sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Tortillapata

Tortillapata on pataruoaksi nopea tehdä, mutta ihan yhtä mahtavan makuinen kuin pataruoat yleensäkin. Sen saa myös helposti taiteiltua lihaversioksi tai kasvisversioksi, kumpaa nyt haluaa syödä. Ja erilaisilla kermoilla ja juustoilla saa vaihtelua makuun. Me syötiin tätä aikanaan Kaksikon kanssa ollessamme kolmisin aika useinkin, koska tortillalettuja jäi helposti yli fajitoista tai burritoista. Mutta tätä nykyään tortillapataa varten on ostettava tai tehtävä omat letut, ylijäämää ei enää jää. Jos sulla jää niitä ylimääräisiä tortillalettuja niin tämä on hyvä kohde, mihin niitä saa upotettua.

Tarvitset:
soijarouhetta, hernerouhetta tai quornia (lihaversioon jauhelihaa). Esikäsittele valitsemasi lihankorvike (soijarouheessa keittäminen, hernerouheessa liottaminen ja quorn voisi olla vähän vähemmän umpijäinen kun alat tätä tekemään)
yhden sipulin
suolaa ja pippuria
tölkin paseerattua tomaattia
yhden purkillisen jotain maustettua ruokakermaa. Esim kolmen sipulin tai grillattu paprika tai mustapekka. Mitä näitä nyt on. Melkein kaikki käy, sellaiset mitkä toimii tomaatin kanssa sopii tähän.
juustoraastetta
paketillisen tortilloja

Ruskista sipuli sekä valitsemasi lihankorvike. Mausta ja lisää sekaan paseerattu tomaatti ja ruokakerma. Hauduta kymmenisen minuuttia. Kokoa vuokaan järjestyksessä kastike -> juustoraaste -> tortillalettu. Kaikkia aina vuorotellen, vikaksi kerrokseksi sitten juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tee kylkeen salaattia ja syö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?