keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin.... ärsytyksestä!!!

Tiedättekö kun ihmisillä on tapana viljellä tietynlaisia lauseita tietynlaisissa tilanteissa. Tietyntyyppisiltä ihmisiltä niitä osaa jopa odottaa. Meillä jokaisella on varmaan jotain hokemia joita käytetään enempi vähempi ja sellaisia lausahduksia mistä tutut ihmiset meidät jo tuntee. Ne on eri asia. Mutta sitten on olemassa tietynlaisia lausahduksia joilla ehkä vähän jopa oikeutetaan erinäisiä asioita ja jotka sijoitetaan painottamaan sitä omaa viestiä ja toimimaan eräänlaisina pisteinä ja huutomerkkeinä. Että mä inhoan niitä. Tässä muutama mieleen tullut.

Tää on sit vaan mun mielipide
Ihan sama miten hyvin perusteltu asia mutta jos homman päättää tuolla lauseella niin kaikelta sanomaltasi katoaa pohja. Tuolla yhdellä lauseella saat koko kannanottosi mitätöityä. Kamalan vähättelevästi sanottu.

En ole rasisti mutta..
Tästä oli itseasiassa juuri hesarissakin juttu että kaikista rasistisimmat mielipiteet sisältää aina tuon lauseen. Ja niinhän se on. Rasistisimmat asiat yritetään verhoilla ei-rasistiseksi tuon avulla ja jotenkin oikeutetaan se oma mielipide vähättelemällä ja kääntämällä sitä asian suuntaa muka parempaan.

Meille jokaiselle annetaan vain sen verran vastoinkäymisiä mitä jaksamme kantaa
Onko ehkä huonoin mahdollinen keino lohduttaa. Varsinainen isku vyön alle. Senverran monelta olen kuullut että tuo ei oikeasti lohduta pätkääkään, päinvastoin oikein hieroo niitä kamalia asioita naamalle. Älkää käyttäkö tuota koskaan ikinä missään asiayhteydessä.

Mitä se kenenkään persettä kutittaa jos..
Näin sanovat ihmiset muuten esittävät yleensä kaikista innokkaimmin omia mielipiteitään. Luonnollisesti ainoina oikeina. En muutenkaan ymmärrä tuota lausetta. Siis mitä ihmettä? Mikä vika on lauseessa mitä se muita kiinnostaa? Toivon todella että yksikään mun lapsi ei käytä tuota ikinä. Superärsyttävä!!!

Disclaimerit
No nämä jos mitkä mua ärsyttää. Ja välttelen niitä parhaani mukaan ihan tarkoituksella. Jos ei ihmisillä lukutaito (tapahtui se sitten näin tekstin välityksellä tai kasvotusten) riitä siihen että osaisivat ihan itse päätellä, että pelkkä yksi näkökanta ei ole se aukoton totuus niin olkoot sitten siinä luulossa. Mulla on kuitenkin vahva usko ihmisten älyyn ja siihen että osataan ajatella ihan itsekin. Disclaimereilla jotenkin mun mielestä luovitaan itselle sellainen helppo polku keskusteluissa. 

Se on vain pukeutumiskysymys
No tätä ei voi sitten välttää talvisin. Eikä ole. Se ei ole vain pukeutumiskysymys. Ihan näillä näppäimillä tuota alkaa taas kuulemaan. Taas on henkinen itsemurha yhtä aamua lähempänä. Terveisin nimimerkki Villasukat jalassa elokuusta huhtikuuhun ja silti paleltaa.


8 kommenttia:

 1. Haha! Just näin! :D Mutta hei (ei millään pahalla mutta kun sä otit tän puheeks niin katson asiakseni vastata mutta toki ymmärrän jos sulla on sellaiset afrikkalaiset varpaat jotka ei vaan sopeudu, ei sillä että olisin mikään rasisti), tää on sitten vaan ihan mun mielipide mutta jos jättäisit ne villasukat pois nyt niin ehkä sä tammikuussa tarkenisit niitten kans (kato kun se ON vaan pukeutumiskysymys) ja meille kaikille annetaan vaan sen verran villasukkia kuin meidän on tarkoitus käyttää. Mutta oikeastaan mitä se kenenkään takalistoa kutkuttaa että mitä kenenkin varpaille kuuluu. :D

  VastaaPoista
 2. Olet ihan asian ytimessä! Ja Kuplan kommentti kyllä piristi tätä sinänsä ankeasti alkanutta päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teillä olisi jo sähköt takaisin :)

   Poista
 3. Haha :) Joo eniten noista mua ehkä ärsyttää disclamerit. Niillä kyllä hyvin pyörretään kaikki se, mitä juuri sanoi. Mäkin luotan ihmisten älyyn pikkusen enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä myönnän että joskus saatan johonkin disclaimerin puolikkaaseen sortua itsekin mutta justiinsa sellainen täysin oman mielipiteensä disclaimerisointi on tyhmää. Ja turhaa.

   Poista
 4. Onneksi en ole ikinä kuullut kenenkään käyttävän "persettä kutittaa"-lausetta. Jos olisin kuullut, olisin luultavasti joutunut käymään oksentamassa lauseen käyttäjän kengille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään oo ihan varma olenko kuullut mutta lukenut olen ainakin. Ehkä tää on joku sukupolvihomma? Me ollaan liian vanhoja ymmärtämään :)

   Poista

Mitä sullon syrämmellä?