tiistai 6. lokakuuta 2015

Juustomakaroni

Tämänpäiväinen ohje on kaikkea muuta kuin terveellista tai sesonkiruokaa. Mulle ruoka tarjoaa joskus myös lohtua ja haluan muistaa senkin puolen tämän haasteen aikana.

Juustomakaroni on meidän nuorison suosikkiruokaa flunssassa. On joskus pari kertaa syöty niitä kaupan valmiita jenkkiversioita, mutta en jaksa uskoa että kenenkään pitäisi laittaa suuhunsa mitään, joka sisältää varoituksen saattaa aiheuttaa ylivilkkautta. Eli nykyään teen tautiherkut itse. Kipeänä ollessahan itseasiassa pitäisi vältellä sekä tärkkelystä että sokeria sisältäviä syömisiä (ruokkii turhaan bakteereja) mutta mä olen todennut että kipeänä jos koska sitä kaipaa hellimistä myös ravinnosta. Sairaana ei välttämättä edes maistu kaikki eli kyllä saa silloin syödä vähän rennommin ja sitä mikä maistuu. Flunssakausi alkaa olla päällä joten juustomakaronille on kohta taas kysyntää. Ja tämä on muuten krapulassakin aika hyvä setti.

Tarvitset (1-2 annosta)

2 dl makaronia, kierrepastaa tms.
1/2 tl suolaa (voi mun mielestä jättää poiskin jos käyttää kovin suolaista juustoa)
1 rkl öljyä
loraus maitoa
nokare voita
1,5-2 dl raastettua cheddaria
mustapippuria
paprikajauhetta

Keitä vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää kattilaan öljy ja mahd. suola. Sekoita ja lisää makaronit. Sekoita uudestaan ja keitä kypsäksi. Valuta ja huuhtele kypsä makaroni. Nappaa takaisin kattilaan ja lisää sekaan maito, voi, juustoraaste ja mausteet. Sekoita reippaasti jotta juusto leviää ja sekoittuu jokapuolelle. Tässä menee joku hetki. Valmista on kun juusto on hyvin levittynyt ja ruoka näyttää kiinteältä. Ja sitten ei kun maanittelemaan sairaita syömään. Atshiu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?