

Ihan sama. Anteeksi äiti. Ymmärrän nyt että flegmaattiset hokemat voivat ajaa vanhemmat kohti mielenterveysongelmia.

12 kommenttia:

 1. Maa olen siis aivan ulkona...yolo swag??? Mita ihmetta se tarkoittaa ja missa asiayhtedessa?? Apuuvaaa....Itse olen syntynt 70-luvulla joten tosiaan Kummelit ja yms..Onko Viljoo nakynyt...Nyt sattu Juhaa leukaan...Ei pida myoskaan unohtaa Pultisboys...Velipuolikuu...Yhdessa vaiheessa koulussa yhet kaverukset imitoivat Hansua ja Pirrea aika usein...vielakin verisuoni pullistuu otsassa kun ajattelen....kraaahhhh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiayhteys on mulla jäänyt vähän auki. Oon yrittänyt kysellä että "ai tämmöisessä ja tämmöisessä yhteydessä" mutta kuulemma aina yritän väärin.

   Poista
 2. YOLO:n sentään tiedän mutta SWAGin jouduin googlaa joku kuukausi sitten, enkä tullut yhtään sen fiksummaksi - lyhenteen alkuperä on Secretly We Are Gay (New Yorkin underground homobileitä varten) mutta nykyään sit vissiin ihan mitä vaan. Hoh hoijaa. Mutta kiitos tästä katsauksesta - mietin vaan miten ärsyttävä itse on ollut, toisaalta olin teininäkin pikkuvanha ja korkeintaan viljelin liikaa anglismeja ja sivistyssanoja, minä wannabe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. YOLO? Mikä se nyt sit o? o_O

   Mutta veikkaanpa että muutamalta teiniltä jäisi tuon SWAG:in hokeminen, jos heille kerrottaisiin mistä sanoista se (alun perin) on lyhenne :D
   (Asianhan ei pitäisi niin olla, mut kyllä nykyteineissäkin niitä homoksi leimautumista pelkääviä epäilemättä on. Tai itse asiassa teinithän taitaa kaikkialla ja kaikkina aikakausina pelätä miksi tahansa leimautumista? Eiks Bees & Honey -palstan kysymyksetkin voi tiivistää yhteen teemaan: "apua, oonx mä normaali???!!!??")

   Mutta noi hokemat... Mitä pitäisi ajatella siitä, että omat hokemat on joko teini-ironisointeja tai sit niitä oman teiniajan hokemia? Ja viimeksi viikko sitten heitin inside-vitsinä viittauksen Vintiöiden punapukuiseen lenkkeilijään, mutta olin itse ainut joka vitsin tajusi! Ihan tosi inside siis...

   Mäkin hoin teininä "ihan samaa", mutta vain siksi että mulle oli ihan sama :D

   Ja "an-teeeks" oli kans... Tod.näk. keräsin jo pelkästään sillä velkaa nimeltä paha karma, jonka takaisinmaksu alkaa balttiarallaa kymmenen vuoden kuluttua ;)

   Poista
  2. Suvi YOLO on You Only Live Once. Eli siis periaatteessa sanomaltaan oikeinkin pätevä. Sitä en tajua miten se on saatu yhdistettyä tuohon SWAGiin. An-teeeeeeks oli mullakin, meillä hoetaan "no soriiiii" ihan kaikkeen. Jos ei sanota "läppä oli" niin sitten tulee "no soriiiii".

   PeNA aahhahahaahhahaa, kerroin Kaksikolle ton SWAGin ja ei hitti mitä ilmeitä :D :D :D Eivät kuulemma käytä enää....

   Poista
 3. "Välii?" sanois mun lapsi tähän.

  VastaaPoista
 4. Nyt kun ite on 30+ ja vaikka omat muksut on vielä pieniä, alan tajuumaan miks "vanhukset" on teinien mielestä niin pihalla kaikesta ja umpitylsiä. Mä oon nyt neljättä vuotta kotiäitinä ja tietysti seuraan politiikkaa, ajankohtaisia uutisia, yhteiskunnallista keskustelua jne, mutta ajankohtaisista viihde"uutisista" oon kyllä pihalla ku lumiukko. Mä en (oikeesti!) tiedä kuka on Robin tai mikä-sen-etunimi-nyt-olikaan Bieber tai joku muu nuorten fanittama artisti tai mikä on nuorille SE leffa/tv-sarja/kirja/peli tänä vuonna, siis oon totally out. Kun ei kiinnosta, eikä ole motivaatiota kiinnostua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun lapset kasvaa ja niille tulee nuo ajankohtaisiksi niin kyllä niistä sittenkin itse jotenkin kärryillä on. Pakkokin että tietää vähän minkälaisten juttujen kanssa lapsi aikaansa viettää. Mutta noi sanonnan on osa niin lyhytikäisiä että niihin ei kyllä ehdi sisään :D Ja varsinkin jos ne on juurikin jotain "en tiedä mitä tämä tarkoittaa oikeasti, kunhan hoen mitä kuulen"-tyyppisiä.

   Poista
 5. Mutta hei oikeesti, mun vanhan sukulaistätin hautajaisissa vilahti punapukuinen lenkkeilijä. Ulkopaikkakuntalaiset sukulaiset eivät löytäneet siunauskappelia. Kun he viimein saapuivat paikalle, autosta syöksähti ensimmäisenä ulos punapukuinen lenkkeilijä, joka katosi pikavauhtia horisonttiin samalla, kun mummot turkeissaan vääntäytyivät autosta ulos. Siskon kanssa repeiltiin hillitysti naulakkojen takana. Mummot oli kysyny ohikulkevalta lenkkeilijältä tietä kappeliin, ja tämä oli ehdottanut hyppäävänsä kyytiin ja opastavansa perille.

  VastaaPoista

Mitä sullon syrämmellä?