torstai 20. lokakuuta 2016

Lindströmin pihvit

Mä olen aikuisiällä alkanut rakastamaan punajuurta. Söisin sitä monta kertaa viikossa. Tokihan lapset sitten lähinnä inhoaa sitä. On onneksi löytynyt yksi ruoka, jossa punajuuri uppoaa lapsillekin. Ja se on Gastronaatti-keittokirjasta löytyvä kasvisversio Lindstömin pihveistä.

Tarvitset:
sipulin
pari valkosipulinkynttä
ruokalusikallisen oliiviöljyä
3 kypsää punajuurta (n. 5 dl raastettuna)
n. 3 dl keitettyjä valkopapuja
2 kananmunaa
desin seesaminsiemeniä
suolaa ja pippuria
pari desiä juustoraastetta
n. 0,5 dl oliiviöljyä

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ensin sipuli paistinpannulla öljyssä. Lisää sitten valkosipuli ja jatka kuullottamista. Jäähdytä.

Raasta punajuuret. Soseuta valkopavut tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Sekoita kaikki ainekset keskenään isossa kulhossa käsin. Mausta taikina suolalla ja pippurilla.

Kaada isompi satsi oliiviöljyä matalalle lautaselle. Kastele kädet öljyssäj a muotoile taikinasta pihvejä leivinpaperin päälle uunipellille. Kastele kädet öljyssä jokaisen pihvin jälkeen. Paista pihvejä 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Käännä pihvit ympäri ja paista vielä 10 minuuttia.
Kastikkeena eilispäivän reseptissä ollutta satay-kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?