tiistai 4. lokakuuta 2016

Mifupiirakka

Meidän perheessä kukaan ei tykkää raejuustosta. Mä tykkäsin joskus muutama vuosi sitten siitä leivälle levitettävästä raejuustosta (nythän kaupasta saa käsittääkseni taas jotain sellaista, jossain välissä ei saanut) mutta muuten mäkään en ole raejuustosta välittänyt. Taisin joskus syödä sitä yliannostuksen salaateissa.


Kun bongasin markkinoille ilmestyneen Mifun, kiinnostuin kuitenkin heti. Mä olen nimittäin hyvin utelias eri lihankorvikkeiden suhteen, koska en tykkää soijaperäisistä korvikkeista yhtään. Mulla tulee niistä maha kipeäksi enkä tykkää soijan mausta. Joskus muinoin oli tarjolla pääsääntöisesti soijaperäisiä lihankorvikkeita, joten mä olen ottanut hyvin innoissani vastaan kaiken muun, mitä markkinoille on ilmestynyt. Lisäksi Mifu kiinnosti siltäkin osin, että saanko sitä upotettua raejuusto-kriittiselle perheelle.

Syksyisin ja talvisin meillä syödään paljon lämpimiä piirakoita. Ne saa arjessa nopeasti pöytään ja niitä on helppo varioida loputtomiin. Siksi olikin tosi luontevaa kokeilla tehdä Mifusta piirakkaa. Sinne sen saisi upotettua huomaamattomasti. Ja niin vaan kävi, että miesväki hotkaisi tämän suihinsa saatesanoin onpa tosi hyvää. Ne ei vieläkään tiedä että söivät tavallaan raejuustoa.

Mifu on siis ruokarae, jota voi paistaa. Se on jotenkin jämäkämpi rakenteeltaan, kuin tavallinen raejuusto. Tykkäsin että Mifussa oli pureskeltavaa eikä se mössööntynyt suuhun samalla lailla kuin raejuusto. Suosittelen kyllä kokeilemaan, vaikka tekemällä piirakkaa.

Mifupiirakkaan tarvitset:
125 g voita
3 dl täysjyväspelttijauhoja
2 rkl vettä

paketillisen Mifu Meksikon pippuri-makua
paketillisen paprika-chili tuorejuustoa
puolikkaan paprikan
pari tomaattia
yhden sipulin
pari valkosipulinkynttä
pari pientä kourallista juustoraastetta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Nypi voi ja spelttijauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Voitele 24-26 senttinen vuoka ja painele jauhojen avulla taikina tasaisesti vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa uunissa kymmenisen minuuttia.

Mifu paistetaan kuumalla ja kuivalla pannulla
Laita paistinpannu kuumenemaan. Paista mifua kuumalla ja kuivalla pannulla. Mifussa on jonkin verran nestettä, mutta se haihtuu ja mifu ottaa kivasti väriä pintaansa kunhan neste on haihtunut. Ruskista mifu mieleiseksesi. Sekoita silloin tällöin varovasti. Mifu pitää rakenteensa aika kivasti mutta en ehkä lähtisi sitä kovin kovalla kädellä murjomaan pannulla. Pilko sipulit ja paprika sillä aikaa, kun mifu paistuu. Nakkaa silputut sipulit ja paprika pannulle mukaan. Anna vähän kuullottua. Lisää paprika-chili tuorejuusto ja sammuta liedestä lämmöt. Anna tuorejuuston sekoittua muuhun täytteeseen. Tämä ei kovin ihmeellisiä mausteita kaipaa itseensä, koska Mifu itsessään on maustettu ja tuorejuustossakin on makua. Mutta jos haluat tähän esimerkiksi potkua, niin lisää chiliä ja valkosipulia.

Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Pilko tomaatti siivuiksi ja levitä täytteen päälle. Laita lopuksi päälle pari kourallista juustoraastetta. En ehkä tähän laittaisi kovin massiivista juustokuorrutetta, ettei mene liian juustoiseksi tuorejuuston ja mifun kanssa. Paista uunissa puolisen tuntia. Anna vetäytyä muutama minuutti ennen syömistä. Tarjoa salaatin kera.

Uuniin lähti tämänäköinen kaveri. Oli kyllä tosi hyvää! 

8 kommenttia:

  1. mä olenkin just miettinyt, mitä tekisin mifusta.
    Mulla on rasiallinen tomaatti-basilikamifua kaapissa - siitähän tulee pizzakka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooo, pizzakka kuulostaa just hyvältä! Ehdottomasti suosittelen että mifu kannattaa ensin paistaa. Siitä häviää se liika kosteus ja neste ja se ei ole sitten niin raejuustomainen. Pitääpä itsekin kokeilla tuo tomaatti-basilika :)

      Poista
    2. "äiti, tätä ei tarvii tehdä enää koskaan, onko meillä leipää"

      oli vähän epäonnisen ruuan päivä meillä taannoin...

      Poista
    3. Ounou :D tutulta kuulostaa.... tosin meillä se on tuo pienin joka vetää kuolevaa joutsenta ruoan ääressä. Teinit on luovuttaneet. Ne on huomanneet että pääsevät itse helpommalla kun vaan syövät.

      Poista
  2. Kiitos ruokavinkistä! Täytyy laittaa mifu kokeiluun. Meillä on nyhtistä ja Härkistä syöty jo useamman kerran, mutta mifu on jäänyt kokeilematta (lähinnä siksi, kun se on saanut aika huonoja arvioita parissa ruoka-arvostelussa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole mifusta lukenut sen ihmeempiä arvioita mutta toki se sen markkinointi on muakin hieman ihmetyttänyt :) mutta päätin testata ennenkuin tuomitsen. En usko että tämä nyt meillä varsinaisesti mitään ehkä korvaa eikä välttämättä usein edes meidän ruokapöytään päädy, mutta olipahan kiva nyt ainakin kokeilla. Ja pakko kyllä myöntää että tykkäsin tuosta paistettavuudesta. Että siihen sai kunnon paistopinnan. Sehän juustoissa yleensä on ongelmana että jos niitä käyttää ruoanlaitossa niin ne ei kovin ihmeellistä kuumennusta kestä.

      Härkis on mulla projektina ja työstön alla :)

      Poista
  3. Herkullisen oloinen piirakka. Pitänee koestaa mifuakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli tosi hyvää! Erilaiset suolaiset piirakat on meillä sellaista hätäruokaa. Piirakassa mifu toimii ainakin :)

      Poista

Mitä sullon syrämmellä?