perjantai 23. lokakuuta 2015

Suolaiset vohvelit ja kurpitsatäyte

Vohvelit on musta aivan ihania. Niitä tulee aina vaan syötyä makeilla täytteillä, vaikka niistä saa ihan älyttömän hyvän ateriankin. Tai sekä aterian että jälkkärin, jos vaan jaksaa käryttää riittävästi vohveleita.

80-luvulla varmaan jokaisesta perheestä löytyi vohvelirauta. Mäkin keikkasin omasta lapsuudenkodista vohveliraudan meille muutama vuosi sitten. Vaikka meillä syödäänkin useimmiten suolaiset lettutaikinapohjaiset ruoat pannarina, aina silloin tällöin kaivetaan vohvelirauta esiin.

Vohveleihin tarvitset:
4 dl maitoa
yhden kananmunan
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
1 tl inkkarisokeria
1/2 dl rypsiöljyä

Sekoita kaikki keskenään sekaisin ja anna taikinan hetki tekeytyä.

Täytteeseen tarvitset:
2 dl spelttihelmiä, ohraa tai kvinoaa. Keitä ohjeen mukaan kypsäksi
puolikkaan kasvisliemikuution
2-3 dl paahdettua kurpitsaa. Ohje paahtamiseen täällä. Kuutioi paahdettu kurpitsa kun kädet kestää käsitellä kuumaa kurpitsaa
2 rkl voita
iso sipuli
paketillinen chilituorejuustoa (se Musta Pekan on hyvä, sellainen jos sitä vielä saa. Muistelen kuulleeni että sen valmistus lopetettaisiin??)
tilkka vettä
pippuria ja suolaa
paprikajauhetta
punainen paprika
tuoretta basilikaa
juustoraastetta

Paista hieman paahdettua kurpitsaa pannulla voissa. Lisää sekaan spelttihelmet, ohra tai kvinoa sekä sipuli, chilituorejuusto, puolikas kasvisliemikuutio sekä tilkka vettä. Mausta. Sekoita sitten mukaan pilkottu paprika sekä basilika. Anna tekeytyä vohveleiden paistamisen ajan.
Paista vohvelit juuri ennen tarjoilua. Laita vohveleiden sisään ensin kurpitsapaistosta ja sitten juustoraastetta. Ässähyvää jos teet vielä jonkun salaatin siihen kylkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?