keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Melanderin puuro

Meillä syödään aina silloin tällöin yhteisesti iltapalaa. Ideana että istutaan päivän päätteeksi kaikki saman pöydän ääreen, jutellaan vielä hetki mistä nyt jutellaan ja syödään yhdessä. Ja ideana myös se että syödään samaa. Tällä varmistetaan sitä että Kaksikko lappaisi itseensä muutakin kuin muroja.

Vauvan siirryttyä aterioimaan samaa ruokaa kuin me, piti koko iltapala-konseptia miettiä uudestaan. Seitsemällä hampaalla kun ei vielä kovin kummoisesti vaikka lämpimiä leipiä syödä. Ollaankin alettu tekemään erilaisia puuroja. Tällä varmistetaan myös lasten vitaminointi, koko poikaporukka kun syö tällä hetkellä tosi huonosti hedelmiä tai mitään mikä nyt etäisestikään voisi olla terveellinen vaihtoehto. Puuron sekaan saa piilotettua aika kivasti vaikka mitä.

Kissanhiekkaa. Nam!

Melanderin puuron bongasin alunperin Hellapoliisilta. Tein pari pikkumuutosta alkuperäiseen. Nimen alkuperä ei selvinnyt mutta vastaavantyyppiseen muistan törmänneeni ainakin nimellä Pajalan puuro. Mikään pikaruoka tämä ei ole ja vaatii vähän kuorimista ja pilkkomistakin mutta lopputulos uppoaa meillä ihan jokaiseen kitaan. Lopputulos on kivan makea mutta ei mikään ällöimelä. Tätä voisi myös tuunata ja varioida ihan loputtomiin...


Melanderin puuro

tällä puuromäärällä syö meidän väki itsensä kylläiseksi ja vauvalleki jää vielä pari eksta-ateriaa

1,5 l vettä
pussi kuivattuja luumuja
2 omenaa
2 päärynää
1 dl intiaanisokeria
1,5 dl puuroriisiä
1/4 tl ruususuolaa
kanelia (mä laitoin teelusikallisen, oisin laittanut enemmänkin mutta loppui kesken)

Pehmitä luumuja vedessä muutama tunti.
Mittaa vesi kattilaan ja laita pehmenneet luumut mukaan. Keitä hiljalleen kunnes luumut ovat pehmentyneet entisestään. Tällä välin kuori ja kuutioi päärynät ja omenat. Jos tykkäät että on pureskeltavaa niin voit jättää palat isommiksi, ne kyllä pehmenee keitettäessä. Mä pilkoin aika pieniksi koska meiltä löytyy sihtikurkkuja.
Lisää joukkoon omput ja päärynät, sokeri, puuroriisi, suola ja kaneli.
Kiehuttele miedolla lämmöllä kunnes riisi on kypsää.
Nosta kattila pois liedeltä jäähtymään. Maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.Puurosta mulla ei ole kuvaa mutta tässä on sensijaan huono kuva Kaksikon tekemistä Macaronseista. On kuulkaa pitsireunat ja kaikki!

Ps. Vauva on oppinut leikkimään pikkuautoilla. Konttaa ympäriinsä ja samalla työntää autoa eteenpäin ja pärisee. Se on myös oppinut pyörittämään päätä jos ei halua jotain. Ja löytänyt pippelinsä.

4 kommenttia:

Mitä sullon syrämmellä?