perjantai 7. lokakuuta 2016

Paistettu lohi ja avokadorelissi

Mulla oli ihan oikeasti suunnitelmana että tänä vuonna ei tule yhtäkään liharuokaa lihattoman lokakuun resepteihin. Mutta mun on pakko laittaa tämä koska se on niin järjettömän hyväääää. Ja nyt saa taas hyviä ja meheviä avokadojakin kaupasta. Relissi on kyllä niin hyvää että se sopisi varmasti myös jonkun vegen kylkeen. Mä en ole kuitenkaan kokeillut sitä kuin lohen kaverina.

Meillä tykkää tästä muksutkin, mutta monesti tehdään tätä silloin, kun ollaan Siipan kanssa ainoat suut syömässä. Nämä mittasuhteet menee siis n. 2-3 annokseen.

Tarvitset:
2 avokadoa
yhden punaisen paprikan
yhden keltaisen paprikan
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl ruohosipulia silppuna
2 rkl jalapenoa silputtuna
mietoa, kuivattua chiliä maun mukaan
1,5 rkl limemehua
suolaa ja pippuria
haluamasi kokoisen palan lohifilettä nahkoineen

Halkaise avokadot pituussuunnassa. Poista siemen, irroita hedelmäliha kuoristaan ja kuutioi sentin kokoisiksi kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon. Lisää kuutioidut paprikat, ruokalusikallinen oliiviöljyä, kuivattu chili, ruohosipulit, jalapenot ja limemehu. Sekoittele varovaisesti sekaisin ja mausta suolalla pippurilla.

Lämmitä paistinpannu keskilämmöllä kuumaksi. Mausta lohifileet suolalla ja pippurilla ja lopulla oliiviöljyllä, muista myös nahkapuoli. Laita lohifileet pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista fileitä n. 4-5 minuuttia, niin että kala jää hieman vaaleanpunaiseksi keskeltä.

Levitä päälle relissiä ja syö heti!


2 kommenttia:

Mitä sullon syrämmellä?