tiistai 12. toukokuuta 2015

Paluu reppureissuihin

Mä en ole kovin ihmeellisesti Kolmosen syntymän jälkeen matkustellut. Ei vaan ole ollut intoa. Välillä tulee jotain pieniä oloja että olisi kiva tehdä vaikka joku pidennetty viikonloppu Kaksikon kanssa jonnekin. Mutta se olo on mennyt ohi ennenkuin on ehtinyt alkaa toimimaan. Tällä hetkellä itseasiassa suurimmalla osalla perheestä on passit vanhana eli kovin äkkiseltään tässä ei mihinkään edes lähdettäisi. Uskon että sitten kun polte on tarpeeksi kova niin vanhentuneet passit ei meitä paljon pidättele. Ja sitten mennään.

Mutta oli aika kun tuli reissattua enemmänkin. Ennen Siippaa ja ennen Kolmosta. Mulla on ripoteltuna kavereita ympäri Eurooppaa ja oli aika kun reissasin suurinpiirtein kerran kuussa johonkin päin muutamaksi päiväksi moikkailemaan. Mä en oikein koskaan ole hingunnut mihinkään kauemmaksi, vaan Eurooppa on aina ollut se mun juttu. Tosin en ole koskaan mihinkään pitkälle matkannut eli jos olisin niin voisi olla että mieli olisi toinen. Eurooppa on puhutellut mua riittävästi. Muhun uppoaa parhaiten sellaiset työläiskaupungit, joilla on pitkä historia.

Eeva Kolun taannoinen Meksikon reissu herätti mussa muistoja eräästä muutaman vuoden takaisesta matkasta. Miten vietin lähes koko kesälomani kolmessa eri maassa, seitsemässä eri kaupungissa. Reissu oli täynnä rakkautta, vaikka matkustinkin yksin. Jokaisessa kaupungissa oli joku odottamassa. Vaikka kaverien luo olisi ollut helppo majoittua, sinne olisi ollut myös helppo hautautua kavereiden ollessa töissä ja elellessä sitä omaa normiarkea. Ja halusin nimenomaan liikkua. Makaamaan ja olemaan ehtii sitten kotonakin. Päätinkin siis yöpyä vieraissa nurkissa ja päädyin varailemaan majoitukset hostelleista. Minä huonostinukkuva nukuin matkani isoissa dormeissa ja olin onnellinen. Oli parasta herätä aamuyöstä ranskankieliseen keskusteluun tai todeta aamulla että yläsängyn kaveri on taas vaihtunut.

Matkan aikana kävin siis Irlannissa, Hollannissa ja Espanjassa. Kolusin Dublinia, Galwayta, Belfastia, Amsterdamia, Rotterdamia, Barcelonaa ja Madridia. Osassa olin käynyt monta kertaa aiemminkin, osa oli uusia tuttavuuksia.

Plarailin reissukuviani ja nappasin muutaman tännekin näytille. Jos siis et jaksa katsoa pelkkiä valokuvia, lopeta tähän. Kuvia on nimittäin melko paljon. En halua kirjoittaa kuviin kuvatekstejä ollenkaan. Ehkä ne välittää sellaisenaan jotain sinne ruudun toiselle puolelle niistä lomaviikoista.


10 kommenttia:

 1. Kyllähän ne välittyi kuvien kauttakin ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeeee :) hassua että ei kuitenkaan varsinaisesti tullut matkustelua ikävä kun näitä selaili. Tykkään hirveästi olla vieraissa kaupungeissa, ihan täällä Suomessakin. Mutta tällä hetkellä tuntuu siltä että Tamperetta kauemmaksi ei tarvitse reissata. Ei ole mitään hinkua. On hauska katsella ja muistella mutta se riittää tällä hetkellä.

   Poista
  2. Aivan hyvin voisitte tehdä railwayreissun Ouluun ;)

   Poista
  3. No niin kyllä voitaisiin! Mulla on ikävä Ouluun. Hitto kun junailu on niin kallista :/

   Poista
  4. On joo, 20 e taitaa halvimmillaan junalla tuon välin päästä - ja 25 e halvimmillaan lentsikalla :D

   Poista
 2. Aivan ihana reissupostaus! Tämän ansiosta iski ihan hinku johonkin kaupunkimatkalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäistä Irlantia suosittelen ainakin ;) hellettä tuskin piisaa mutta silti se on ihana maa nimenomaan kesällä. Ja hei Belfastia en väsy kehumasta! Jos suuntaa vihreälle saarelle niin kannattaa joskus unohtaa Dublin ja suunnata pohjoiseen. Tosin Irlanti on siitä näppärä maa että esim Dublin on loppupeleissä aika pian nähty ja jos on useamman päivän niin maan sisällä reissaa tosi nopeasti joko junalla tai bussilla. Mä olen Irlantia aika kivasti ristiin rastiin ehtinyt sahaamaan mutta eteläinen osio on näkemättä. Tosin Dublinilaiset kaverini eivät ymmärrä miksi. Cork kiehtoisi mua mutta Dublinilaisten mukaan siellä ei ole mitään nähtävää ;D Annoin itseni ymmärtää että näiden kahden kaupungin asukeilla on vähän sellaiset välit toisiinsa kuin vaikka Turulla ja Tampereella.

   Poista
 3. Kaukokaipuu iski taas! Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ootte tullu takaisin :) Miten meni reissu? Ja hei mikä on tämä keli minkä toitte tullessanne? :P

   Poista
  2. Haha! Keli tosiaan. Aurinko ei mahtunut laukkuun. Damn.

   Poista

Mitä sullon syrämmellä?