perjantai 28. lokakuuta 2016

Kikhernecurry

Erilaiset curryt on wokkien lisäksi meillä tosi yleisiä arkiruokia. Ne kun pyöräyttää aika nopeasti.
Kikhernecurry on ruoka, jonka bongasin Kasvisruokaa koko perheelle-keittokirjasta.

Tein alkuperäiseen ohjeeseen pieniä muutoksia ja kirjoitan reseptin nyt siis sellaisena kuin mä tämän tein. Alkuperäisestä poiketen hienonsin curryn lopuksi sauvasekoittimella, meillä nimittäin jotenkin vähän karsastetaan kokonaisia kikherneitä. Ne menee falafelissä, hummuksessa, pihveissä ja ylipäätään hienonnettuna. Sileäksi en tätä ajanut, jätin kyllä sattumia mutta kokonaisia kikherneitä tässä ei ollut.

Alkuperäisessä ohjeessa oli myös banaania. Jota mä karsastan ruoassa todella paljon. Keittobanaani menee, tavallinen ei ikinä! Lisäksi, kun halusin soseuttaa tämän kastikkeeksi niin ajattelin että ei se banaani siinä ehkä sitten ihan toimi. Banaanin sijaan laitoin ruokaan raparperichutneyta. Kikka jonka opin jokunen aika sitten Meri-Tuuli Lindströmin keittokirjasta. Viime aikoina meidän ruoasta on löytynyt mm. persimonhilloa, omenahilloa sekä nyt sitten tuota raparperichutneyta. Kannattaa kokeilla, aika muikeita makuja tulee.

Lisäksi laitoin matkaan myös desin verran vihreitä linssejä, kastike nimittäin vaikutti musta turhan lurulta. Tämän ruoan juttu oli ehdottomasti maapähkinävoi. Sen käytöstä ei kannata siis luistaa, huomaat mitä tarkoitan kun maistat valmista currya.

Kikhernecurryyn tarvitset:
yhden punasipulin
pari valkosipulin kynttä
2 tl currya
öljyä
4 dl kookosmaitoa
400g paseerattua tomaattia
tölkillisen kikherneitä
desin vihreitä linssejä
0,5 dl maapähkinävoita
0,5 dl raparperichutneyta, limechutneyta tai vaikka omenahilloa
tuoretta korianteria tai persiljaa
0,5-1 limen mehu (jos käytät kovin hapokasta chutneyta, hilloa tai hilloketta niin laita vain puolikas lime)
sambal oelekia maun mukaan (mä laitoin 0,5 tl)
muutama rkl soijakastiketta

Kuori sipulit ja hienonna ne. Laita kattilaan öljyä lämpenemään ja kuullota curry ja sipulit.
Lisää kookosmaito, paseerattu tomaatti, hyvin huuhdellut kikherneet ja linssit sekä maapähkinävoi. Kiehauta ja anna linssien kypsyä kypsäksi. Lisää hillo tai chutney, soijakastike ja sambal oelek. Soseuta sauvasekoittimella haluamaksesi, suosittelen jättämään karkeaksi. Varo kuumia roiskeita!
Lisää limemehu ja maista onko suolaa riittävästi, lisää tarvittaessa. Silppua päälle korianteria tai persiljaa. Tarjoa makaronin, riisin tai perunan kanssa.


Meillä tämä syötiin tomaatti-chilipastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?