maanantai 24. lokakuuta 2016

Vegaaninen shepherd's pie

Shepherd's pie, eli paimenen piiras, on ruoka joka löytyy lasten toiveesta meidän joulupöydästä. Syödään sitä silloin tällöin muinakin vuodenaikoina, se kun on jotenkin tosi kiva uuniruoka. Muistuttaa vähän kotomaista lihaperunasoselaatikkoa.

Mulla on jo ikuisuuden pyörinyt kaapissa paketillinen härkäpapurouhetta. En vaan ole saanut tehtyä siitä mitään. Lihattoman lokakuun kunniaksi päätin ottaa senkin työlistalle ja niin syntyi vegaaninen shepherd's pie.

Tarvitset:
2 dl härkäpapurouhetta
vettä
desin linssejä
kilon perunoita
mantelimaitoa
sinistä Keijua
suolaa
sipulin
pari valkosipulinkynttä
pari porkkanaa
400g paseerattua tomaattia
pari rkl tomaattipyrettä
muutama chilihiutale
pippuria
tuoreita yrttejä esim. basilika, oregano ja persilja

Laita härkäpapurouhe likoamaan veteen pariksikymmeneksi minuutiksi.

Kuori perunat ja leikkaa ne puoliksi. Keitä suolatussa vedessä kypsiksi. Muussaa perunat ja sekoita joukkoon mantelimaitoa ja sinistä Keijua. Vatkaa muussiksi. Mausta suolalla.

Nakkaa liotettu härkäpapurouhe kuumalle pannulle. Anna nesteen haihtua ja paista tovi. Alenna lämpöä ja lisää silputtu sipuli ja valkosipuli. Anna kuullottua. Lisää raastetut porkkanat, tomaattipyre ja paseerattu tomaatti. Lisää linssit sekä pari desiä vettä. Keitä kunnes linssit ovat kypsiä ja mausta seos.

Kaada härkäpapu-linssikastike vuoan pohjalle. Nostele muussi päälle. Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Syö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä sullon syrämmellä?