lauantai 8. lokakuuta 2016

Vegaaninen kasvismuhennos

Kelien viiletessä mä tykkään entistä enempi siitä, että ruoka lämmittää. Aka on hieman tulista. Tai itseasiassa tulinen on ehkä väärä sana kuvailemaan. Tykkään että sitä tulisuutta on niin että se tuntuu ruoassa lämpönä, ei poltteena.

Pataruoat on meidän keittiössä viikonloppujen kulmakiviä ja tässä olisi nyt vegaaninen versio pataruoasta. Alkuperäinen inspiraatio on haettu karibialaisesta keittiöstä. Tätä voi syödä näin tällaisenaan tai sitten keittää kylkeen vaikka riisiä. Ruoasta löytyy niin lämpöä, vähän tulisuutta, kuin makeuttakin.

Tarvitset:
4 rkl auringonkukkaöljyä
yhden sipulin silputtuna
2 tl jauhettua maustepippuria
1 tl jeeraa
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
n. 5 sentin pala inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
2-4 punaista chiliä silputtuna ja ilman siemeniä (säädä tulisuus chilin määrällä)
4 valkosipulinkynttä murskattuna
5 tomaattia kuutioituina (jos jaksat olla oikein reipas niin kuori ja poista siemenet)
1 rkl hienonnettua persiljaa
2 rkl soijakastiketta
1 bataatti kuorittuna ja kuutioituna
2 punasipulia neljään osaan lohkottuna
1 keittobanaani ja/tai 1 mango kuorittuna ja kuutioituna
6 pientä porkkanaa
500g pieniä pinaatinlehtiä huuhdottuna
pussillinen pakasteherneitä
suolaa ja pippuria
silputtua ruohosipulia

Pane öljy suureen pataan, lisää silputtu sipuli ja kuullota läpikuultavaksi. Lisää maustepippuri, jeera, muskotti, chili, valkosipuli, inkivääri, tomaatit, persilja ja keitä ainekset kastikkeeksi. Mausta soijakastikkeella. Lisää bataatti, punasipulit, keittobanaani ja/tai mango, peitä kannella ja anna kiehua hiljaa n. 20 minuuttia. Lisää sitten porkkanat ja pinaatti ja kypsennä vielä viitisen minuuttia. Lisää tämän jälkeen pakasteherneet ja keittele vielä muutama minuutti. Kokeile haarukalla että bataatit ja porkkanat on varmasti kypsiä. Mausta, ripottele päälle ruohosipulia ja pistä syöden!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?