sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Vieraalla maaperällä

Perillä-blogin Anu kehitteli Vieraalla maaperällä-haasteen johon yritän osallistua. Ideana on siis kirjoittaa jostakin, josta ei normaalisti kirjoittaisi. Sellaisesta jota ei koe ihan omimmakseen. Here goes.

Mä olen lukemattomia kertoja huudellut että lastenvaatteista en bloggaa! Eli nyt tulee sitten postaus niistä. Senverran kyllä sovellan että en bloggaa taaperon tamineista vaan meidän nuorison vaatteista. Mitä löytyy Kaksikon vaatekaapeista?

Meillä on kummallakin pojalla aivan selkeä oma maku. Isompi tykkää enemmän tasottua massaan, nuorempi taas tykkää väreistä ja siitä että niitä on paljon. Isomman tyyli on aavistuksen hipsterimäinen, nuoremman taas sellainen skedekundin habitus. Isompi tykkää siististä ulkomuodosta, nuorempi on taas suuripiirteisempi. Isompi voi käyttää vaatteita, jotka ei välttämättä ole päällä mukavia, nuoremmalle taas on ihan ehdotonta että vaatteet ensisijaisesti tuntuu mukavilta.
Kumpikin on senikäinen, että ei kiinnosta pätkääkään lämmittääkö vaate tai pitääkö se kuivana. Saappaat ja pitkät kalsarit on nolointa mitä löytyy. Pipoa Toka suostuu pitämään vielä varauksetta mutta Eka murisee koska tukka menee lysyyn pipon alla.

Kumpikin ottaa vaikutteita pukeutumiseen selvästi eniten kavereilta. Pukeutumisen perusteella Ekan ikäluokasta sekä tytöt että pojat sulautuvat yhdeksi tasaiseksi massaksi. Kovasti tyylieroja ei näy. Jos jollain haluaa ilmentää niin esimerkiksi hiusten leikkaus näkyy olevan enempi se jolla halutaan erottua.
Tokan into kirkkaisiin väreihin kumpuaa kyllä jostain muualta. Jonkun verran hänen kavereistaan löytyy muitakin väri-intoilijoita mutta Toka huitelee kyllä ihan omissa sfääreissään sen suhteen. Hänen kanssaan on aina tosi kiva käydä vaateostoksilla koska hän selvästi oikein hakemalla hakee sitä kaikista kirkkainta ja iloisinta. Mun mielestä Tokalla ei ole niinkään tarve ja halu erottua väreillä vaan enempi ilmentää sitä hänen suhtautumistaan kaikkeen. Värit edustavat hänelle iloisuutta, positiivisuutta ja avarakatseisuutta. Ja hän ihan puhtaasti vaan tykkää väreistä.

Mä olin tosi innoissani kun keksin aiheen mikä olisi mulle sellainen Vieraalla maaperällä-aihe. Mutta sitten mä menin katsomaan Kaksikon vaatekaappiin. Ja siellä näytti tältä:


Ekan...

...ja Tokan

Ei paljon motivoinut blogata kun kaikki on taas pommin jäljiltä. Aika monta vuotta jaksoin järjestellä poikien vaatekaappeja mutta kun lopputulos on aina tuo niin luovutin. Gotta pick your battle! 
Päätinkin sitten että teen myös kuvakollaaseja. Niitäkään mä en tee ikinä! Ja nekin on mulle ihan tuntematonta. Piti vaan ekana googlata että miten niitä tehdään.
Aika päin persettä meni kuvien asettelu mutta nyt mulla ei ollut aikaa perehtyä siihenkin, miten ne kuvat asettuisivat kollaasissa vähän eri tavalla. 
Surffailin aika monessa paikassa yrittäessäni haalia edes jonkun sortin yleiskuvaa siitä, mikä meidän nuorisoon nykyään uppoaa. Kaksikolle ostetaan äärimmäisen harvoin enää nykyään nettikaupoista mitään ja kuvia haaliessani huomasin kyllä miksi. Nettikaupoista ei nimittäin tahdo löytyä kunnolla mitään mikä miellyttäisi mun lapsia. En löytänyt esimerkiksi yksiäkään Tokan käyttämiä kenkiä!  Printtejä saa näkyä mutta ne pitää olla jonkun merkin tai muuten "ei-silmiin-pistäviä". Enää ei kelpaa esimerkiksi Simpsonit vaatteissa. Kummankin maku on kääntynyt selvästi aikuismaisempaan suuntaan ja välillä onkin haasteellista löytää sopivia vaatteita. Lasten puolella kun on liian lapsekkaita vaatteita ja aikuisten puolella koot taas eivät istu. Onneksi enemmän ja enemmän on tarjolla myös nuorten kokoluokkaa.

Converset täytyy ehdottomasti olla tuota matalampaa mallia ja lahkeet kääritään niin että nilkat näkyy. Tästä käydään jatkuvaa vääntöä, mun mielestä näillä keleillä nilkat pitää pysyä jo piilossa. Tuosta ekasta kollaasista näkyy oikein tyyppiesimerkki että mitenkä pitää olla. Ette uskokaan miten paljon aikaa tuohon saa käytettyä että ne lahkeet laittaa juuri suhteessa oikein...

Meillä on vielä valtaosa talvivaatteista ja -kengistä hankkimatta. Odotan melkeimpä mielenkiinnolla ainakin Ekan valintoja. Isot ja paksut toppatakit uppoaa varmasti, niitä kun näkyy Ekan kavereillakin. Mutta kenkävalintojen suhteen luulen että meillä käydään aikamoinen vääntö. Mä nimittäin vaadin että nilkat on piilossa ja kengästä löytyy joku karvakerros sisältä. Kenkä saa olla lenkkarimainen mutta sen pitää olla ehdottomasti talvikenkä. Noin isojen lasten kanssa ei enää tarvitse ihan samalla tavalla huolehtia että onko kenkä miten vedenpitävä. Ei ne enää hypi lätäköissä. Mutta ehdottomasti kengän täytyy olla lämmin. Kaksikon myötä onkin ollut hauska huomata sekin vaatteiden ja kenkien suhteen että se käytännöllisyys ja ulkonäkö ei ole vain aikuisten ongelma.


Saanko esitellä: Tokan verkkarit!

Loppuun vielä kuva siitä, mikä on meillä hyvin yleinen näky. Valitettavasti ihan kaikkien toimesta.

Kollaasien kuvat on napsittu vähän sieltä täältä. Oisko ollut ainakin Zalandoa, Ponkesia, HenkkaMaukkaa, Lindexiä, Kappahlia, New Yorkeria, Budget Sportia, XXL ja Carlingsia.

12 kommenttia:

 1. Jes, huippu postaus, kiitos osallistumisesta! Mä en kans yhtään tajua tota nilkat paljaana-juttua. Oon ite niin mukavuudenhaluinen, että kaikki jäätyminen suljetaan näillä keleillä pois. Vaikka kivalta näyttääkin, ei enää lokakuussa kuitenkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kuljen villasukissa suurinpiirtein elokuusta huhtikuuhun. En ymmärrä yhtään tuota nilkkojen paljastelua. Enkä itseasiassa tuota matalamallista Converseakaan :D

   Poista
 2. Vau, lastenvaatekollaasi! Ja hei, mä luin postauksen alusta loppuun, vaikka yleensä en edes klikkaa vaatepostauksia auki. Kaapeista täytyy todeta, että meillä miehen kaappi näyttää just tolta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin nauroin näille mun kuvahökötyksille :D Ensinnäkin näköjään ihan koneesta kiinni miten kuvat asettuu tuossa näytöllä. Mun omalla koneella nuo lasten vaatekaappikuvat on allekkain, työkoneella vierekkäin niinkuin halusinkin niiden näkyvän. Tein kollaasit järjettömällä kiireellä ja näköjään postasin toiseksi ihan väärän. Siinä on samat kengät kahdesti vaikka siinä "oikeassa" versiossa oli ihan eri kuvat :D Nojoo, ehkä idea päätyi kuitenkin ruudulle asti :D Mulla oli niin suuret visiot tän postauksen suhteen että toteutus sitten pääsi vähän kärsimään.
   Mun vaatekaappi näytti muuten myös aiemmin tuolta. Yksinkertaisesti siksi että siellä oli niin huonosti tilaa. Nyt kun panostettiin nimenomaan säilytykseen niin tavarat sai vähän väljemmin niin ei tule myllättyä niin paljoa kun löytää jo silmäilemällä sen mitä on hakemassa :)

   Poista
 3. Olipas hauskaa kurkistaa isompien lasten vaatekaappiin! Noita aikoja odotellessa... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua melkein jopa harmitti että päätin jo etukäteen että haluan tehdä tämmöisen postauksen ja vasta sitten aloin etsimään noita kuvia. Kun tuntuu että ihan tosi huonosti löytyi sellaista mitä olisin halunnut näyttää. Tai sitten mä vaan en osannut etsiä oikeista paikoista kuvia. Tuossa on ihan murto-osa siitä mikä meidän teinejä miellyttää ja olisin halunnut vähän laveamman kuvituksen. Mietin aluksi että olisin kuvannut poikien omia vaatteita mutta tosiaan tuolta kaiken kaaoksen seasta ei paljoa huvittanut alkaa tonkimaan yhtään mitään...

   Nyt lukemaan muiden hengentuotteita :)

   Poista
 4. Meillä Isomman vaatekaappi näyttää myös aikalailla tuolta enkä todellakaan jaksa järjestää, koska se olisi viimeistään seuraavana aamuna taas tuollainen!
  Meilläkin on alettu käydä vääntöä aiheista tarviiko laittaa muuta kuin collarit (-8, tarvii!!) ja käykö lenkkarit talvikengistä. Onneksi järkevät perustelut vielä uppoaa, kun käytös on kuitenkin niin lapsekasta, että todellakin vielä hyppii lätäköissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän oli kaksi verkkaripöksyilijää tosi pitkään. Kummallekin hankit aina parit farkutkin kaiken varalta mutta ei niitä kukaan koskaan pitänyt. Tuossa kesällä pistin kummaltakin toistakymmentä pieneksi jäänyttä, ei-kertaakaan pidettyä housua kiertoon. Niin eikö sitten mulle ilmoitettu että pitäisi saada farkkujakin. Aaeerrgghhh!! Ja TAAS on kaikki housut jo lahkeista lyhkäisiä. Mä en kestä tota kasvutahtia. Ulkohousujen käytöstä taistelun luovutin vuosi takoperin taiston Ekan kanssa ja hankin sellaiset lämpöpöksyt mitkä laitetaan sinne pitkien housujen alle. Viime talvi oli onneksi suht leuto, en tajua miten nuo pärjää sitten jos oikeasti iskee taas jotain viikkokausien hullupakkasia.... tulipas tästä nyt tämmöinen oksennus :D

   Poista
  2. Nimenomaan tuo kasvutahti! "Eilen" ostetut housut on tänään lahkeista lyhyet :D
   Näillä leveysasteilla on pakko pitää ulkohousuja, siinä vaiheessa viimeistään, kun kahlaa yli polvien lumihangessa, kun aurat ei oo ehtineet koulumatkan varrelle vielä :D Joka talvista kuitenkin, vaikka ois leudompaakin.

   Koulusta tuli juuri Wilmaan muistutus ulkoilun kestävistä vaatteista ja heijastimista. Tosi ihanaa, et rehtori muistuttaa tällaisesta! Kuulema päivänavauksen aihekin tällä viikolla lämpimät vaatteet ja heijastimet! Jes, hyvä!
   Eilen olikin tosiaan sysipimeää, rankkasade ja kauhea tuuli, joten aiheellistakin varmasti.

   Poista
  3. Munkin mielestä ulkohousut olisi aika oleellinen juttu ihan siksi että mekin asutaan meren rannalla ja täällä käy aika hitokseen kylmä tuuli. Sellainen kostea ja pureva. Tuon yläkoululaisen kanssa olen luovuttanut siksi että hän ei sillälailla ole ulkona samalla tavalla kuin esimerkiksi alakoululaiset ovat. Sitten kun ollaan pihalla vaikka pulkkamäessä tai muuten ulkoilemassa niin toki hänkin pukeutuu kelien mukaisesti :)

   Muistan itsekin miten se piti teini-iässä huidella takki auki kesät talvet ja pipoa ei päähän pistetä ainakaan ja vitsi miten noloooooo. Ja nyt vähän isompana on ihan mahdotonta käsittää tuota :D Siis mikä siinä palelussa on kivaa ja siistiä?

   Poista
 5. Tämä postausaiheidea on kyllä loistava. Pitäisi itsekin kokeilla tätä.

  Meillä tyttöjen vaatteet on lipastossa, jotka on siistejä koska eivät juurikaan niitä itse kopaa. Kuitenkin omien vaatelipastojeni sisältö näyttää kaikkea muuta kuin järjestelmälliseltä. Pitäisi kai ottaa itseään niskasta kiinni, en ymmärrä miksi juuri niiden omien vaatteiden siisteissä pinoissa pitäminen on niin haasteellista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä tykkäsin kanssa :) Vaikka aluksi tuntui että mitä hittiä mä nyt muka keksin.

   Poista

Mitä sullon syrämmellä?