keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Ainekirjoituksen kuudes haasteOlen tarkoituksella vatuloinut ja vitkutellut kuudennen haasteen antamisen kanssa mutta täältä se nyt tulee!

Järkipähkäilin itsekseni että joulukuun puolella en enää uutta haastetta ilmoille heitä, itsekukin taisi olla vuoden lopulla jo aika loppuunpiestyssä kunnossa ja aivot senverran pulpetin alle liimatussa purkassa että parempi vetää vähän henkeä. Tammikuu taas on maailman ensteks pisin kuukausi joka ei lopu koskaan ja silloin kaikki paukut menee vain selviytymisessä. Henkilökohtaisella agendalla ehdottoman tärkeässä roolissa astelee myös tammikuussa alkavat työt, sorpat vaan mutta en todellakaan työväsypäissäni kuvittele tekeväni jotain koosteita ennekuin olen tukevasti takaisin mukana oravanpyörässä. Päätinkin omavaltaisesti että seuraava ainekirjoitus kirjoitetaan vasta helmikuun puolella. Deadline olkoon 16.2 klo 18!

Toivottavasti moni uusi kirjoittaja liittyy vapisevien konseptipaperikäsien joukkoon ja vanhatkin ainekirjoittelijat jaksavat vielä osallistua! Nyt vedetään rauhassa henkeä ja tapojen mukaan jätetään aineenkirjoitus viime tinkaan, sinne helmikuun puolelle.

Yritin Kaksikkoa haastatella että kummoisia ainekirjoituksia koulussa nykyään teetetään. Käteen ei jäänyt mitään koska kumpikaan ei lomapäissään muistanut. Yritin itsekin mietiskellä että mitä sitä koulussa aikanaan joutui kirjoittelemaan. Eipä siitäkään mietintämyllystä mitään käteen jäänyt. Päädyin sitten tähän. Seuraavan aineen aihe on...

Ennen vanhaan

Sen kummempaa alustusta en anna, jokainen saa itse päättää mistä suunnasta aihetta lähtee lähestymään. Toivottavasti kirjoittajien määrä on huima ja sitä myötä sisältöjen kirjo äärimmäisen leveä. Vanhaan tuttuun tapaan huutele alla osallistumisinnostasi jotta koostetta tehdessä osaan napata sinunkin aineesi mukaan :)

Ps. Jos joku ei tiedä niin kyse on siis aikanaan Liinan blogin kommenttikentässä heränneestä halukkuudesta kirjoittaa ennalta määrättyyn aikaan samalla otsikolla ainekirjoitus. Vähän niinkuin joskus koulussa. Ei haittaa vaikka aiemmin ei olisi osallistunut, mukaan mahtuu aina uuden ainekirjoitushaasteen ilmaantuessa!

Pps. Muistakaa mainostaa :)

24 kommenttia:

 1. Mukana!:) Minulla on itse asiassa tuolla otsikolla kirjoitettu vanha mielipidekirjoitus - saako sen julkaista omassa blogissaan osallistuen tähän haasteeseen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai! Tai en minä näitä sääntöjä laadi mutta sanoisin että saa :)

   Poista
  2. OIsko tähän aineet-haasteeseen muuten olemassa jokin alkuperäinen/ ensinmäinen ohje jossain? :)

   Ps. Nyt on tosin tuo teksti siirretty bloggeriin ja ajastettu julkaistavaksi 5. (vai 6.) helmikuuta :D Ni jos ei pääsis unohtuun.

   Poista
  3. En muista että mitään varsinaista ohjeistusta olisi koskaan tehty enkä muista minkä Liinan blogin keskusteluista koko idea lähti viriämään :) Eikä tämä nyt niin justiinsa ole. Ideana siis pähkinänkuoressa, kerran kuussa yksi bloggaaja kertoo aiheen ja antaa deadlinen ja kaikkien kirjoitukset ilmestyvät samaan aikaan, tällä kertaa siis 16.2 klo 18. Jos ei tekstiä irtoa niin saa jättää väliin tai palauttaa aineensa vähän myöhässäkin. Aineista on tehty aina kooste, joiden joukosta on arvottu seuraava aiheen antaja. Tässä linkki ihan ensimmäiseen http://pudonneitaomenoita.blogspot.fi/2013/08/ainekirjoitus-1-aihe.html

   Poista
 2. Viimekertainen ystävyysaihe oli minulle ensimmäinen aikuisiän ainekirjoitus, ja sen verran mielenkiintoista oli, että mukana taas! Laitan tämän uuden aiheen nyt aivoihin muhimaan niin ehkä helmikuussa on syntynyt jotain ajatuksia :)... Ei ihan helpoimmasta päästä tämäkään aihe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeeeee :)
   nojuu myönnän että ei ehkä se helpoin aihe ja itselläkin laukkaa vielä ihan tyhjää. Mutta tuota voi lähteä viemään vaikka mihin suuntaan. Mulla oli useampikin vaihtoehto mutta mennään nyt tuolla.

   Poista
 3. Mukana ollaan! Hyvä idea pitää pieni hengähdystauko, pitää vaan vähän lähempänä muistutella (itseään ja muita :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo viimeiksi jo tuntui että on ehkä vähän kirjoitusväsyä liikkeellä. Vaikka se tuntuu että eihän kerran kuussa ainekirjoitusta ole paha niin kyllä se vaan äkkiä sitten kuitenkin tuntuu siltä että liian usein, jos sitä tekstiä ei vaan meinaa tulla. Katsotaan josko hengähdystauko jeesaisi, mulla ainakin on parin viimeisen kanssa ollut aika tuskastelua. Ja meinasin joo että pitää muistutella tässä, hyvissä ajoin että sitten lähempänä :) kiva kun lähdit mukaan!

   Poista
 4. mukana ollaan, (liian)pitkän tauon jälkeen. olkoon tämä sovintoyritys blogilleni. Ehkä se antaa minulle anteeksi, kun olen ajatellutkin sitä monena päivänä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi :) eikai noista blogijutuista niin stressiä tarvi ottaa. Jos ei irtoa mitään niin minkäs teet. Ajattelukin kyllä jo lasketaan ;) Jeeeee kun lähdet mukaan!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Mulla on tiedätkö sama olo :D Tosi hyvä veto näin haasteen heittäjältä että ei ole ihan varma irtoaako itseltäkään.... Kai sitä jonkun paniikkiraapustuksen saa aikaan jos ei muuta :D

   Poista
 6. Hieno aihe, tostahan saa vaikka mitä (taas kasaan paineita itselleni ;) ). Mutta toki siis mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, mahtavaa!!

   Paineet on täälläkin. Ei mitään hajua mitä kirjoittaisi! Hirveen hyvä valita aihe josta ei itsekään tiedä mitä kirjoittaisi :D

   Poista
 7. Aivan loistava aihe! Kiitos siitä ja kiitos myös hengähdystauosta :)

  VastaaPoista
 8. Entinen wannabe-historioitsija ilmoittautuu, totta kai! (Kääk!) Työhönpaluu täälläkin kiristää/mullistaa/sumentaa..., mutta en ota tätä deadlinea lisätaakkana vaan mahdollisuutena "omaan aikaan". Jep, istun, medioitoin ja pohdin mitä ennen vanhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen tässä nyt miettinyt että kun annoin dediksen noin pitkän ajan päähän niin kannattaisi nyt kirjoittaa se valmiiksi kun on näitä päiviä kun on virkeä ja on kotona ja on vapaata ja on aikaa. Joopa. Samana päivänä taas paniikissa sitten naputan.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Apuapua!! Mä en ole vielä edes aloittanut.

   Poista
 10. Kirjoitettu, ja toivottavasti julkaisee itse itsensä ajallaan. Mutta ei paineita: kirmasin niin kirkkaasti aiheen vierestä, että yksinkertaisimmallekin selviää, että yhtään ideakarttaa ei tämän aineen suunnittelussa ole nähty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa :D no mutta toisaalta eipä tuota otsikkoa kummempaa tehtävän annossa edes annettu eli toisaalta aika vapaat kädet kirjoittaa ihan mistä vaan :D eli hankala kirjoittaa aiheen vierestä kun ei aihetta sen ihmeemmin ole.

   Mä olen saanut aikaiseksi puolitoista kappaletta. Veikkaan että jollakulla tulee aika kiire. Toivon voimakasta aivopierua iskemään itseeni tässä työn ohella.

   Poista
 11. Oma tekstini pääsi myöskin kuudelta "julkisuuteen" :). 70-lukuun olisi voinut hypätä paljon kokonaisvaltaisemminkin, mutta jonkinlaista pintaraapaisua sain aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuota sai lähteä rakentamaan oikeastaan mihin suuntaan vain halusi ;)

   Poista

Mitä sullon syrämmellä?