torstai 29. lokakuuta 2015

Kaaliröstit

Röstiperunat on musta ehkä paras perunalisuke mitä on olemassa. Aivan järjettömän hyvää!! Röstejä voi tehdä helposti monesta muustakin juureksesta tai kasviksesta. Äkkiseltään tulee ainakin mieleen porkkana, lanttu, nauris, bataatti, palsternakka, punajuuri (törkeen sotkuista mutta silti) ja periaatteessa miksei myös mustajuuresta. Röstit on meillä ollut sellainen, joka on maistunut oikeastaan aina lapsille. Kaaliröstit on kaikkien herkkua ja ne menee huomaamatta aina kaikki.

Kaali on meillä sellainen raaka-aine, jota tahtoo aina jäädä vähän yli. Välillä jääkaapissa pyörii useampikin kaalilajike odottamassa jatkojalostusta. Yksi hyvä vaihtoehto kaalille on tehdä niistä röstejä. Kaikki keräkaalit käy hommaan ainakin. Kaalin maku rösteissä on tosi mieto.

Tarvitset:
500g keräkaalia, voit sekoittaa useampaa eri keräkaalia halutessasi esim. valkokaalia, punakaalia, savoijin kaalia
3 kananmunaa
1 tl suolaa
0,5 tl maustepippuria
tuoretta oreganoa n. kolme ruokalusikallista
2 tl currya
voita paistamiseen

Sanottakoon nyt heti ensi alkuun että kaalin raastaminen on ehkä vittumaisinta hommaa keittiössä jonka tiedän. Eli jos sulla on joku keittiölaite, jolla on voi raastaa niin käytä nyt hyvä ihminen sitä tähän! Puolisoa voi myös käyttää tähän työvaiheeseen. Raasta kaali karkeaksi raasteeksi (mä olen joskus upottanut tänne myös kaalikääryleistä ylijääneen keitetyn kaalin. Sen olen pilkkonut pieneksi, kokonaan röstejä ei voi tehdä keitetystä kaalista koska rakenne on niin erilainen, mutta mukaan sitä voi toki upottaa). Vatkaa munien rakennetta sekaisin ja sekoita ne kaaliraasteen sekaan. Lisää massaan suola ja mausteet.
Kuumenna paistinpannu ja laita sille nokare voita sulamaan. Helponta nämä on paistaa blini- tai lettupannulla, mutta jos ei sellaista omista niin aivan hyvin voi käyttää tavallistakin paistinpannua.
Nostele kuumalle pannulle kaaliseosta kahden lusikan avulla. Tasoita pinta ja paista miedolla lämmöllä pihveiksi, yritä saada vähän paistopintaa.
Nosta röstit uunivuokaan ja kypsennä vielä kymmenisen minuuttia 170 asteisessa uunissa. Tällä määrällä saa n. kaksitoista röstiä.

Meillä kaaliröstit tarjoillaan erilaisten pihvien kylkiäisenä tai esimerkiksi lihaisan makkaran lisukkeena. Mitä vaan voi käyttää!

Onpas huono kuva! No jokatapauksessa, uuniin menossa.

2 kommenttia:

Mitä sullon syrämmellä?