sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Tofu-Inkivääricurry

Vaikka mä syön mielummin kasvisruokaa, koen sen aika haastavaksi ruokavalioksi. En nimittäin tykkää juurikaan lihankorvaajista. Quorn menee silloin tällöin ja hernerouheelle olen alkanut pikkuhiljaa lämpenemään. Pavuista ja linsseistä tykkään tosi paljon mutta ei niitä huvita ihan joka päivä syödä. Soijaa en voi sietää, sen maku on niin läpitunkeva. Lisäksi saan mahani kipeäksi soijasta. Tofu on kuitenkin poikkeus. Kun ostaa hyvää tofua ja valmistaa ja maustaa sen oikein, lähennellään ruokataivasta. Tovi sitten uutisoitiin, kuinka tofun käyttöä olisi syytä lisätä lapsiperheissä. Tofu on mun mielestä aika haastava raaka-aine, jota ammattikokitkaan ei osaa aina valmistaa niin että se maistuu hyvälle. Uskon että tofun käyttöä aristellaan juurikin siksi, että väärin kokattuna se ei oikeasti ole hyvää. Ja lapsille sekä lapsiperheille on aika vaikea markkinoida jotain, jonka lopputulos ei olekaan maistuva. Tämä resepti on nopea, helppo sekä pomminvarma maun suhteen. Meillä tästä tykkää jokainen ja voin kertoa että se ei todellakaan ole mitenkään itsestäänselvää kasvisruoka kriittisten teinien kanssa.

Tarvitset
öljyä reilusti
paistamiseen soveltuvaa tofua kuutioina (tofuahan on montaa erilaista. Silkkinen tofu on koostumukseltaan ihanaa mutta soveltuu tähän huonosti, koska lopputulos menee mössöksi. Tähän kannattaa siis hankkia kovaa tofua, joka säilyttää rakenteensa)
2 rkl öljyä
2 rkl curryjauhetta
2,5 dl kookoskermaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl limemehua
1 tl inkkarisokeria
3 rkl vettä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

riisiä tai nuudeleita

Kuumenna reilu määrä öljyä ja paista tofukuutiot, kunnes ne on joka puolelta kullanruskeita. Ota pannulta ne pois ja valuta talouspaperin päällä.
Kuumenna 2 rkl öljyä wokissa ja sekoita joukkoon curry. Paista pari minuuttia ja lisää sitten loput ainekset yksitellen koko ajan sekoittaen. Vähennä lämpöä ja kypsennä pari minuuttia. Sekoita joukkoon tofu ja kypsennä vielä hetki matalalla lämmöllä. Tarjoa keitettyjen nuudelien tai riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?