keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Jatko-osainen teinin käyttöopas

Kinttupolkujen Marika ohjeisti oivilla vinkeillä teini-ikäisistä. Nyökyttelin täällä lukiessa niskani jumiin ja mieleen tuli vielä muutama vastaava lisää.

Teinit haistaa heikot hetkesi. Ne haistaa ne kaukaa, pelkistä viesteistäkin. Ja kun ne haistaa heikon hetken, alkaa se kokeilu. Että antaisitko periksi, edes tämän kerran. Älä anna! Tai joudut jatkossa alvariinsa notkahtelemaan. Ne muistaa ja ne vetoaa jatkossa aina niihin aiempiin kertoihin. Tähän kategoriaan kuuluu pääsääntöisesti vain kielletyt, laittomat ja lihottavat asiat.

Vaikka sanoisit niille että tämä keskustelu on nyt käyty loppuun niin ei se oo. Jos ne on sitä mieltä. Niillä ei ole mitään itsesuojeluvaistoa näiden suhteen. Ne jankkaa ja jankkaa ja jankkaa ja sitten kun sulla menee hermo niin ollaan ihan että mitä sä rageet.

Älä koskaan tee mitään iltasuunnitelmia itsellesi koska teini olettaa että sä olet kotona. Aina. Ja jos et ole niin sä et oo ikinä kotona. Vaikka olisit juuri edelliset kolme viikkoa napottanut himassa, teinin huidellessa kaikki illat kavereilla.

Teini muistaa ikuisesti ne mitä unohdit mutta ei tasan yhtäkään mitä muistit. Teini-iän dementia on vaiettu ja vähänpuhuttu sairaus.

Hankit niille bussikortit, pyörät, skeitit ja vaikka leijuntalaudan ja silti se on että voisiksä heittää, mikset sä vois? Ala säästämään ajokortteihin ja mieti niitä kertoja tai edes sitä yhtä kertaa kun on teinin vuoro kuskata sua.

Et todennäköisesti ymmärrä puoliakaan mitä ne puhuu mutta nyökyttele vaan. Välillä voi vähän hymyillä ja sanoa että aha.

Jos niillä on taipumus nukkua pommiin niin ne nukkuu, vaikka mitä tekisit. Narkolepsiaa voi epäillä mutta todennäköisesti sen taudin nimi on teini-ikä.

Teineillä ei ole huolta mistään. Kaikki järjestyy ja hoituu koska niin se vaan menee. En tiedä onko tämä enempi raivostuttava vai kadehdittava piirre.

Älä yritä suorittaa mitään liikaa keskittymistä vaativaa teinin ollessa kotona, se keskeyttää sut kuitenkin koko ajan. Ihan koko ajan. Tai ainakin siihen asti kunnes lakkaat kokonaan tekemästä sitä keskittymistä vaativaa juttua. Vastavuoroisesti jos meet itse kerran koputtamaan teinin oveen ja pyytämään sitä vaikka syömään kesken pelin niin se on että miks sä koko ajan keskeytät??!!

Muista että ne teinityypit siinä on niitä tyyppejä, jotka saattaa jonain päivänä antaa sulle lapsenlapsia. Sitten jonain päivänä ne miettii ja ehkä kirjoittaa näitä ihan samoja juttuja niistä omista teineistään. Merry go round.


5 kommenttia:

 1. :D!
  nää on pelottavan totta!

  Jännä ilmiö tuo teini-ikäisen aikuisennälkä; meillä on ihan sama juttu..."sä et oo ikinä kotona"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nää on myös pelottavan ennalta-arvattavia :D ainakin niissä tilanteissa.

   Mä en kanssa tajua tuota aikuisikävää. Kun täällä kotona on _aina_ joku aikuinen. Niin se kerta kun on joku kahden tunnin pätkä että ei ole ni johan ollaan ikävöimässä ja pommittamassa "koska te tuutte"-viesteillä. Ihan suloista toisaalta joo mutta sitten kun yrittää miettiä ja järkätä että ollaan ja tehdään yhdessä niin ei sekään käy :D Ja sekin on tyypillistä että ensin ne isot on viikkokausia sitä mieltä että olisi tosi kivaa jos edes joskus saisi olla pari tuntia kotona itsekseen tai ilman aikuisia. Ja sitten kun saa niin se on sit just se kerta ja hetki kun ei huvittaisikaan olla yksin.

   Poista
 2. Allekirjoitan.
  Tällä hetkellä varsikin tuon "jankkaa jankkaa ja jankkaa", argh!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpottaa muuten ihan hitosti kun kuulee että näin on muillakin. Ja että muillakin se vähän rassaa. Kehitysvaihe jne...

   Poista
 3. Allekirjoitan.
  Tällä hetkellä varsikin tuon "jankkaa jankkaa ja jankkaa", argh!!

  VastaaPoista

Mitä sullon syrämmellä?