maanantai 3. lokakuuta 2016

Keittobanaaniranut

Jossain vaiheessa kesää huomasin että meidän lähikaupassa on myynnissä keittobanaaneja. Siinä kaupassa pyöriessäni mietin monesti että musta olisi hauska kokeilla millaista sitä olisi valmistaa. En nimittäin muista koskaan maistaneeni missään keittobanaania. Muutamassa etnisessä kaupassa näin joskus keittobanaania myytävänä, mutta ei tullut koskaan ostettua. Googlailin vähän aikaa millainen vastustaja oikein onkaan keittobanaani. Google kertoi hänen olevan ilmeisen helppo joten eikun kokeiluun!

Tein keittobanaanista aluksi currya joka oli tosi hyvää, mutta keittobanaanista syntyy myös aika kivat ranskalaiset. Kevyet, mutta täyttävät. Maku on aika jännä, jopa vähän pähkinäinen. Rakenne on perunamaisen jauhoinen.

Mä olen laiska friteeraamaan mitään, mutta toki öljyssä paistamalla näistä tulisi kaikista parhaimman makuisia. Mä olen paistanut meidän ranet ihan vaan uunissa ja oikein maistuvia on tullut silloinkin. Toki yhtä rapeaa lopputulosta ei saa, kuin friteeraamalla. Kerran kokeilin leivittää keittobanaaniranut maissijauholla ennen uuniin nakkaamista, mutta se teki niistä pikemminkin liian kuivia, kuin rapsakoita. Eli mä en suosittele leivittämistä. Ainakaan maissijauholla. Pankojauhot voisi ehkä sensijaan toimiakin? Keittobanaani on itsessään senverran jauhoinen, että se on luontaisestikin vähän kuiva.

Maustamiseen mä olen käyttänyt aika simppeleitä makuja. Mutta tähän sopisi oikein hyvin myös esimerkiksi inkivääri, valkosipuli tai jopa kaneli. Mä olen taiteillut nämä kuitenkin näin.

Tarvitset:
pari, kolme vihreää keittobanaania. Riippuu vähän minkä verran ranskalaisia halutaan
1 tl suolaa tai jotain makusuolaa. Savusuola vai valkosipulisuola esimerkiksi käy tosi hyvin.
0,5 tl savupaprikaa
chilihiutaleita maun mukaan
pari, kolme rkl öljyä

Puolita keittobanaanit kuorineen ja irroita kuori vasta sitten. Kuoret ovat paljon sitkeämmässä kiinni kuin tavisbanaanissa, joten helpompaa noin. Leikkaa banaanit haluamasi kokoisiksi tikuiksi ja laita kulhoon odottelemaan. Sekoita suola, savupaprika, chilit ja öljy keskenään. Levitä seos pullasudilla keittobanaanitikkuihin. Laita ranut yhteen kerrokseen pellin päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 20-25 min. Tai friteeraa ne öljyssä.

Näihin voi halutessaan tehdä myös dipin. Mutta maistuvat pelkän ketsupinkin kanssa.

Nämä huonon valoituksen keittobanaaniranut kesältä. Kyljessä näköjään myös tsatsiki-coleslaw'lla päällystettyjä leipiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?