perjantai 2. lokakuuta 2015

Lohi-riisilaatikko

Kakkospäivän ohje ei ole omasta kynästä peräisin, mutta se on arjessa niin toimivaksi todettu, että huikataanpa resepti tännekin! Bongasin ohjeen alunperin Alexander ja Hanna Gullichsenin Safkaa-kirjasta. Just siitä samasta, josta avokadopastakin pomppasi ihmisten lautasille. Kirja on täynnä muitakin kivoja ohjeita ja on vähän harmi, että ne on jääneet avokadopastan jalkoihin. Joka sekin on kyllä tosi hyvää, ei sillä.

Lohi-riisilaatikko on ihan täydellinen ruoka niinä päivinä, kun on niin kiire että ei ehdi tehdä ruokaa. Kun jokainen mikrottaa annoksensa sitten kun ehtii. Tämä on nimittäin tosi näppärä tehdä edellisenä iltana valmiiksi, jäähdyttää, ja laittaa jääkaappiin odottelemaan. Maku vain paranee kun saa vähän tekeytyä viileässä. Toimii toki mainiosti ihan tuoreenakin. Kun on tiedossa kiireinen päivä, me kokataan tämä edellisenä päivänä samalla kun tehdään ruokaa syötäväksi heti. Tämä ei nimittäin kovin ihmeellisiä itseensä vaadi ja sen tekee tosi helposti ruoanlaiton ohella! Näppärää ja hyvää perusruokaa.

Näistä määristä meidän perhe karkottaa nälkänsä ja jäi vähän ylikin seuraavalle päivälle lounaalle.

4 dl täysjyväriisiä
2 keitettyä kananmunaa
5 dl täysmaitoa
3 kananmunaa
250-300g savukalaa (alkuperäisohje sanoo että graavattua lohta. Musta tähän sopii parhaiten savustettu kala. Oikeastaan mun mielestä melkeinpä mikä kala vaan käy)
voita vuoan voiteluun
suolaa
valko- ja mustapippuria

Keitä riisi ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Hienonna keitetyt kananmunat ja leikkaa kala sormenpään kokoisiksi paloiksi.
Laita kulhoon keitetty riisi, paloiteltu lohi ja hienonnetut kananmunat. Mausta seos suolalla ja pippureilla.
Voitele uunivuoka voilla ja kippaa seos sinne. Vatkaa maito ja kananmunat keskenään, lisää ihan vähän suolaa ja valkopippuria. Kaada munamaito vuokaan ja vuole päälle reilusti voilastuja.
Pidä vuokaa uunissa n. 35 minuuttia. Ennen tarjoilua purista annoksen päälle vähän sitruunaa ja sitten ei kun ääntä kohti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?