torstai 5. maaliskuuta 2015

Jatkoa seuraa

Käykö teillä koskaan niin että postaatte jotakin blogiin ja joskus myöhemmin tuleekin olo että olisipa pitänyt kirjoittaa siihen vielä se-ja-se asia. Jos postauksesta on vain vähän aikaa niin siihenhän on näppärä editoida puuttuvat kappaleet jälkikäteen mutta jos julkaisu ajoittuu jo pidemmän ajan taakse, niin ei enää välttämättä viitsi alkaa naputtelemaan. Mulle käy useinkin niin että tulee olo, että jotain jäi sanomatta. Joskus pitkänkin ajan jälkeen. Ja ajattelinkin nyt pistää yhden ja saman postauksen alle ne puuttumaan jääneet ajatukset. Silläkin riskillä että menee hyvin sekavaksi kun irroittaa alkuperäisen aiheen pois kontekstistaan.

Nyt kun olen taas muutaman työvuoron tehnyt, niin joulukuiseen Asioita joita en tule ikävöimään töistä-postaukseen tuli mieleen jo mainittujen lisäksi että en tule kaipaamaan myöskään aamuruuhkia, auton ikkunoiden skrabaamista tai sitä että ihmiset ei osaa ajaa liikenneympyrässä. Onneksi kevättä kohti mennään kaiken aikaa! Töihin on ollut ikäväkin ja itseasiassa mulla on olemassa luonnoksissa postaus Asioista, joita kaipaan töistä. Se vaan on vielä kovin lyhyt. Yksinkertaisesti kotona on ollut niin kivaa että vielä ei ole ollut mitenkään tolkuton polte töihin. Paitsi ihan tosi huonoina päivinä mutta niitä on ollut vain muutama.

Tissipostauksen jäljiltä taas kävi mielessä vähän vaikka mitä. Paljon jäi kirjoittamatta. Kuten esimerkiksi siitä, että mun kokemus on se että suuria rintoja saa arvostella paljon vapaammin ja niistä saa keskustella jotenkin "luvan kanssa". Että pienirintaisten rintavarustuksesta ei saisi puhua koska se voi olla loukkaavaa. Ihan yhtälailla isommat rinnat omaava voi kokea hyvinkin loukkaavaksi ja liian henkilökohtaiseksi sen, että hänen rintojaan kommentoidaan. Jostain syystä se on kuitenkin sosiaalisesti sallitumpaa. Koska suuret rinnat on osittain kauneusihanne. Joten jos sellaiset omaa niin eihän niistä voi haluta päästä eroon. Tai eihän niitä tai niistä keskustelua voi kokea epämukavaksi. On paljon sallitumpaa sanoa että sullahan on aina ollut suuret rinnat kuin kommentoida samalla tavalla pienistä rinnoista. Toki mulla on kokemus vain toisesta ääripäästä. Mutta olen tarkkaillut noita keskusteluja joskus myös vähän ulkopuolisena. Ja tuolla kaavalla ne on menneet.
Lisäksi juurikin tuon kauneusihanteen takia suuria rintoja voidaan vapaasti tuijottaa ja esineellistää. Esimerkiksi urheillessa on hyvin nöyryyttävää tuntea niitä katseita. Jotka osuu rintoihin. Kuitenkaan kaikkea et voi itsestäsi peittää. Ja miksi pitäisikään? En tarkoita myöskään että ihmisten pitäisi kuljeskella silmät kiinni ja vältellä kaikin tavoin katsomista. Mutta katseella ja tuijottamisella on vissi ero, oikeesti!

Aika kauan aikaa sitten huutelin maailman parhaimman pizzan perään. Ja ilmoittelin että meiltä sitä löytyy. Nykyään teemme ihan toisenlaista, vuoden 2015 pizza editionia. Allekirjoittaneen ruoansulatusongelmat ovat pakottaneet rankkaan valkosipulin vähentämiseen. En kestä sitä närästyskuolemaa jonka saan. Tätä nykyä myös pohja tehdään kokonaan itse. Välillä onnistuen, välillä mokaten. Salaisuus on durum-jauhot sekä se, että taikina täytyy jättää aika löysäksi. Niin löysäksi että sitä ei voi kaulia ja että levittäessä se tarttuu käsiin (levittäessä käsiin laitetaan öljyä niin taikina ei tartu. Mutta siis mittarina se, että ilman öljyä taikinan pitää jäädä käsiin kiinni). Hyvä pizzapohja vaatii myös aika kovaa käsittelyä ja siksi se meillä vaivataan monitoimikoneella.
Täytteiden suhteen on tehty muutamia muitakin muutoksia alkuperäisohjeesta. Valkosipulia laitetaan vain yksi, korkeintaan kaksi kynttä. Ja valkosipulin kaveriksi sipulia, useimmiten shalottia jos sitä kaapista löytyy. Lisäksi, ehdottoman tärkeä ja suorastaan innovatiivinen huomio oli että täytteitä kannattaakin oikeasti olla tosi vähän! Eikä niinkuin aiemmin tehtiin, että lotrattiin aivan järjettömän paljon. Pohjasta tehdään ohkainen ja pohjan päälle laitetaan täytteitä vain ohkaisesti. Tomaattikastiketta tehdään nykyään puolet vähemmän kuin ennen, ja se riittää. Tulee parempi! Lisäksi tomaattikastikkeen taika ja ehdoton must on punaviini. Mä laitan itseasiassa nykyään punkkua ihan kaikkiin tomaattipohjaisiin kastikkeisiin, tuli ne sitten pizzaan, pastaan tai lasagneen. Maku on aivan järjettömän toimiva. Jos teen pizzaan tulevaa kastiketta, laitan mausteet ehdottomasti kuivattuna. Ne vaan toimii paremmin ja maistuvat paremmalta. Muuten mennään vanhoilla kuvioilla.

Lisäksi mulla oli pitkään luonnoksissa muistissa linkki johonkin hesarin juttuun, jossa kirjoitettiin kuinka perheet ei näe riittävästi vaivaa sen eteen että perhevapaat jakautuisi vanhempien välillä tasaisemmin. Tai jotenkin noin se oli. Mutta poistin sen joku tovi sitten kun en vaan saanut siitä kirjoitettua. No nyt olisi irronnut. Että jos olisi tallella se linkki niin tähän tulisi tekstiä siitä.

6 kommenttia:

 1. Mä tulin kierrokselle! (Ja tänne ekana, kun olit kommentoinut erästä toista blogia missä olin sun kanssa samaa mieltä ja as usual kirjoittajan kanssa vähän eri mieltä ja olin että huh, sinä, järjen ääni! :D ).
  Sen sijaan mä en oikein ole mikään järjen ääni kun isot valvoo yskän ja vauva ummetuksen takia, mutta you know, täällä roikutaan ja silleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onpa kiva kuulla että edes joskus päästelee pihalle jotain etäisesti järkevää muistuttavaa. Missäköhän tämä tapahtui? :D Saatan kyllä ehkä arvata paikan, olen tosi laiskasti nimittäin viime aikoina kommentoinut mihinkään....

   Sä oot kyllä edelleen mun valvojasankari. Mulla on tässä nyt muutama yövuoro ja oli pakko järkätä meidän ainoa perushoitoa vaativa lapsikin hoitoon koko siksi aikaa koska en vaan pystyisi. Siippa klinkuttaa keppien kanssa himassa koska sillä on joku rasitusmurtuma jalassa joten senkin on pakko levätä joten totesin että yövuorot ja taapero ei oo mun pala kakkua. En tajua miten sä sen teet. Mäkin roikun vaikka laiskasti kommentoin....

   Poista
 2. joo, useinkin tekis mieli editida tekstejä jälkikäteen...

  ja pitääpä kokeilla tuota punaviinijuttuja - hyvä syy ostaa ja juoda loput :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Ihan älyttömän paljon parempaa soossia tulee kun lotraa vähän sen punkun kanssa. Se jotenkin kivasti vähän hapottaa sitä tomaattia. Tai jotain. Reilu loraus :D Mä joskus luin jostain marttojen ohjeista että ylijäänyt punkku on näppärä pakastaa vaikka jääpalarasioihin ja sieltä sitten napsia kastikkeiden sekaan. Mä vaan mietin siinä että mikä ylijäämä? :D aina on saatu ylimääräiset kyllä sitten lasissa suuhun.

   Poista
  2. Ajattelisin ton ylijäämän niin, että kun sitä on lorauttanut sen desin sinne kastikkeeseen ni se loppu mikä jäi pulloon on ylimäärästä ja pitää juoda pois xD

   Poista

Mitä sullon syrämmellä?