tiistai 3. kesäkuuta 2014

Kakskyt ja risat

Sain Riimiltä haasteen. Tai eihän hän oikeastaan haastanut mutta tein sen ihan itse. Päätin ryhdistäytyä ja vastata!

Riimi ei keksinyt uusia kysymyksiä joten vastailen samoihin mitä hän sai.

Haastajalta saamani kysymykset:
1. Jotain, jonka olet oppinut kantapään kautta? Monikin seikka. Ehkä kaikista mokista on muodostunut sellainen kokonaisuus että nykyään osaan luovuttaa vähän helpommin ja myöntää olevani väärässä vähän aiemmin. Sensijaan että hakkaan päätä seinään vielä siinäkin vaiheessa kun tiedän olevani väärässä enkä suostu luovuttamaan vielä silloinkaan kun rysäytän perse edellä puuhun.
2. Paras lukemasi kirja? Tähän vähän kliseinen vastaus. Paulo Coelhon Alkemisti. Se on muutamassa hyvin vaikeassa elämäntilanteessa ollut suoranaisena majakkana ja suunnannäyttäjänä. Opastanut ja lohduttanut. Antanut toivoa ja uskoa selviytymiseen ja jaksamiseen. Kokonaisuutena koen Coelhon tuotannon raskaan optimistisena mutta tuollaisina yksittäisinä maiskutteluina ne menee. Ei pääse diabetes puhkeamaan vain kertahaukkaisusta.
3. Mikä sinusta tulee isona? En tiedä vielä. Ja hyvä niin.
4. Mikä sinua motivoi?  tällä hetkellä kesäloma :) kokonaisuutena ilo, elo ja asioiden kivuus.
5. Suosikkihokemasi? Cool down.
6. Paras kauneusvinkkisi? Juo vettä. Paljon ja usein.
7. Onnellinen paikkasi? Ikaalisissa mökillä. Tai kotona omassa sängyssä.
8. Pidätkö työstäsi? Kyllä mä kokonaisuutena pidän. Nimenomaan siitä työstä. Mutta alalla vallitsevat lieveilmiöt ovat tehneet sen että haaveilen muustakin.
9. Mieluisin matkakohteesi? Tällä hetkellä aivan sama mikä kunhan pääsisi matkaamaan. Sanotaan vaikka Barcelona.
10. Kuvaile itseäsi viidellä sanalla. Tässä olotilassa tulee mieleen viisi synonyymiä väsyneelle; naatti, väskä, poikki, unelias ja unijukka
11. Mihin kysymykseen/mieltäsi askarruttavaan asiaan haluaisit elämäsi aikana vastauksen? Kumpi tuli ensin, muna vai kana? No ei vaineskaan, en oikeasti keksi. Mieleni on aika Tabula Rasa.

Ja koska ajattelin hoitaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla.....
Joskus kauan sitten myös bleue haastoi minut tähän 11-kyssäriä hommaan. Kysymykset säästin vaan en koskaan saanut vastattua. Mutta hei, sen aika on nyt!

1. Mitä radiokanavaa kuuntelet? Tämän kevään löyty on ollut Metro Helsinki. Tykkään ihan hulluna, kaikkea sekaisin. Radio Rock tulee hyvänä kakkosena.
2. Mitä aikuiskirjaa luit viimeiksi ja tykkäsitkö siitä? Yritin aloittaa Tove Janssonin Tee työtä ja rakasta-kirjaa. Mutta vaikka se olikin tosi ihana niin se ei vaan lähtenyt mun käsissä käyntiin ja sitten se pitikin jo palauttaa kirjastoon.
3. Pidätkö lahjojen ostamisesta? Useimmiten joo. Riippuu lahjansaajasta. Lahjakortit on yleensä hyvä ja varma eikä musta lainkaan niin mielikuvitukseton kuin luulisi. Sitäpaitsi lahjakortin voi nykyään hankkia miltei mihin vaan eli voi miettiä kovastikin mielikuvituksellisen paikan mistä sen hankkii.
4. Milloin viimeiksi tunsit olevasi onnellinen? Tänään. Tai teknisesti ottaen eilen koska nyt on jo huominen eli tänään. Syötiin perheen kanssa pizzaa sohvalla ja katsottiin samalla Modern Familyä ennenkuin mä lähdin töihin.
5. Mitä lapsesi leikkivät tällä hetkellä mieluiten? Isot pojat ei juurikaan enää leiki. Silloin harvoin kun jotain niin legoilla tai Trash Packeillä. Pienin taas vasta opettelee leikkimistä. Tällä hetkellä tykkää kovasti helliä pehmoleluja. Harjata niiltä hampaita ja syöttää d-vitamiiniä.
6. Mikä on sinun ja lapsesi lempi kuvakirja?Äitiyspakkauksen Pikku-poron päivä. Aivan mahtava!
7. Minkä elokuvan olet viimeiksi ostanut? En muista minkä elokuvan olisin viimeiksi ostanut mutta viimeisin DVD minkä ostin oli Sel8nne-dokkari.
8. Mikä on joulutraditiosi? Apua tästä haasteesta on siis TODELLA kauan.... Vastaan Mauri Kunnas-suklaa.
9. Kerro kolme blogia joita seuraat tällä hetkellä mielenkiinnolla? Sanon että en osaa nostaa mitään blogeja toisten edelle. Haluaisin ehtiä seurata kaikkia lukemiani blogeja enemmän kuin mitä nykyään ehdin.
10. Ketkä läheisistäsi tietää että bloggaat? Muutama kaveri on myöntänyt bonganneensa.
11. Miksi kirjoitat blogia? Tämä on aina hyvä kysymys pohtia. Alunperin siksi että saan dokumentoitua talteen perheestä juttuja, nykyään myös siksi että saan itselleni äänen ja omanlaiseni hiekkalaatikon.

Loppuun sitten ne yksitoista asiaa Kukkiksesta. Kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti niitä pitäisi kai olla se kaksikymmentäkaksi koska haastajiakin oli kaksi. Mutta minäpä nyt hurjastelen ja laitan vain sen yksitoista.

1. Kun olen ensimmäistä kertaa käymässä jonkun ihmisen luona niin pyrin aina tutustumaan siihen millaisia kirjoja hänellä on kirjahyllyssä. Jos siis henkilö omistaa hyllyn jossa on kirjoja. Mun mielestä se kertoo ihmisestä paljon mitä kirjoja häneltä löytyy. Ja oletan myös että ainakin osa niistä olisi luettu.

2. Tämä ei ole varsinainen uutinen mutta pakko kertoa! Kello on nyt 3.04 ja ulkona on ihan pimeää. Siitä huolimatta linnut laulaa ihan täysillä! En tiedä johtuuko se siitä että muuten on hiljaista ja sen hiljaisuuden takia kaikki kuuluu selvemmin vai laulaako ne ihan oikeasti tähän aikaan aina ihan täysiä.

3. Aina kun rasvaan naaman niin sitä rasvaa kulkeutuu myös suuhun. Ihan joka kerta. Vaikka kuinka yrittäisin lopettaa rasvaamisen kaukana huulista. Rännisuu.

4. Mulla on tapana haalia aina kamalasti kaikkea puuhaa. Harrastan paljon, teen lasten kanssa paljon, lepään vähän. Tämä kulminoituu aina siihen että muutaman kuukauden jälkeen väsähdän totaalisesti. Työ ja arki kyllä menee mutta muu jää. Tällä hetkellä mennään taas tällaisessa liikaa kaikkea-tilanteessa. Harrastukset on jäänyt, en jaksa lukea ja parhaani mukaan lusmuilen kotihommistakin. Tämä väsymys kulminoituu aina siihen että parin päivän vapaat ei enää riitä siihen akkujen lataamiseen vaan tarvitaan pidempi, useamman viikon pätkä. Kesälomaan on vielä viitisen viikkoa. Jaksaa, jaksaa. Toivon että jonain päivänä oppisin vähän järkeistämään tuota ajankäyttöä...

5. Mua ärsyttää aivan poskettoman paljon se jos mun äiti kommentoi mun tai lasten vaatteista että ovat uusia. Tämä on pikkujuttu ja jotenkin ihan täysin älytöntä ja ihan tyhmää ja hölmöä ja tiedostan sen vallan hyvin. Mutta jostain syystä saan verenpaineet miljoonaan jos äiti sanoo vaikka että sulla on uusi mekko. Mä olen asunut omillani kohta 17 vuotta. Mun äiti ei voi tietää mikä mun vaate on uusi ja mikä vanha. Ei myöskään lasten vaatteista. En silti tiedä miksi tämä täysin olematon ja mihinkään liittymätön seikka saa mut niin kierroksille.

6. Turhaudun nykyään todella usein blogini kanssa. On kamalasti aiheita joista haluaisin kirjoittaa ja haluaisin päästä purkamaan myös tätä reittiä mutta joko en voi, uskalla tai osaa. Esimerkiksi tällä hetkellä sormissa polttelisi kirjoitus pieleen menneestä saattohoidosta mutta julkaisematta jää.

7. Jään joululta uudestaan hoitovapaalle.

8. Inhoan aikaisia aamuherätyksiä töihin. Herään kuitenkin paljon aikaisemmin kuin loppupeleissä olisi pakko jotta ehdin juoda ison kupin kahvia ja syödä aamupalan.

9. Mikään ei ole varmempi huonon päivän aloitus kuin kahvinpurut suussa hörpättyäsi sen viimeisen kahvinlirun mukin pohjalta.

10. Kävin ostamassa kesäkaudeksi liikkakorttiin edun jolla pääsee niin uimaan, ryhmäliikuntaan kuin salillekin. Motivaation puute ei enää toimi verukkeena laiskottelulle. Nyt mennään vaikka ei mitenkään huvittaisi!

11. Huomenna on mun ja Siipan vuosipäivä. Kippis!


Tätä haastetta on kirjoitettu useampana yönä. Kellonajat ja päivämäärälliset vastaukset eivät siis välttämättä päde lopullisena julkaisuajankohtana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?