tiistai 23. kesäkuuta 2015

Nokian takana

Heti ensialkuun täytyy paukutella henkseleitä! Kuuletteko sieltä henkselien paukkeen takaa tämän hiljaisuuden? Ei yhtäkään kitinää, ei yhtäkään äitiiiii-huutoa, ei yhtäkään nahistelun ääntä. Pelkkää hiljaisuutta. Tämän äänimaailman meille tarjosi mummi, joka vei Kolmikon mukanaan pariksi päiväksi mökille. Siippa on jokaisena päivänä iltaan asti töissä joten minä pitelen täällä sohvaa paikoillaan kuulkaa ihan itekseni! Rosee on jo kylmenemässä, saatan ottaa lasin tai kaksi tai vaikka koko pullon jos siltä tuntuu! Mulle vihjailtiin että voisin vaikka vähän siivota mutta voi olla että päätän olla ymmärtämättä lausetta. Liikkaisko, lukisko, leffailisko, löhöiskö vai leipoisko? Ehkä kaikkea, en tiedä! Ja se on ihan parasta.

Kissi näyttää esimerkkiä. Tätä toivottavasti luvassa seuraavat pari päivää ja paljon!

Elämäni suurin kriisi tällä hetkellä taitaa olla se, että maailmassa on liikaa hyvää syötävää, jota mä en ehdi kokkaamaan saatika syömään. Koko ajan putkahtelee jostakin kaikkea mitä haluaisi kokeilla ja maistella mutta ei voi olla vain keittiössä. Toivottavasti kotimainen satokausi olisi pitkä ja ennenkaikkea runsas. Mulla on mansikoiden ja kurpitsojen pään menoksi mietittynä vaikka mitä! Syömäääään!!!

Juhannus tuli ja meni. Me tehtiin reilu vuorokauden visiitti mökkimaisemiin, vaikka ei varsinaisesti mökillä oltukaan. Koko juhannus oli melkomoista arvontaa ihan viime metreille asti, sillä Siippa oli koko alkuviikon tosi pahasti kipeänä. En ole nähnyt tyyppiä kertaakaan meidän suhteen aikana niin sairaana ja meinasi itsekin, että yhtä kipeä on ollut viimeiksi intissä. Siippahan ei hyydy sairaanakaan, mähän olen meillä se joka heittäytyy täysin avuttomaksi jo pienen kurkkukivun ja miesflunssan kanssa mutta Siippa hoitaa vaikka mikä olisi. Tällä kertaa tiesi että se on oikeasti ihan tosi sairaana koska nukkui vaan käytännössä koko ajan. Ja näytti ihan kamalalta, joka oli kuulemma tosi kiva kuulla. Kolmashan päätti helpottaa koko kuviota kelpuuttamalla kaikkeen vain isänsä, joka tosiaan teki hidasta flunssakuolemaa...

Päätettiinkin että lähden reissuun lasten kanssa ja Siippa jää kotiin potemaan mutta niin vaan se parani ja pääsi mukaan. Kelit nyt oli hitokseen paremmat kuin vuosi sitten joten vähän päästiin olemaan pihallakin. Toka kävi heittämässä talviturkin ja mun silmän välttäessä myös Siippa. Vaikka se vielä röhisikin aika hurjasti. Mä en uskaltautunut edes kädellä kokeilemaan miten helvetin kylmää se vesi vielä on. Saa nähdä tuleeko uitua luonnonvesissä kertaakaan tänä kesänä. Maauimalat ja muut on myös vielä tältä kesältä käymättä.

Juhannus meni tosiaan aika perinteisesti. Syötiin, oltiin ja syötiin vähän lisää. Sauna oli ihana ja seura sitäkin parempi. Jusseiltiin viiden lapsen ja kolmen aikuisen kokoonpanolla. Ja vaikka aina välillä kaipaankin jotain juhannusfestareita niin kyllä se vaan lapsijussi on paras juhannus. Heitettiin kiva pikkureissu, josta jäi polte mökkeilyyn. Voi olla että tälle kesälle ei toteudu mutta katsellaan. Mun äidillähän tosiaan on kesämökki mutta se on aika kaukana siitä, millaisena mä miellän mökkeilyn joten se ei ole se osoite johon mä haluaisin.

Juhannuksen maisemaa. Hassua miten sitä mieltää aina järvimaiseman osaksi kesämökkiä. Vaikka toisilla se on se kotimaisema.

Käytiin tutustumassa Kolmosen päiväkotiin ennenkuin se meni kesäksi kiinni. Ihana ihana IHANA! Sanoinko jo että oli ihana? Laski kynnys syksyn suhteen tosi paljon ja tyyppi itsekin oli innoissaan sekä tiloista, leluista että lapsista. Pieni paikka, ihan mahtavat hoitajat. Okei paljon uusia pieniä mutta silti uskon että kaikki tulee menemään ihan hyvin. En tiedä mitä olin itse tumpuloinut kun ilmoitin että koska hoidon tarve alkaa. Olin näköjään laskelmoinut Kolmoselle kolmen viikon harjoittelun, ennenkuin mulla alkaa työt. No, ihan sama, tuskin siitä ainakaan haittaa on. Kulkeminen mietityttää vähän koska päiväkoti on sellaisessa paikassa, jonka ympärillä rakennetaan paljon ja esimerkiksi liikennejärjestelyt muuttuu vähän koko ajan. Mutta eiköhän sekin järjesty. Ei jotenkin yhtään malttaisi odottaa että päiväkoti alkaisi, niin hyvä olo siitä jäi. Oltiin entistä tyytyväisempiä siihen päätökseen, että ei edes yritetty saada Kolmosta näihin valtavankokoisiin lähipäiväkoteihin. Ei kiitos.

Kolmas on ruvennut muistelemaan imetystä. Mikä on musta hassua kun sen lopettamisesta on se seitsemisen kuukautta. Ja sehän on tosi pitkä aika tuon ikäiselle mutta niin vaan muistaa. Vähän väliä kerrataan miten äitin tissistä tuli namnam. Ja että enää ei tule. Ja että silloin pienempänä Kolmas sitä joi. Hillitön muisti, oikeesti!

Eka löysi kirjahyllystään vielä yhden kuoren rippijuhlien jäljiltä, jossa oli sata euroa lahjaksi. Oltiin jo ehditty viedä muut lahjarahat pankkiin tilille aiemmin. Mulle ei ikinä kävisi noin!!! Että hups, ai kato tänne oli jäänyt vielä yksi tämmönen ja oho, täällä on sata euroa. Ylipäätään jätkän suhtautuminen lahjarahoihin on ollut melko huoletonta ja mietinkin että pitäisiköhän ne sijoittaa johonkin pian. En nimittäin usko että ne jää tilille säästöön vaan kuluu pikkuhiljaa kaikkeen pieneen. Ehdotuksia?

Kamalaa vauhtia on mennyt tämä eka lomakuukausi. Tai no onhan tässä nyt vielä muutama päivä ennenkuin se kuukausi on täynnä mutta silti. Kotosalla on kaikki sujunut, kunhan vaan on riittävästi tekemistä kaikille. Liian monta päivää tekemättömyyttä tekee selvästi sen että sitten täällä kolisee päät liikaa yhteen ja egot törmäilee. Vielä pari viikkoa ja sitten alkaa Siipan loma.
Koodailua Ekan kanssa. Kohta niiden pitäisi alkaa olla perillä.

Mutta nyt mä taidan keskittyä oleelliseen ja keittää kahvit. Otsikko on muuten suora viittaus meidän juhannuksen kotiin.

2 kommenttia:

  1. Onko ekalla jotain suurta hankintaa minkä haluaisi? Mopo-kortti? Tai tietokone. Meillä menee aina kaikki Teinimonsterin säästötilille, joka aukee vasta kun tyttö on 21v. Tarkoitus on säästää siihen omaan asuntoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mopohan sitä justiinsakkin innostaisi. Mua taas välttämättä ei. Meillä ei ole sille mitään säilytyspaikkaa, sitä ei saa tarvittaessa mihinkään sisälle, meiltä on niin hyvät julkiset kulkuyhteydet oikeastaan kaikkialle mihin tarvitsee että liikkumiseenkaan sitä ei oikeasti tarvitse. Tietokonetta voisin sille ehkä markkinoida.....

      Poista

Mitä sullon syrämmellä?