sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Aqua cocktail

Vaikka urkat on viime viikkoina tökkineetkin niin huikataanpas postauksen verran liikuntapäivästä joka oli silkkaa kivuutta!

Olin nimittäin eilen FIX-Urheiluhallien järjestämässä Aqua Coctail-tapahtumassa Mäkelänrinteessä. Kuten nimi jo vähän vinkkaakin, vesihommia oli tarjolla vähän joka lähtöön. Uimahalli suljettiin muulta väeltä jo klo 14 ja me tapahtumalaiset saimme uimahallin itsellemme klo 16-20 väliseksi ajaksi. Mun polskintakaveri joutui perumaan viime tingassa tulonsa mikä oli tosi harmillista mutta toisaalta yksin kun oli niin sai keskittyä täysillä itse tekemiseen.Ensi alkuun kerrotaan että mulla on jo pitkä historia erilaisten vedessä tapahtuvien ryhmäliikuntamuotojen kanssa. Selkävaivaisena vesi on ollut aina mulle yksi terapeuttisimmista liikuntamuodoista mutta samalla kuitenkin on tullut olo että jotain on tehnytkin. Itseasiassa mua on aina ihmetyttänyt suuresti esimerkiksi Hydrobicin maine "mummojumppana" koska se on ihan oikeasti aivan helvetin rankkaa. Toki vesi on elementtinä niin anteeksiantava että siellä on helppo lusmuilla niin halutessaan. Mutta jos vettä osaa käyttää vastuksena niin jumpan jälkeen sieltä altaasta ei tahdo päästä pois koska jalat ei kanna.Kuva täältä

Ohjattujen tuntien lisäksi tarjolla oli myös Wibit Aqua Track joka on siis eräänlainen taitorata vedessä. Muistelen että joskus aiemminkin Wibit olisi Mäkelänrinteessä ollut kokeiltavana. Ja kai Itäkeskuksen uudessakin uimahallissa?


Wibit Aqua Track

Terapia-altaissa pääsi lojumaan ohjelmien välissä mikä itseasiassa oli rentouttavamman tuntuista kuin sauna. Tarjolla olisi ollut myös hierontaa (intialainen päähieronta, kuumakivihieronta että perinteinen), erilaisia mittauksia ja jalkaterapeutin ohjausta sekä pikakasvohoitoja. Jäi vähän kismittämään etten hyödyntänyt esimerkiksi kulmien värjäystä, olisi nimittäin irronnut vain viidellä eurolla.

Osallistuin itse sekä normaaliin että syvän veden Hydrobiciin sekä Vesicombatiin ja Hydroboxingiin. Näistä ainoastaan Hydroboxing oli mulle uutta. Sekä Vesicircuit että Hot-venyttely olisi myös kiinnostaneet mutta kropassa ei riittänyt neljän jumpan jälkeen enää paukut. Paikalla sattui onneksi olemaan molemmat lempparivetäjäni mutta se takasi lähinnä sen että piiskasivat musta pihalle ne viimeisetkin mehut.

Ehdottomasti raskainta oli syvässä vedessä tapahtuneet liikkumiset eli omalla kohdalla Vesicombat ja syvä Hydrobic. Näiden tuntien aikana päällä on vesijuoksuvyö joka vähän jeesaa koska tosiaan kosketusta pohjaan ei ole. Jos muuten tykkää Bodycombat-tunneista niin kannattaa kokeilla Vesicombatiakin. Idea on siis sama mutta vedessä. Ja mun mielestä Vesicombat on näistä vedessä tapahtuvista ryhmäliikunnoista se raskain. Jalat huutaa vieläkin. Selän lihakset sai myös hyvää rasitusta ihan jokaisella tunnilla.

Hydroboxing oli tosiaan itselle se uusin kokeilu. Pääpaino tälläkin tunnilla oli erilaisissa iskuissa ja potkuissa. En itseasiassa ollut koskaan edes kuullut koko vesinyrkkeilystä joten jo senkin takia tälle tunnille oli pakko päästä. Ja ihan hauskaa oli tämäkin! Tunnin aikana hyödynnettiin käsiin laitettavia apuvälineitä joilla sai todella tehokkaan vastuksen aikaiseksi. Muiden tuntien aikana on tullut kokeiltua jos minkälaista pötkylää ja ämpärinkantta tuomaan sitä tehoa lisää mutta tämä härpäke oli täysin uusi. Ilmeisesti käytössä vain Hydroboxing-tunneilla? Tuntui vähän siltä kuin kädessä olisi nyrkkeilyhanskat.


Hydroboxing-vastukset. Käsi pujotettiin tuosta reiästä läpi ja ote otettiin tuosta oranssista pötkylästä

Kaikenkaikkiaan päivä oli oikein kiva. FIX järjestää aina silloin tällöin näitä teemapäivän tyyppisiä mutta en ole itse aiemmin ollut näillä vesijuttuihin suunnatuilla. Josko niitä on aiemmin ollutkaan? Muutaman lapsiperheen puolesta vähän harmitti jotka oli siellä ovella kolkuttelemassa sisälle ja joutuivat pettymään että Märskyyn ei nyt päässytkään. Onneksi suht hollilla on muitakin halleja jotka olivat auki ihan normaalisti.

Paikalla oli myös näytteilleasettajia aiheesta ja sen vierestä, jotka kiersin läpi melko pikaisesti. Vaikka osallistujille annettiin kylpytakit ja läpsyttimet niin ei niiden kanssa ihan niin lämmin ollut että kamalan kauan olisi haluttanut olla vedestä pois. Tai sitten mä olen vain helposti paleleva.

Paljon tuli siis missattua (mm. Kauneussauna, en sitä kyllä edes löytänyt) mutta paljon koettuakin. Lähtiessä saatu lahjakassi oli kiva, ei yhtään krääsää mikä on aina plussaa. Mutta tietysti ehdoton anti oli ryhmäliikuntatunnit. Jos nyt jostain haluttaisi ulista niin siitä että välillä altaassa tuntui että piti keskittyä enempi varomaan naapuria kuin jumppaamaan. Vaikka kuinka yritti ottaa itsellensä tilaa niin hetken päästä jo tuntui että taas on nyrkkeilemässä jonkun takaraivoa. Mutta tämä nyt tuskin menee järjestäjien piikkiin. Samaten musiikit että ohjaajien höpinät meni välillä niin päällekkäin keskenään että ohjeistusta tai rytmiä ei todellakaan kuullut. Mutta sitähän se on välillä uimahallissa muutenkin vesijumppien aikana jos hallissa on samaan aikaan vaikkapa lapsiperheitä, uimakoulu ja eläkeläisiä vesijuoksemassa.


SUPpailua

4 kommenttia:

 1. Mä oisin tullut jos ei olisi ollut töitä- oon noita mainoksia kaihoisasti katsellut kun on käyty jätkien kanssa uimassa. SUPpailu etenkin kiinnostaa. (Ja hitto, ei olis pitänyt lukea tätä -vaikuttaa vieläkin kivemmalta kuin olin kuvitellut...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdutan sua samalla hommalla kuin sitä mun kaveria joka ei myöskään päässyt; vaikka oli kiva päivä niin ei varmastikaan mikään once in a lifetime-juttu.

   Poista
  2. Vastaava tapahtuma on järjestetty joskus aiemminkin, joten ei tämä välttämättä viimeinenkään ollut.

   Poista
  3. Jee, pitääpä pitää hoksottimet auki! Toivottavasti näitä tulee lisää :)

   Poista

Mitä sullon syrämmellä?