sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Pohjoisafrikkalaiset paahdetut kasvikset

Syksy on täällä, joten pataruoat valtaa meidän keittiön! Musta on ihanaa tulla kotiin kun siellä tuoksuu uunissa muhiva ruoka. Ne on loppupeleissä myös hemmetin helppoja ruokia tehdä, koska kun saat kamppeet uuniin, uuni hoitaa loput. Aikaa toki pitää varata. Paahtamista olenkin vouhottanut täällä jo useammankin ruokalajin kohdalla, ja tämänpäiväinen ohje perustuu juurikin paahtamiseen. Se vaan yksinkertaisesti tuo esiin kasvisten makua ihan toisella tapaa. Tänään myös tehdään pataruokaa kasviksista, aika yleinen luulo tuntuu olevan että pataruoat olisi aina automaattisesti lihaa, mutta kyllä pataruokia saa aikaiseksi kasviksistakin. Nyt alkaa!

Tarvitset:
3 punasipulia lohkoina
18 kirsikkatomaattia (tarkkaa, tarkkaa)
yhden suuren kesäkurpitsan lohkoina
neljä pientä punaista perunaa halkaistuna
2 punaista paprikaa lohkoina
yhden keltaisen paprikan lohkoina
2 fenkolia lohkoina
6 rkl oliiviöljyä
6 valkosipulinkynttä puserrettuna
1/2 tl harissatahnaa
1 tl jauhettua roomankuminaa
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl hienonnettua tuoretta minttua
1 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
2 tl merisuolaa
5 dl kreikkalaista jogurttia

Laita syrjään yksi sipuli ja 4 kirsikkatomaattia. Laita kaikki muut kasvikset (paitsi valkosipuli!) leivinpaperin päälle uunipellille, pirskota päälle 4 rkl oliiviöljyä ja paahda 225 asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia. Kunnes alkavat olla hiiltyneen näköisiä.

Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Ota kasvikset pois uunista ja kippaa ne matalaan uunivuokaan. Laita valkosipuli pieneen kulhoon ja sekoita sen kansa harissa, kumina ja loput öljystä. Lisää etikka, minttu ja korianteri. Sekoita tahna kasvisten joukkoon. Nakkaa sekaan myös viimeinen sipuli ja ne neljä kirsikkatomaattia. Sipottele koko komeuden päälle reilusti suolaa ja laita vuoka takaisin uuniin n. 25 minuutiksi.

Jos tuntuu, että nestettä on liian paljon, kaada se pieneen kasariin, kuumenna kiehuvaksi ja keitä nestettä kokoon. Kun nestemäärä on vähentynyt ja maku voimistunut, kaada se takaisin vuokaan. Tarjoa kasvikset jogurtin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?