torstai 14. marraskuuta 2013

Minäminäminä

Jennijee haastoi kymysyksillä. Ihan kamalan kauan aikaa sitten. Niin kauan aikaa sitten etten enää edes löytänyt Jennin puolelta koko hommaa että olisin tähän linkin laittanut. Mutta koska on pitänyt vaan nillitellä kaikkea ilmanaikaista niin tämä on jäänyt. Anteeksi, huono ihminen. Älkää kivittäkö kovin kovaa. Jennihän se kaivoi ihanan positiivisena jo esiin marraskuun mukaviakin. Itsehän en moiseen kykene, sensijaan vedän hupparin hupun tiukemmin päähän ja kaivaudun poterooni murjottamaan. Marraskuu on kaikesta kivasta huolimatta kuitenkin aika harmaata räkää ja itsehän viettäisin koko kuun mieluusti vaakatasossa peiton alla syömässä täytekakkua. Mutta kyllähän minä itseä paljastelen, here goes


1. Jokaisen haastetun tulee kertoa 11 asiaa itsestään
2. Jokaisen haastetun tulee vastata 11 kysymykseen, jotka haastajasi on valinnut
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä haastetuille uusille haastetuille
4. Haastajan tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
5. Sinun tulee kertoa, kuka sinut on haastanut ja kenet haastat
6. Eikä takaisin haastamista


11 Minua

1. Mä en tykkää käsilaukuista. Jos vaan on mahdolllista niin tungen tarvitsemani jutut taskuihin (omiin ja Siipan) ja liikun ilman. Hoitoreppu on kanssa kätevä. Mitenhän sitä sitten taas osaa kun sitä veskaa on pakko pitää mukana? Ehkä mä hankin sellaisen densotakin jossa on kolme miljoonaa taskua.

2. Kävin alusvaatekaupoilla. Mulla on kuppikoko pienentynyt kaksi kokoa vuodessa. Myyjäkin oli vähän ihmeissään kun mulle niitä liivejä sinne koppiin juoksutti. Aika hurjaa. Tosin nyt ymmärrän mun tissejä paremmin, miksi ne on niin väsyneen näköiset. Vähemmästäkin hei. Kaikki vanhat farkut ei tosin mahdu vieläkään jalkaan. Miksi ei voi vyötärö pienentyä kahdella koolla?


3. Tykkään puristella ihmisiltä finnejä ja näppylöitä. Ja tiedän että en todellakaan ole ainoa! Ekan saa lahjottua karkeilla (joskin sitä mikään ei satu niin paljoa kuin tämä-ulinaa ei tahdo kestää kuunnella. Kerran kuittasin että sattu sun synnytyskin. Ei se tajunnut) ja Siippa on jo alistunut siihen että helpommalla pääsee kun suostuu.


4. Aina kun luen kirjaa niin mun on luettava sitä vähintään 50 sivua päivässä. Enemmänkin on ok mutta vähintään se 50. En tiedä mistä tuo luku on määräytynyt.


5. En oo koskaan syönyt Raclettea.


6. Siipalla on 26 työaamua jäljellä.

7. Meillä menee viikoittain aivan järjettömästi kananmunia. Laskeskelin että vähintään 10/viikko. Melko paljon mutta minkäs teet kun muna maistuu. Jos koskaan ikinä sinne maalle muutetaan niin mä haluan kyllä omia kanoja.

8. EDIT Kirjoitin tähän ensin jutun, jonka olinkin kirjoittanut jo aiempaan 11 asiaa minusta-postaukseen. Sama pää jne.

9. Kun saan tämän julkaistua niin vääntäydyn vaakatasoon lukemaan Minä, Katariinaa

10. Meidän kissoja ei voi tällä hetkellä ruokkia muuten kuin silloin kun Kolmas on joko itse syöttötuolissa syömässä tai nukkumassa. Poika on samantien tunkemassa sinne kissojen kupeille ja repii kissoja hännistä jos ruokaa antaa niin että Kolmaskin on lattiatasolla. Onkin hauska kun on saanut Kolmosen päiväunia nukkumaan niin kissat on pyörimässä samantien säärissä koska tietävät että nyt on heidän ruoka-aika.

11. Kolmetoista vuotta sitten, aika tarkalleen näillä main, mä jäin äitiyslomalle.


Jennin kysymykset
 1. Olosuhteet alkavat olla kohdallaan, pelaisitko yön ulvojaa? No totta ihmeessä! Aivan nerokas, juurikin vaikka vain aikuisväelläkin pelattavaksi. 
 2. Sienestätkö? No en. Ollaan kyllä Siipan kanssa varmaan joka syksy asiasta puhuttu ja mietitty että pitäisi mutta meidän perheessä kuluu sieniä niin vähän että ei kannata.
 3. Kuka kehui sinua viimeksi, miten? Eka. Halusi tänään nuorisotalolle ja aloittikin pyytämisen oikeaoppisesti "kaunis, ihana, viisas ja hyvä äitini, pääsisinkö tänään Nutalle?"
 4. Ketä kehuit viimeksi, miten? Kerroin Kaksikolle miten tärkeitä ne on. Kai se lasketaan kehuiksi?
 5. Kuinka aiot hemmotella itseäsi seuraavaksi? Otan päiväkahvin kanssa Puoloffeeta ja jos ihan villiksi heittäydyn niin suklaatakin!
 6. Mitä isänpäivälahjaksi? No ne Homer-tohvelit. Aika hitti.
 7. Hyvä kasvisruokaresepti? No tämä syntyi vähän vahingossa ja on vieläkin kehityksen alla mutta laitetaan nyt jo tulemaan. Vauvalle ei ollutkaan lounasta ja jotain piti kehittää joten tämmöinen syntyi. Kulkekoon vaikka nimellä Kukkiksen gratiini. Tarvitset juureksia (vaikka peruna, porkkana, bataatti), ruokakermaa, creme fraichea, juustoraastetta, kvinoaa, vähän voita ja mausteita maun mukaan. Kuori ja pilko juurekset ja laita uunivuokaan. Heitä kvinoa juuresten päälle. Sekoita keskenään kerma, creme fraiche, juustoraaste ja mausteet (mä laitoin vauvan versioon vaan mustapippuria ja muskottipähkinää). Kaada seos juuresten ja kvinoan päälle. Senverran pitää olla että juurekset peittyy. Laita päälle pari pientä nokaretta voita. Uuniin sellainen 30-45 min ja sellanen 180-200 astetta. Valmista on kun juurekset on pehmeitä. Mittasuhteet puuttuu nyt siksi että ne riippuu syöjien määrästä. Makuja voi myös muutella laittamalla jotain voimakkaampaa juustoa tai maustettuja kermoja (mitä kaikkia niitä nyt kaupan hyllyllä nykyään on, vaikkapa Mustapekka-ruokakerma). Hyvää tuli tosiaan yksinkertaisillakin mauilla mutta kehitystyö on vielä kesken.
 8. Nenäkannu - uhka vai mahdollisuus? Ehdottomasti mahdollisuus. Tosin ei IKINÄ poskiontelontulehduksen aikana. Sattuu!
 9. Osaatko neuloa sukat tai lapaset? No luulisin että joo. Sanotaan että joo. 
 10. Yllätysvieraat tulevat vartin päästä. Mitä teet? Katson että kaikilla olisi vaatteet päällä. Edes suurinpiirtein.
 11. Milloin on sopiva aika aloittaa lasten uhkailu joulupukilla ja tontuilla? Aikaisintaan loppukesästä, viimeistään joulukuun alussa.
Tuhmailen enkä haasta tähän nyt ketään koska tämä on kivasti kiertänyt. Saa toki ottaa kopin jos haluaa! Jennille kiitos.

Ps. Hei tämä on jo tällä viikolla! Nyt kaikki uudet ja vanhat mukaan osallistumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?