torstai 27. lokakuuta 2016

Fried rice

Mä olen niiiiiin loman tarpeessa. Mulla on pitkiä vapaaputkia vähän väliä, mutta tuntuu että nekään ei nyt auta. Vaan ihan ehdasti tarvitsisi lomaa. Selkeää irtiottoa. Ennen joulua moista ei kuitenkaan ole luvassa joten, jaksaa jaksaa...

Lohturuoka on yksi mun voimavaroista uupumuksen keskellä ja tässäpä sulle olisi moinen. Meillä onnistutaan aina keittämään riisiä armeijalle eli sitä jää aina yli. Paljon. Koska en kestä ruokahävikkiä, ylijäänyt riisi pyritään aina hyödyntämään. Riisi on paistettuna aivan ässähyvää, menee lohturuokana tai vaikka lounaana. Sitä voi maustaa miten tahtoo, mutta parasta se on mun mielestä kun maustaa kaukoitäisesti. Lämmittää sekä mieltä että masua. Tämmöistä vähän fancympää opiskelijaruokaa.

Paistettu riisi on hyvä hävikkiruoka siinäkin mielessä, että sinne voi matkaan heittää käytännössä mitä vaan. Tämäntyyppiset pöperöt on myös meidän nuorison mieleen eli pisteet kotiinpäin siltäkin osin. Mikään ravintorikashan tämä ei ole mutta joskus pääpaino on sillä että nälkä lähtee!

Fried riceen tarvitset:
pari porkkanaa
sipulin
pari valkosipulinkynttä
yhden tuoreen chilin tai chilihiutaleita
puoli desiä öljyä
6 desiä keitettyä riisiä
3 kananmunaa
2 rkl kalakastiketta
2 rkl soijakastiketta
pippuria
pähkinöitä
tuoretta limeä
tuoretta korianteria
chilikastiketta (esim sweet chili tai sriracha)

Kuori porkkanat ja siivuta ne suikaleiksi perunankuorimaveitsellä. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Jos käytät tuoretta chiliä niin halkaise, poista siemenet ja kalvot ja silppua pieneksi. Kuullota kaikki kasvikset pannulla muutaman minuutin ajan.

Lisää kypsä riisi sekaan ja paista kunnolla 5-10 min. Riisi saa ottaa väriä ja vähän rapeutua. Kääntele välillä. Riko kananmunat pannulle riisin ja kasvisten joukkoon ja kääntele välillä, kunnes kananmunat on hyytyneet ja sekoittuneet hyvin. Mausta kalakastikkeella, pippurilla ja soijakastikkeella. Lisää pähkinät. Viimeistele tuoreella limellä ja korianterilla. Tarjoa chilikastikkeen kanssa.


2 kommenttia:

Mitä sullon syrämmellä?