torstai 28. tammikuuta 2016

Lukuhaaste: Good girl - Kunpa tietäisit

5. Kirjan kannesta voi tehdä kirjanaaman

Räpsittiin näitä Ekan kanssa ja tämä oli kivaa.
Kannattaa kurkata Instasta #bookfacefriday, tosi hauskoja!
Nappasin Mary Kubican Good girl - Kunpa tietäisit mukaan lukuhaasteeseen koska sitä suositeltiin lukuhaasteen Facebook-ryhmässä. Kuten edellisessä lukuhaasteen postauksessa kerroin, varasin kymmeniä kirjoja haastetta silmällä pitäen ja kun puhutaan noin isosta määrästä, osuu väkisinkin niistä joku sinne oikeasti huonoihinkin teoksiin. Kaikista kehuistaan huolimatta Good girl oli musta floppi.

Kirjasta on hankala kirjoittaa juuri mitään ilman että paljastaisi jotain oleellista. Rikkaan perheen tyttö kaapataan ja sitä etsitään. Tuossapa juoni pähkinänkuoressa. Heti ekalla sivulla ajattelin että voi paska, tämä on ihan Kiltti tyttö all over again. Tuo tunne meni kyllä sinänsä nopeasti ohi koska Good girl ei ole hyvä. Se ei saanut mua koukkuunsa missään välissä, toisin kuin Kiltti tyttö. Eli jos noista kahdesta pitäisi suositella niin eipä tarvisi montaa hetkeä miettiä kumman sanoisin.

Good girl ei mun mielestä oikein missään vaiheessa lähtenyt kantamaan. Siinä oli aineksia vaikka mille mutta kokonaisuutena se oli musta pohjattoman tylsä. Se ei vain lähtenyt käyntiin. Parista arvaamattomasta juonenkäänteestä sekä yllättävästä loppuratkaisusta huolimatta. Ei toimi. Tässä ei ollut mun mielestä mitään uskottavaa. Hahmot oli liian kepeitä ja epäuskottavia ja tarina alkuasetelmista huolimatta kaikkea muuta kuin tiivistunnelmainen. Näitä vastaavia on maailma täynnä ja tämä ei tuonut mitään tuoretta tämän genren kirjoihin.

Mulla on kuitenkin sellainen piirre itsessäni että en vaan jotenkin suostu koskaan uskomaan että kaikki kirjailijan kirjat olisi huonoja. Olisin siis sikäli ihan kiinnostunut lukemaan Mary Kubicalta jotain muutakin. Tämä nimittäin oli hänen ensimmäinen teoksensa, ehkä hän tuosta vielä kypsyy? Kirjahaasteen osalta taas sain hyvän muistutuksen siitä, että ehkä sitä taustatyötä kannattaa tehdä vähän huolellisemmin eikä hullun kiilto silmissä. Ja suosituksiin kannattanee suhtautua aina pienellä varauksella. Tätä en suosittele. Älä turhaan tuhlaa aikaasi. Ota mielummin se Kiltti tyttö.

Lukuhaaste täällä

2 kommenttia:

  1. En oikein innostunut tästä. Flynnin Kiltti tyttö ja Watsonin Kun suljen silmäni ovat liian hyvin mielessä. Harlekiinit tästä tuli enemmän mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, tämä oli kovin harlekiinimainen. En ymmärrä miten tuo on niin kehuttu koska oikein missään vaiheessa ei tullut olo että onpa hyvä kirja.

      Poista

Mitä sullon syrämmellä?